И ваканция, и ремонт – това лято мисията е възможна

https://www.24plovdiv.bg/idealendom/article/12059519 И ваканция, и ремонт – това лято мисията е възможна И ваканция, и ремонт – това лято мисията е възможна www.24plovdiv.bg
И ваканция, и ремонт – това лято мисията е възможна

През лятото сме готови за вълнуващи моменти и нямаме търпение да стъпим на морския бряг, за да разпуснем по време на така дългоочакваната почивка. Разбира се, главната роля за сезона си остава за ваканцията, но мнозина имаме едно наум, че това е и времето, когато трябва да обновим и освежим дома си. Ако направим ремонта и се порадваме на мечтаната ваканция, ще усетим удовлетворението, че сме се справили с всичко желано. Възможно е и е въпрос най-вече на планиране - като се започне от идеите, премине се през проучването и се стигне до финансирането и изпълнението.

На помощ в подобна ситуацията идва Ferratum – финландска компания, иноватор в сферата на дигиталните финансови услуги. За да не ви лишават планираните средства за летния ремонт от ваканция на море, компанията предлага „Кредит до заплата“ (суми до 1000 лв с 0% лихва за първи кредит). Ако пък сте в обратната ситуация и бюджетът ви стига за ваканция, но не и за освежителния ремонт, тогава подходящият продукт е „Кредит на вноски“ (суми до 6000 лв със срок за изплащане до 18 месеца). Освен това, като част от актуалната лятна кампания на Ferratum, до 25 септември всеки клиент на тези два продукта има шанс да спечели една от 27 атрактивни парични награди – 9 гифткарти по 1000 лв и 18 гифткарти по 500 лв. Но да се върнем на ремонтите и какво ви съветваме да предвидите, за да имате спокойно лято.

Доброто планиране спестява неприятни изненади

Ако направим ремонта през лятото, ще можем доволно да се сгушим вкъщи в хладните месеци по време на дългите тъмни часове през зимния сезон. Защото какво по-приятно от това да е уютно и подредено с вкус у дома, но и да има приятни спомени за разказване.

Когато планирате ремонт, вниманието към детайлите е решаващо, защото най-често те са скритият фактор, който може да обърка бюджета. И ако за ваканцията имаме по-голяма яснота по отношение на разходите, то при ремонта трябва да сме подготвени и за изненади, дори и вече да сме заделили определени средства. Народът е казал, че за къщата най-важен е покривът. Затова при започване на ремонт, дори само на вътрешен, е разумно да проверим най-напред състоянието именно на покрива, на хидроизолацията, на външните стени. Това ще гарантира, че вътре ще може да се работи без притеснения.

Топлите месеци са най-подходящи за солидни промени, включително в разпределението на помещенията. Както и за обновяване на бани и кухни, и изобщо за дейности, генериращи повече замърсяване. Осъществяването на това е немислимо без добри майстори и си заслужава да инвестираме с разум в най-добрите изпълнители.

При планирането не бива да забравяме още, че ако ремонтът е солиден и включва демонтаж на мебели, къртене на стари настилки, премахване на стенни покрития ще имаме много отпадъци. А според общинските правила сме длъжни да наемем контейнер, което е допълнителен разход.

Майсторлъкът е в нашите ръце

Понякога идеите идват в движение. Както и изкушението да имаме в дома си нещо, направено от самите нас с много любов. Нещо, заради което ще разказваме истории, после може да доукрасим и даже да превърнем в дългосрочен проект.

Можем да реставрираме стара мебел, да направим една стена уникална, да изработим оригинален рафт, да подредим кътче на балкона.

Не е изключено даже сами да се заемем с част от работата, например боядисването. Трябва да помним, че винаги се започва от тавана, после идва ред на стените, а подът е последен. Декорирането пък е процесът, в който да се развихрим изцяло, като практиката е доказала, че винаги се появява още нещо за добавяне и за дооправяне. А за нас е важно да го направим без ограничения и страх от липса на средства. Тази свобода ни дава разнообразието от материали, от които да избираме.

Задължително е обаче, ако ще разчитаме на майстори, да договорим с тях предварително дали ние ще закупим материалите за ремонта. Това също е фактор от общото планиране, който може да се окаже важно перо в бюджета. Дори и в случай, че професионалистите поставят условие те сами да доставят материалите, е важно да се убедим, че не е направен компромис с качеството. Затова е разумно да имаме отделени резервни средства.

Да направим смела стъпка и да сме дизайнери в дома си е като игра - започваме, потапяме се в преживяването и нямаме търпение да се насладим на крайния резултат. Точно като при ваканцията. Да реализираме и ремонт, и почивка през лятото е чудесно и възможно, когато имаме подходящ партньор като Ferratum, който гарантира свободата да изпълним желанията си.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Идеален дом

Нещо вкусно: Тайните на десертните блокчета тип брауни

Нещо вкусно: Тайните на десертните блокчета тип брауни

Снимка pixabay

Домашни хитрини: За какво служи пастата за зъби

Градина: Как се гледа зокум

Градина: Как се гледа зокум

9 причини да изберете гранитна мивка SCHOCK

9 причини да изберете гранитна мивка SCHOCK

Пространството под естакадата започва с интересен вход с арка снимки MVRDV

Оазис под естакадата

Така ще изглежда хоризонталния небостъргач с височина 500 метра, зад чиито стени ще е бъдещият град The Line
снимки Project NEOM

170-километров град ще е затворен в хоризонтален небостъргач, висок 500 м

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Идеален дом

Какви дворни врати да изберем?

Какви дворни врати да изберем?

И ваканция, и ремонт – това лято мисията е възможна

И ваканция, и ремонт – това лято мисията е възможна

Сурова красота в камък и цимент

Сурова красота в камък и цимент

Победителите в конкурса "Къща на годината" - в новия брой на сп. "Идеален дом"

Победителите в конкурса "Къща на годината" - в новия брой на сп. "Идеален дом"

Вила от 60 квадратни метра

Вила от 60 квадратни метра

10 начина за използване на английска сол в градината

10 начина за използване на английска сол в градината

Последно от

Последно от

Най-важното