Нещо вкусно: Тайните на десертните блокчета тип брауни

https://www.24plovdiv.bg/idealendom/article/12304329 Нещо вкусно: Тайните на десертните блокчета тип брауни Нещо вкусно: Тайните на десертните блокчета тип брауни www.24plovdiv.bg
Нещо вкусно: Тайните на десертните блокчета тип брауни

Децата много ги обичат, а и това е един хубав десерт, защото може да сложим в него здравословни съставки като ядки и сушени плодове, а също така може да ги приготвим с кафява захар или мед. Ето няколко съвета при приготвяне на десертни блокчета тип брауни.

1. Не бъркайте прекалено много тестото. Ако го месите дълго, глутенът в брашното ще се развие и блокчетата ще станат клисави и жилави. 

2. Ако искате да придадете мраморен вид на тестото, направете тъмно и светло тесто, което става лесно, като добавите към светлото какао, и сипвайте с лъжица единия вид тесто, върху него от другия и така, докато сипете всичко. Накрая може да минете с върха на ножа от единия край на тавата до другия.

3 Ако в блокчетата ви има крема сирене, го смесете внимателно с останалото тесто, за да не загубите мраморния ефект.

4. Внимателно добавяйте пресни или замразени плодове, защото не бива да допускате твърде много течност в тестото. Обикновено шепа малини или замразени боровинки са достатъчни за една доза десертни блокчета.

5. Използвайте хубаво масло при приготвянето на тези десерти - те са много фини и елегантни и се усеща, ако сме направили компромис с качеството на продуктите. Същото се отнася и за шоколада.

Овесени браунита 

Необходими продукти:

130 г овесени ядки

80 г орехи натрошени 

60 г черен шоколад

100 г фурми без костилки 

100 г червени боровинки

100 г масло 

60 мл вода

60 мл кокосово мляко

20 г мед

Начин на приготвяне:

1 Блендирайте ядките заедно с овесените ядки и добавете червените боровинки. 

Преместете сместта настрани. 

2 Блендирайте фурмите и водата на възможно най-фино.

3 Сложете ги на котлона на слаб огън за няколко минути. 

4 Към тях добавете маслото, шоколада и меда и разбъркайте, докато стане хомогенна смес. 

5 Ред е на млякото, а след това изсипете и сухата смес.

6 Разбъркайте добре и изсипете в тава, която сте намазнили предварително. 

7 Печете на 170 градуса в предварително загрята фурна за 25 минути.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Идеален дом

Арх. Радина Гешева "редактира" след 20 години бялата къща

Арх. Радина Гешева "редактира" след 20 години бялата къща

Снимка: Pixabay

Защо да изберете професионално кухненско оборудване за заведението си?

снимки Финбар Фалон и archi.ru

Небостъргач с оазиси (Галерия)

Градина: Какви цветя се садят през есента?

Градина: Какви цветя се садят през есента?

снимки Kaffeeform

Направиха часовник с рециклирано кафе

Нещо вкусно: 10 изненадващи салати

Нещо вкусно: 10 изненадващи салати

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Идеален дом

Лампите на Нанако Куме снимки Nanako Kume

Висящи лампи от острилка

Шест български интериора в новия
брой на сп. "Идеален дом"

Шест български интериора в новия брой на сп. "Идеален дом"

Така ще изглежда "Луна" в Дубай снимка moonworldresorts.com

Дубай ще има собствена "Луна"

Източник снимка: pixabay.com

Скринове: как да изберем правилния?

Насладете се на комфортно затоплен дом и спестете пари от сметките за отопление

Насладете се на комфортно затоплен дом и спестете пари от сметките за отопление

Най-добрите устройства на Xiaomi за незабравимо футболно изживяване

Най-добрите устройства на Xiaomi за незабравимо футболно изживяване

Последно от

Последно от

Най-важното