Ивайло Вълчев: В следващия парламент ще търсим повече пътища за съставяне на правителство

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/10162503 Ивайло Вълчев: В следващия парламент ще търсим повече пътища за съставяне на правителство Ивайло Вълчев: В следващия парламент ще търсим повече пътища за съставяне на правителство www.24plovdiv.bg
Ивайло Вълчев е зам.-председател на ПГ на “Има такъв народ” и депутат в 45-ия парламент. Той е сред ядрото сценаристи на Слави Трифонов, като кариерата му минава през предаванията “Ку-ку”, “Каналето”, “Хъшове” и “Шоуто на Слави”. Той е поет и автор на текстовете на множество емблематични песни на “Ку-ку бенд”.
Ивайло Вълчев е зам.-председател на ПГ на “Има такъв народ” и депутат в 45-ия парламент. Той е сред ядрото сценаристи на Слави Трифонов, като кариерата му минава през предаванията “Ку-ку”, “Каналето”, “Хъшове” и “Шоуто на Слави”. Той е поет и автор на текстовете на множество емблематични песни на “Ку-ку бенд”. СНИМКА: 24 часа

Не са разрушени мостовете между партиите на протеста, просто всички водиха монолози

- Г-н Вълчев, как гледате на думите на зам.-председателя на ДПС Йордан Цонев, че щом протестните партии не могат да направят правителство, то в следващия парламент партиите на статуквото ще направят?

- Мога да погледна по два начина на въпроса ви. С колегите ми сценаристи често се шегуваме, че във всяка шега има малка доза истина. Така гледам и на това нещо. Има истина по Фройд - всичко излиза наяве. Плюс това, доколкото познавам тези хора в парламента и съм успял да проследя това, което правят и как го правят, мисля, че

те рядко казват просто

емоционални неща, за

разлика от нас,

“по-неопитните”

Това изказване беше една съвсем съзнателна демонстрация на това какво всъщност се е случвало дълго време в Народното събрание, както и че тези хора имат желанието това да продължи да се случва по този начин. Само дето, за щастие, в това Народно събрание, надявам се и в следващото, вече има партии, изпратени от хора, които не искат това да продължава по този начин.

- Всички говорят за това, че в 47-ото НС на всяка цена трябва да се състави редовен кабинет. Готови ли сте от “Има такъв народ” на повече компромиси?

- Слави Трифонов каза една много важна дума преди около седмица. Той каза, че след всичко, което се е случило, и уроците, които се надяваме, че сме научили, трябва да бъдем по-смирени. Това означава много неща.

Означава включително и това да търсим със сигурност повече пътища за диалог, което ние, отчитайки всичко, което се случи, и начина, по който се случи, със сигурност ще бъдем от страната на тези, които ще са готови да разговарят и да търсят решения.

- В следващия парламент ще сте по-компромисни?

- Компромис означава да отстъпиш от нещо, което искаш, а ние така или иначе искаме едни и същи неща. За мен ще бъде важно

да намерим пътя, по който

заедно да стигнем до

общото ни искане,

а не толкова някой от едната или от другата страна да се отказва от нещо в полза на това желанието на някой от другите да получи реализация.

- Разрушени ли са мостовете между партиите на протеста?

- Не бих казал.

- Доста нападки се чуха помежду ви, изглежда, сякаш се скарахте?

- Да кажем, че в един момент комуникацията започна да се води не чрез диалози, а чрез монолози, които всяка страна започна да тълкува по свой собствен начин. Силно се надявам, че монологичната култура и желанието да се лепят етикети, преди да си водил диалог с отсрещната страна, са останали в миналото.

- Възможен ли е компромисът партия “Има такъв народ” да потърси партиите на статуквото за диалог за съставяне на кабинет в следващия парламент?

- Имаме абсолютно ясно непроменено и непроменимо мнение по този въпрос. Отговорът е много кратък и много ясен - не.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Кирил Домусчиев е председател на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България ( КРИБ ) от 2014 г.

Кирил Домусчиев: Да, токът е скъп в цяла Европа, но никой не си позволява лукса да държи бизнеса без дългосрочни договори

Николай Мелемов: Със смяна на горивната база и саниране животът в Смолян става по-качествен

Николай Мелемов: Със смяна на горивната база и саниране животът в Смолян става по-качествен

Николай Пенчев работи в една от най-натоварените пожарни в Лондон.

Николай Пенчев, пожарникар в Лондон: Когато принц Уилям ме поздрави, знаеше факти за мен

Юлиан Вергов

Юлиан Вергов: Играя Вазов, когото не сме виждали - и с хипохондрията, и с хумора му

Флоранс Робин е посланик на Франция у нас. Родена е на 12 август 1959 г. Доктор по епистемология и история на точните науки и научните институции от парижкия Университет. Кавалер на Националния орден на Почетния легион, офицер на Националния орден за заслуги, Кавалер на Ордена на изкуствата и литературата, Командор на Ордена на академичните палми.

Флоранс Робин: Апелът на Виктор Юго за Батак е основата на българо-френските отношения

Лидерите на Републиканци за България Цветан Цветанов и на КОД д-р Петър Москов подписаха коалиционно споразумение за общо явяване на президентските и парламентарните избори на 14 ноември.

Цветан Цветанов и Петър Москов: Десният отговор срещу скока на тока - мораториум върху въглеродните квоти и до 2050 г. затваряне на ТЕЦ-Марица

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Тихомир Безлов

Тихомир Безлов: Банди от София гастролират в страната, преди беше обратното

Димитър Ганев: Най-опасният противник на Радев са токът и инфлацията, не Герджиков или Панов

Димитър Ганев: Най-опасният противник на Радев са токът и инфлацията, не Герджиков или Панов

Ангел Михайлов е работил в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН и “Топлофикация Враца”. В момента е адвокат на свободна практика с висока експертиза в областта на енергийното право и защита на потребителските права.

Ангел Михайлов: За да избегнете шока от сметките за парно, изберете плащане на равни вноски

Депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев: Няма лична вражда с Методи Лалов, обвиненията в клиентелизъм не почиват на нищо реално

Невяна Митева: В моята България Орлин Горанов казва “Обичам ви!” на Богдана и Стефан - нищо че са от конкурентни инициативни комитети

Невяна Митева: В моята България Орлин Горанов казва “Обичам ви!” на Богдана и Стефан - нищо че са от конкурентни инициативни комитети

Ники Кънчев: Представих си, че дъщеря ми не може да говори. И си казах: И тези деца са наши

Ники Кънчев: Представих си, че дъщеря ми не може да говори. И си казах: И тези деца са наши

Последно от

Последно от

Най-важното