Нещо вкусно: Тайните на десертните блокчета тип брауни

https://www.24plovdiv.bg/idealendom/article/12304329 Нещо вкусно: Тайните на десертните блокчета тип брауни Нещо вкусно: Тайните на десертните блокчета тип брауни www.24plovdiv.bg
Нещо вкусно: Тайните на десертните блокчета тип брауни

Децата много ги обичат, а и това е един хубав десерт, защото може да сложим в него здравословни съставки като ядки и сушени плодове, а също така може да ги приготвим с кафява захар или мед. Ето няколко съвета при приготвяне на десертни блокчета тип брауни.

1. Не бъркайте прекалено много тестото. Ако го месите дълго, глутенът в брашното ще се развие и блокчетата ще станат клисави и жилави. 

2. Ако искате да придадете мраморен вид на тестото, направете тъмно и светло тесто, което става лесно, като добавите към светлото какао, и сипвайте с лъжица единия вид тесто, върху него от другия и така, докато сипете всичко. Накрая може да минете с върха на ножа от единия край на тавата до другия.

3 Ако в блокчетата ви има крема сирене, го смесете внимателно с останалото тесто, за да не загубите мраморния ефект.

4. Внимателно добавяйте пресни или замразени плодове, защото не бива да допускате твърде много течност в тестото. Обикновено шепа малини или замразени боровинки са достатъчни за една доза десертни блокчета.

5. Използвайте хубаво масло при приготвянето на тези десерти - те са много фини и елегантни и се усеща, ако сме направили компромис с качеството на продуктите. Същото се отнася и за шоколада.

Овесени браунита 

Необходими продукти:

130 г овесени ядки

80 г орехи натрошени 

60 г черен шоколад

100 г фурми без костилки 

100 г червени боровинки

100 г масло 

60 мл вода

60 мл кокосово мляко

20 г мед

Начин на приготвяне:

1 Блендирайте ядките заедно с овесените ядки и добавете червените боровинки. 

Преместете сместта настрани. 

2 Блендирайте фурмите и водата на възможно най-фино.

3 Сложете ги на котлона на слаб огън за няколко минути. 

4 Към тях добавете маслото, шоколада и меда и разбъркайте, докато стане хомогенна смес. 

5 Ред е на млякото, а след това изсипете и сухата смес.

6 Разбъркайте добре и изсипете в тава, която сте намазнили предварително. 

7 Печете на 170 градуса в предварително загрята фурна за 25 минути.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Идеален дом

Нещо вкусно: Бързи канелени кифлички (без втасване)

Нещо вкусно: Бързи канелени кифлички (без втасване)

От 20 ноември се приемат проекти за участие в 19-то издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината

От 20 ноември се приемат проекти за участие в 19-то издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината

Снимка Pantone

Viva Magenta е цветът на 2023 година

Градина: Ето как цикламите цъфтят по-дълго

Градина: Ето как цикламите цъфтят по-дълго

снимки Neue Focus, предоставени специално на "Идеален дом" от Toptenrealestatedeals

Искат $900 000 за дом, в който е живяла Мерилин Монро (Галерия)

Нещо вкусно: Медени ребърца

Нещо вкусно: Медени ребърца

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Идеален дом

Снимки Анна Позитано, Гая Камбиаджи, студио Кампо

12 квадратни метра за бягство в планината

Градина: Как се размножават домашните орхидеи

Градина: Как се размножават домашните орхидеи

Снимка Coperni

Течно влакно се превръща в текстил в реално време (Видео)

Световни тенденции и 6 български интериора 
в новия брой на сп. "Идеален дом"

Световни тенденции и 6 български интериора в новия брой на сп. "Идеален дом"

Снимки Facebook/Studio of Glass at AAAD in Prague

Балони от стъкло

снимки pufikhomes

60 кв. метра уют във водата

Последно от

Последно от

Най-важното