Конкурс "Къща на годината" - категория "Апартаменти 2021"

https://www.24plovdiv.bg/idealendom/article/11540818 Конкурс "Къща на годината" - категория "Апартаменти 2021" Конкурс "Къща на годината" - категория "Апартаменти 2021" www.24plovdiv.bg
ЯНУАРИ/ФЕВРУАРИ - "Успешно решение с триъгълници"
ЯНУАРИ/ФЕВРУАРИ - "Успешно решение с триъгълници"

Тази година списание "Идеален дом" навършва 26 години и за 26-и път организира конкурса "Къща на годината". По традиция ще отличим най-добрите, благодарение на професионално жури.

В конкурса участват 41 проекта, които сме публикували през 2021 година на страниците на списанието. Разделени са в 5 категории: "Апартаменти", "Еднофамилни къщи", "Малкото жилище", "Обществен интериор", "Студентски проект".
Ето кои са 19-те номинации в категория "Апартаменти".

ЯНУАРИ/ФЕВРУАРИ - "Успешно решение с триъгълници" - Цветалина Димитрова, Емилия Бакалова, Михаил Върбанов, "Барака дизайн лаб"

Играта на геометрия е умелото изразно средство, използвано от дизайнерите при оформянето на интериора на този неголям апартамент. В главната роля е триъгълникът, а луксът допълва интригата.

ЯНУАРИ/ФЕВРУАРИ - "Бохо настроение на петия етаж" - Петя Димитрова, "ВАЯ Дизайн Ателие"

Този нов дом излъчва истинско бохемско настроение. Наситен е с етноелементи и изобилие от зеленина, сред която изпъква непретенциозната папрат. Макраметата и смесването на текстури също са с главна роля в оформлението.

ФЕВРУАРИ/МАРТ - "Само гора зад прозорците на 5 минути от центъра" - арх. Албена Владимирова-Андреева

Осезаем простор и респектираща елегантност излъчва този тристаен апартамент. Стилен дизайн и атмосфера на пълен релакс владеят пространството, в което една колона с лек неокласически декор придава специален характер.

ФЕВРУАРИ/МАРТ - "Съвременен аранжимент на класическа тема" - "Фимера дизайн студио"

В този апартамент на морето дизайнерският екип започва работа с идеята да създаде съвременен интериор, но съобразявайки го с достолепната история на дома от половин век. И така се ражда оформление, което е с интересна визия и неокласическа нотка.

ФЕВРУАРИ/МАРТ - "Нежно дамско присъствие" - Ина Дамянова

Този апартамент изцяло носи духа на своя обитател и няма как да бъде объркано дали той е мъж или дама. Меките форми, пастелните багри, декоративните детайли издават дамата с вкус и желание за изява. А леките нотки на неокласицизъм придават елегантно излъчване на жилището.

МАРТ/АПРИЛ - "Когато дизайнът е евъргрийн" - арх. Албена Владимирова-Андреева

Жилището е претърпяло някои промени в разпределението в името на повече простор и по-добра функционалност. Белият цвят и дървото са сред елементите, които имат основна роля в апартамента, а цялостната концепция е елегантна, леко минималистична и много стилна.

МАРТ/АПРИЛ - "Съвременен блясък за стария апартамент" - Георги Новоселец, студио Delecto

Сериозно предизвикателство представлява всеки ремонт на дом с многогодишна история, какъвто е случаят и с този стар апартамент. Но обновяването е направено умело, така че хем да се запази част от автентичния характер, хем да се придаде съвременен облик.

МАРТ/АПРИЛ - "С една спалня по-малко, но с повече простор и стил" - арх. Маргарита Темелкова

Този апартамент е от все по-предпочитания тип на т.нар. инвестиционни имоти, предназначени за отдаване под наем. Но собственикът държи на интериор от висок клас. Резултатът е чудесна хармония между умерен лукс, функционалност и естетика.

АПРИЛ/МАЙ - "Лукс и приказна детска стая в пентхауса" - Райна Марандина, "Маранд дизайн"

Разположен на 14-ия етаж, пентхаусът предлага всеобхватна и впечатляваща панорама към града. Обитателите - млада дама и синът й, сега се радват на повече простор в по-малко помещения, благодарение на преустройството, предприето от авторката на интериорния проект.

АПРИЛ/МАЙ - "Преобразяване с остъклени метални стени" - арх. Мина Колева, арх. Петко Колев

Този интериор е пример за успешен проект, който постига наистина пълно преосмисляне на едно старо жилище. И функционално, и естетически сега то е неузнаваемо след две десетилетия съществуване.

АПРИЛ/МАЙ - "Половината от стария дом с нов образ" - Петя Димитрова, ВАЯ Design Atelier

Това е апартамент, който всъщност е част от друг, по-голям, разделен на две. Целта на преустройството е била от старото и тъмно пространство да се съгради ново, просторно и дишащо жилище със семпъл, но небанален като визия образ. И мисията е изпълнена.

ЮНИ/ЮЛИ - "Графитена гама в "умния" пентхаус" - арх. Ивайло Нинов

Хармонично съчетание на мащаб и пропорции, баланс на цветове, форми и материали характеризират този амбициозен проект за жилище с огромна площ на едно ниво.

ЮНИ/ЮЛИ - "Луксозна версия с дъб, камък и светлина" - Татяна Станчева, TANNE Design

Апартаментът в затворен комплекс предлага комфорт в елегантен съвременен образ на младите си обитатели. Интериорната атмосфера е спокойна, но и изпълнена с оригинални авторски акценти, за което допринася и интересното присъствие на дъб и камък.

АВГУСТ/СЕПТЕМВРИ - "Неокласическа еклектика край морето" - Пламена Дойчева, 7ARTS

Оформлението на това жилище е резултат от интересен диалог между собствениците и интериорния дизайнер. Стопаните първоначално пожелали тежък класически стил, но после приели идеята за неокласика с оригинални съвременни елементи и цветова гама, подсказваща местоположението на дома.

СЕПТЕМВРИ/ОКТОМВРИ - "Етнонастроение над морето" - студио "Ачерно"

Този апартамент е превърнат в едно от най-предпочитаните места за морска ваканция у нас. Предлагащ невероятни гледни, той е атрактивен и с интериора си, който напълно отговаря на ролята на жилището. Етноакцентите подканят с гостоприемство, а усещането за домашен уют е неоспоримо.

СЕПТЕМВРИ/ОКТОМВРИ - "И библиотека в сърцето на хола" - арх. Десислава Драгнева

Апартаментът е пример за много добро интериорно решение, с което се постига по-голяма дневна зона от предвидената по първоначален план, без да се нарушава удобството на обитаването.

СЕПТЕМВРИ/ОКТОМВРИ - "Остров с много роли в центъра на дневната" - арх. Явор Шуманов

Смели дизайнерски решения превръщат това жилище във функционален дом за младо семейство. Това включва преустройство в името на удобството и повечето място за съхранение, без обаче това да е за сметка на оригиналното излъчване на апартамента.

ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ - "Сини акценти на дървесен фон" - студио КАРХ

Изместването на стената между коридора и основната спалня е единствената промяна в архитектурния план на този апартамент. В интериора главната роля е за дървесния дизайн, а чудесните ефекти от осветлението добавят много интрига в дома.

НОЕМВРИ/ДЕКЕМВРИ - "Лека еклектика с повече свободно пространство" - Анна Коласанте

Този апартамент в сграда от 90-те години на миналия век преживява сериозно преустройство, за да придобие максимум функционалност. Но внимателно са запазени всички стойностни елементи, които отлично са се вписали в новия интериор с изчистен дизайн и много светлина.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Идеален дом

VELUX Group премахва пластмасата от опаковките на покривните си прозорци

VELUX Group премахва пластмасата от опаковките на покривните си прозорци

Гледката от родопския дом на Мария Жекова

Каква е родопската кухня на шеф Мария Жекова? Вижте в "Къща извън града"!

KARE - всичко нестандартно за дома вече и в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

KARE - всичко нестандартно за дома вече и в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Зеленият и "умен" дом на фокус в 
брой №300 на сп. "Идеален дом"

Зеленият и "умен" дом на фокус в брой №300 на сп. "Идеален дом"

 Победителите с наградите си в представителния шоурум на Ideal Standard - TheBathroom в София

9 проекта отличени в конкурса  „Баня на годината” на Ideal Standard (ГАЛЕРИЯ)

снимки make-self

12 идеи за преобразяване с бетонови блокчета

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Идеален дом

Нещо вкусно: Любопитни и бързи идеи за готвене с тиквички

Нещо вкусно: Любопитни и бързи идеи за готвене с тиквички

Град Лвов снимка pixabay

Нов стандарт: Всяко ново жилище със стая-бомбоубежище

ЯНУАРИ/ФЕВРУАРИ - "Успешно решение с триъгълници"

Конкурс "Къща на годината" - категория "Апартаменти 2021"

ЯНУАРИ/ФЕВРУАРИ - "Наистина като "у дома"

Конкурс "Къща на годината" - категория "Обществен интериор 2021"

Поразена сграда в Харков снимка Ройтерс

Архитектурни спорове за възстановяването на Украйна

Идеални прозорци за плосък покрив

Идеални прозорци за плосък покрив

Последно от

Последно от

Най-важното