4 тренда за гранитогреса от KAI Group

https://www.24plovdiv.bg/idealendom/article/10432411 4 тренда за гранитогреса от KAI Group 4 тренда за гранитогреса от KAI Group www.24plovdiv.bg

След двегодишно прекъсване заради пандемията от covid-19 Cersaie, едно от най-престижните изложения в света за настилки, облицовки и обзавеждане за баня, се завърна в изложбените палати в Болоня, за да покаже новите трендове.

38-ят панаир привлече над 62 000 посетители от различни страни, сред които професионалисти в интериорния дизайн, архитекти, инвеститори, агенти по недвижими имоти. Общо 623 фирми, от тях 238 неиталиански от 28 страни, представиха продуктите си, които ще са изключително актуални и търсени в близко бъдеще.

Сред тях по традиция бе и KAI Group, българската компания с многогодишен опит, доказала се с висококачествени продукти. Щандът на фирмата на Cersaie 2021 бе на площ от 100 кв. м в новата 37-а палата на изложението. Представяйки богатото си портфолио пред бъдещите клиенти, компанията акцентира върху новите колекции от големи формати ректифициран гранитогрес, плочките с дървесен дизайн, както и сериите за баня и стенна декорация – продукти, които задават последните тенденции в гранитогреса.

Все по-големи размери в интериора
Субективното усещане за излъчването на едно вътрешно пространство е съвкупност от различни фактори, но сред основните е оформлението на пода и стените. Те могат да задават изцяло стила, а сред модерните прийоми е използването на гранитогресни плочки и то в големи размери. Така ефектът е пълноценен и впечатляващ, а сред най-актуалните продукти на KAI Group е гранитогресът с перфектна имитация на дървесен фладер. Този дизайн е отличен за интериорна употреба, а комбинацията с мраморен вариант може да се превърне във впечатляващ акцент.
Серията Chateau, в която има големи плочки с размер 60x120 см, е идеална за реализиране на идеята и е подходяща и за пода или стената.

Златни отблясъци и лукс в банята
Новият размер плочки от 60х120 см е интерпретиран чудесно и в колекцията Chateau Chevron и Orochiaro, отличаваща се със забележителна елегантност. Дървесният дизайн в Chevron е изключително реалистичен и “топли” всяка баня, в която този гранитогрес бъде поставен. А мраморният ефект на Orochiaro е подсилен впечатляващо от златни нишки, придаващи изключителен лукс в мокрото помещение, без значение дали плочките са разположени на пода или на стената. В Chateau Chevron и Orochiaro има и плочки с по-малки размери.
Красотата на мрамора впечатлява силно и в колекцията Merletto и Arabesque, в която плочките също са в три размера. Модерният вариант се отличава с богатството на форми, цветове и структури.

Интерпретации от природата
Тенденцията в гранитогреса да се интерпретират естествените материали като дърво, мрамор, камък, цимент е устойчива и провокира компаниите да създават нови дизайни и за пода и стената. Декоративните елементи са разнообразни – от геометрични фигури през мозайка, декори обработени с ветроза и платина, както и най-новия тренд – Wallpaper. При него декорацията е на цяла стена и се пресъздават флорални мотиви, като размерите на плочките са 24,4х74,4 см.
Сред най-актуалните колекции на KAI Group за този тренд за пода и стената са Epoca и Alpino, които се предлагат в разнообразни размери на плочките.

В ролята на декинг
По традиция декингът е от дървесина, но добрият гранитогрес може успешно да влезе в същата роля. Като серията Pine, в която плочките с размер 20,4x120,4 см са в три цвята – бежов, кафяв и сив. Създадена е специално за външни пространства, и имитира първокласна иглолистна дървесина и гарантира стабилна устойчивост при хлъзгане.
Evoque впечатлява с бежовата и сивата имитация на цимент, а серията е предназначена и за външна, и за интериорна употреба.
По традиция всички нови колекции и серии на KAI Group се отличават с изключителна гъвкавост, защото могат да се комбинират успешно за оригинални дизайни с почти всички продукти на компанията, без значение дали са големи плочки или малки орнаменти.

Всички продукти от производителя може да видите на www.kai.bg, както и на www.ceramica-fiore.com

4 тренда за гранитогреса от KAI Group

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Идеален дом

Милански изложения с нови дати

Милански изложения с нови дати

снимки make-self

19 идеи за легло от палети (ГАЛЕРИЯ)

Нещо вкусно: Фин ябълков кейк със зехтин

Нещо вкусно: Фин ябълков кейк със зехтин

И Ambiente 2022 стана жертва на новата ковид вълна

И Ambiente 2022 стана жертва на новата ковид вълна

снимка pexels

Домашни хитрини: Защо да слагаме топчета памук при боклука

снимки Heatherwick Studio

Откриха първата част от "1000 дървета"

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Идеален дом

Рецепта за топла салата с печени зеленчуци, червена леща и тофу за перфектен старт на Veganuary

Рецепта за топла салата с печени зеленчуци, червена леща и тофу за перфектен старт на Veganuary

Градина: Как да се грижим за китайската роза

Градина: Как да се грижим за китайската роза

снимки Comune di Venezia, wikipedia

Заради инциденти Венеция ще подменя стъклените стъпала на мост

Нещо вкусно: Запеканка с брюкселско зеле

Нещо вкусно: Запеканка с брюкселско зеле

снимка Kyoto Prefectural University

Направиха маска, светеща при контакт с COVID-19

Снимки pixabay.com и goodhouse

Домашни хитрини: Как да си направим приятен аромат за вкъщи

Последно от

Последно от

Най-важното