Vaillant отново лидер в иновациите

https://www.24plovdiv.bg/idealendom/article/9742278 Vaillant отново лидер в иновациите Vaillant отново лидер в иновациите www.24plovdiv.bg
Vaillant отново лидер в иновациите

Немският технологичен гигант „Vaillant“ представя на eвропейския и на българския пазар 1-во поколение йонизационните интелигентни кондензни газови котли и най-новото поколение (6-то) термопомпи въздух/вода без фреон.

Новите модели газови уреди тип ecoTEC PLUS са 1-во поколение газови кондензни йонизационни уреди в Европа. Те ще бъдат предлагани в различни варианти на максималните мощности и 3 модификации.

Първата модификация АкваПЛЮС се връща на българския пазар след повече от 10 години и ще се предлага в два модела с вграден 20 литров слоест бойлер (VUI) – този уред е перфектното решение за топла вода и отопление на жилища с по-голяма потребление на топла вода и липса на място за бойлер. Изключително решение за жилища с 2 бани.

Тази пролет ще бъдат представени и останалите 2 модификации на йонизационните газови кондензни уреди ecoTEC PLUS – едноконтурните VU и двуконтурните VUW.

Едноконтурните модели VU са отличното решение за отопление на дома. Може да се комбинират с широка гама серпентинни бойлери. Те ще се предлагат в 5 варианта с максимални мощности: 10,15,25,30 и 35 киловата. Уредът с максимална мощност от 10 киловата е най-малкият по мощност газов кондензен уред на пазарите в Европа. Той е изключително икономичен при жилища, по-малки от 60 кв. м.

Третата модификация на кондензните йонизационни уреди от Vaillant са двуконтурните моделите VUW, които са идеални за производство на битова гореща вода и отопление. Те ще се предлагат в 4 модела с максимална мощност 26,32,36 и 40 киловата.

Най-значимото развитие на продукта е системата за откриване на вида на използвания газ IoniDetect, която в комбинация с технологията ADA за балансиране на налягането на захранващия газ осигурява най-правилната смес въздух /газ, необходима за постигане на възможно най-пълноценното изгаряне и по този начин – висока ефективност и нисък разход на газ!

Използваните и в 3-те модификации специален първичен топлообменник от неръждаема стомана, специално оразмерения за добър комфорт на топлата вода вторичен топлообменник и вградената електронно управляема циркулационна помпа позволяват достигането на ефективност от 109 %, на която и конкурентите завиждат, а клиентите остават доволни от оптималния разход на газ и комфортно отопление.

Разбира се както и досега клиентите на Вайлант ще разчитат на 24-часовото гарантирано и висококачествено сервизно обслужване от фирма Газкомфорт България.

При най-новото поколение (6-то) термопомпи въздух/вода тип „моноблок“ – модел aroTHERM PLUS за първи път се използва естествен хладилен агент - R290 или иначе казано – ПРОПАН. Друго предимство е високата ефективност, равняваща се на COP  5,4. СОР (Coefficient of Performance) представлява коефициентът на преобразуване на консумираната електрическа енергия в топлинна енергия. След това е възможността да загряват водата до 75°С, като по този начин загряват серпентинни бойлери за битова гореща вода.

Важно предимство е, че този модел aroTHERM PLUS е най-тихата термопомпа на пазарите в Европа.

Силни преимущества на термопомпата са бързият и лесен монтаж, като при налична отоплителна инсталация това може да отнеме само един ден. Висококачествените ротационни и скрол компресори гарантират дълъг живот на експлоатация. Благодарение на специалната конструкция на топлообменника се постига висока защита, като напълно се елиминира рискът от смесване на хладилния агент и течността от отоплителната инсталация.

Газкомфорт България ЕООД е официален представител на Vaillant-Германия за България. Централен офис и информационно сервизен център:

1618, София, бул. "Цар Борис III" 251

телефон: +359 28565000, e-mail: info@gaskomfort.com

Национален кол център и сервиз 0700 18 600

www.gaskomfort.com

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Идеален дом

Пригответе най-ароматното и крехко агнешко за Гергьовден по стара българска рецепта

Пригответе най-ароматното и крехко агнешко за Гергьовден по стара българска рецепта

Къщичка от контейнер осигурява
живот извън мрежата (ВИДЕО)

Къщичка от контейнер осигурява живот извън мрежата (ВИДЕО)

Vaillant отново лидер в иновациите

Vaillant отново лидер в иновациите

7 стъпки към безупречния козунак

7 стъпки към безупречния козунак

Обявление за продажба на хотел в Слънчев бряг

Обявление за продажба на хотел в Слънчев бряг

Снимки johanna-hehemeyer.com

Чанта от плодови кори се разтваря във вода (ВИДЕО)

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Идеален дом

Вариации за външни пространства от KAI Group

Вариации за външни пространства от KAI Group

Преобразяване - главният герой в 
новия брой на сп. "Идеален дом"

Преобразяване - главният герой в новия брой на сп. "Идеален дом"

снимки pufikhomes.com

Летен дом от 25 кв. м

Така изглежда цвета на евкалипта!
Снимка: Chesna/Pixabay.com

Как градината да ухае през по-голямата част от годината

Великолепното шоу на телевизора

Великолепното шоу на телевизора

Източник: Pixabay

Какво не трябва да поставяме в съдомиялната

Последно от

Последно от

Най-важното