Какви дворни врати да изберем?

https://www.24plovdiv.bg/idealendom/article/12212391 Какви дворни врати да изберем? Какви дворни врати да изберем? www.24plovdiv.bg
Какви дворни врати да изберем?

Основната цел на дворните врати и огради е да обозначат границите и да защитят имота от натрапници. Но също така, формата и дизайнът значително влияят върху естетиката на къщата, затова трябва да бъде добре обмислен.

Дворни врати - важен декоративен елемент

Най-важното правило при избора на дизайн е той да съответства на стила на къщата. Трябва да се обърне внимание и на околностите и архитектурата на сградите в близост. Тази задача не е лесна, но следвайки няколко изпитани съвета, ще се справим успешно с нея.

Съществуват различни решения за избор, тъй като се предлага широка гама от материали за дворни врати и огради, както и системи за свързване и технологии за монтаж. Правилно подбраните и съчетани компоненти ще ви позволят да създадете хармонично цяло, съобразено с нашия вкус и в същото време естетически интегрирано в пространството. Също така, трябва да се обърне внимание на функционалните детайли, които също се превръщат в лице на имота.

Избраната ограда и дворна врата трябва да е в хармония с архитектурата на къщата.

Ако се съсредоточим върху минимализма, симетричните форми или приглушените цветове, съвременните решения от типа на метални врати са най-добрия избор. Така например, можете спокойно да се доверите на модерните дворни врати и портали от ламели, които се произвеждат на високотехнологична линия от поцинкована ламарина. Те са много издръжливи, изглеждат стилно и елегантно и са в състояние да променят изцяло вида на вашия имот!

В случай, че се колебаете какъв дизайн на оградата и портата да предпочетете, припомняме, че подобен минималистичен избор ще пасне добре на всяка една къща в модерен стил.

Дворни врати – избор на цвят

Много хора се чудят как да изберат цвета на дворната врата и оградата. Най-популярното решение е да го съобразите с цвета на вашия дом. Можете да изберете точно същия нюанс като фасадата ви, по-светъл или по-тъмен от нея или да боядисат дворната врата и ограда в друг желан от вас цвят, за получаване на ефектен контраст. Например, ако фасадата е светло сива, графитна, антрацитна или една черна врата и ограда ще й паснат перфектно.

Бежовата фасада ще изглежда много добре с метална врата и ограда в различни нюанси на кафяво, например в модерното сега мока кафяво, както и във вечно черно, особено в наситен нюанс и с матова структура. А когато стените на къщата са покрити с фасадна дъска в естествен цвят на дървото, този цвят ще бъде претворен и в покритието на оградата. И тук е мястото да вметнем нещо много важно - за да се открои една ограда, тя не трябва да е ярка!

Дворни врати за имот в провинцията и в града 

Голяма територия в провинцията е оградена по различен начин, отколкото в малка територия в града. Изборът на правилния вариант зависи преди всичко от това дали имате нужда от плътна преграда срещу шума, уличния прах и любопитните погледи на минувачите или напротив – възможно най-малко видима, която да не закрива хубавата гледка.

Градските имоти най-често са оградени с метални огради със солидна основа, понякога изцяло тухлена в предната част. От друга страна, в малките градове най-популярни са ниските огради, символично маркиращи границите на имота.

Висока или ниска дворна порта

В допълнение към дизайна на оградата, нейната височина също е важна. Собствениците на малки имоти трябва да се откажат от твърде високите огради. В тези случаи най-добре ще изглеждат огради до 1,8 м, направени например от метални панели тип щори.  Изборът е улеснен от производителите, които предлагат комплекти порти и огради от една и съща линия.

Защо да заложим на метални дворни врати?

Металните дворни врати и огради са много популярни. Те са изработени от профили и имат модерен характер – няма значение дали са разположени хоризонтално и вертикално, винаги изглеждат стилно и ефектно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Идеален дом

Нещо вкусно: Тайните на десертните блокчета тип брауни

Нещо вкусно: Тайните на десертните блокчета тип брауни

Снимка pixabay

Домашни хитрини: За какво служи пастата за зъби

Градина: Как се гледа зокум

Градина: Как се гледа зокум

9 причини да изберете гранитна мивка SCHOCK

9 причини да изберете гранитна мивка SCHOCK

Пространството под естакадата започва с интересен вход с арка снимки MVRDV

Оазис под естакадата

Така ще изглежда хоризонталния небостъргач с височина 500 метра, зад чиито стени ще е бъдещият град The Line
снимки Project NEOM

170-километров град ще е затворен в хоризонтален небостъргач, висок 500 м

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Идеален дом

Какви дворни врати да изберем?

Какви дворни врати да изберем?

И ваканция, и ремонт – това лято мисията е възможна

И ваканция, и ремонт – това лято мисията е възможна

Сурова красота в камък и цимент

Сурова красота в камък и цимент

Победителите в конкурса "Къща на годината" - в новия брой на сп. "Идеален дом"

Победителите в конкурса "Къща на годината" - в новия брой на сп. "Идеален дом"

Вила от 60 квадратни метра

Вила от 60 квадратни метра

10 начина за използване на английска сол в градината

10 начина за използване на английска сол в градината

Последно от

Последно от

Най-важното