Какво трябва да знаем, преди да изберем подходящ климатик

https://www.24plovdiv.bg/idealendom/article/11943784 Какво трябва да знаем, преди да изберем подходящ климатик Какво трябва да знаем, преди да изберем подходящ климатик www.24plovdiv.bg
Снимка: pixabay
Снимка: pixabay

Когато жегата дебне в хола на къщата ни или в стаите, най-ефективното решение високите температури да спрат да са проблем, е да поставим стенен климатик. Но ако не знаете много добре кой да изберете, ние ще ви кажем всичко, което трябва да знаете.

Въпреки че има преносими климатици, все пак най-ефективни са стенните, тези, които се нуждаят от монтаж. Този тип оборудване осигурява голям комфорт в помещението, в което го разполагаме, тъй като много ефективно ще климатизира помещението, в което го монтираме.

В допълнение, по-голямата част от тези видове системи не само охлаждат, но също така са в състояние да предлагат отопление, когато външните температури паднат значително.

Но не всичко спира дотук, можем да кажем, че консумацията на този тип климатик е наистина добра със стандартите A++ при някои модели. Но това е, че те също така се отнасят с уважение към околната среда, тъй като техните емисии на CO? са по-ниски от другите системи. 

Въпреки това, тъй като на пазара има толкова много модели, може да ни бъде трудно да изберем този, който най-добре отговаря на това, от което се нуждаем. Ето защо е най-добре да разполагаме с цялата необходима информация, за да можем да вземем възможно най-добрите решения. Докато четете тази статия, може едновременно да разгледайте списък с най-добрите климатици, според долупосочените критерии, като по този начин ще добиете ясна представа за какво говорим.

Какво трябва да търсим при покупка на климатик?

Характеристиките на нашия перфектен климатик ще зависят много от няколко концепции, които не бива да остават незабелязани, тъй като всички те са важни в правилната си мярка. Не е трудно да се разбере, но трябва да сме наясно.

Брой единици

Има няколко аспекта, които трябва да вземем предвид, когато ще купуваме климатик, като първият е този, за който ви разказахме по-горе. Тоест колко единици ще ни трябват, за да покрием това, което искаме.

Започвайки от там, вече ще знаем поне броя на модулите, които ще инсталираме в нашата къща, нещо, което е значителен напредък, тъй като това ще отбележи силата, която ни е необходима, за да накараме всичко да работи правилно.

Големина на помещението

Но също така трябва да знаем повърхността на всяка от стаите, които ще искаме да охладим с климатика, в допълнение към характеристиките като изолацията на всяко едно от тях или географската ориентация.

Трябва да изхождаме от предпоставката, че ако помещението е студено и лошо изолирано, най-добре е да се снабдите с устройство, което може да охлажда помещение, по-голямо от квадратните метри на помещението. Например, ако тази стая е 10 квадратни метра, трябва да поставим уред, който може да охлажда 15 или 20 метра. Може да използвате този калкулатор за да изчислите какъв климатик ви е нужен.

Мощност

Трябва да сме наясно, че мощността е отговорна за това помещението да достигне желаната температура по-рано. Нещо, което не бива да бъркаме, е фактът, че мощността е пряко свързана с консумацията, тъй като може да се случи така, че една мощна климатична система консумира по-малко от такава, която няма толкова голям охлаждащ капацитет.

Така че трябва да сме наясно какъв тип оборудване искаме, като също така знаем, че най-мощните обикновено са тези, които струват най-много.

Капацитетът на климатика за отопление се измерва в фригомери, мярка, с която ще знаем капацитета на оборудването, което искаме да закупим. Изчислението, което трябва да направим, е съвсем просто, тъй като трябва да имаме между 100 и 140 фриго за всеки квадратен метър, който искаме да климатизираме.

Консумация

Това е един от най-важните параметри на този тип устройства, тъй като можем да направим грешката да закупим оборудване, което не е ефективно и което по-късно ни кара да се уплашим в сметката за ток.

Във всички тях трябва да видим енергийната ефективност, като знаем, че има оборудване, което успява да има етикет A++, което означава, че консумацията им е наистина умерена.

Шум

За да разберете нивото на шума на един климатик, просто трябва да погледнете енергийния етикет и там ще видите, че нивото на звуковата мощност се появява в децибели. Тези данни трябва да се подават не само от вътрешното устройство, но и от външното устройство, защото това е от значение и за липсата на проблеми със съседите.

Във всеки случай, цялото модерно оборудване има функция Sleep, която не е нищо повече от намаляване на мощността за намаляване на шума под 20 dB.

Други функции

Нашият климатик може да включва и други функции, които не са съществени, но които може да са интересни за определени потребители и които също можете да проверите дали се предлага в оборудването на уреда, който харесвате.

Нека видим някои интересни:

С цялата тази информация вие със сигурност ще можете да закупите най-добрия климатик, който отговаря на вас и вашите нужди, както и на вашия бюджет.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Идеален дом

снимки pufikhomes

На остров Крит, но по японски (Галерия)

Нещо вкусно: Мързелив щрудел

Нещо вкусно: Мързелив щрудел

Инжектираха бира в маратонки (Видео)

Инжектираха бира в маратонки (Видео)

снимки студио MAD

Паркинг като врата

Нещо вкусно: Тайните на десертните блокчета тип брауни

Нещо вкусно: Тайните на десертните блокчета тип брауни

Градина: Как се гледа зокум

Градина: Как се гледа зокум

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Идеален дом

9 причини да изберете гранитна мивка SCHOCK

9 причини да изберете гранитна мивка SCHOCK

Пространството под естакадата започва с интересен вход с арка снимки MVRDV

Оазис под естакадата

Нещо вкусно: Сосове за основни ястия

Нещо вкусно: Сосове за основни ястия

Така ще изглежда хоризонталния небостъргач с височина 500 метра, зад чиито стени ще е бъдещият град The Line
снимки Project NEOM

170-километров град ще е затворен в хоризонтален небостъргач, висок 500 м

Какви дворни врати да изберем?

Какви дворни врати да изберем?

И ваканция, и ремонт – това лято мисията е възможна

И ваканция, и ремонт – това лято мисията е възможна

Последно от

Последно от

Най-важното