Д-р Панчо Панайотов: Партиите на протеста се оказаха слабички

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/10168986 Д-р Панчо Панайотов: Партиите на протеста се оказаха слабички Д-р Панчо Панайотов: Партиите на протеста се оказаха слабички www.24plovdiv.bg
Д-р Панчо Панайотов
Д-р Панчо Панайотов

На ГЕРБ, БСП, ДПС не разчитам. Моите емоции са свързани с настоящите наследници на синята идея. Но и те вече ме изгубиха, казва легендарният седесар и бивш кмет на Дупница

- Д-р Панайотов, как ще коментирате актуалната политическа обстановка? Задават се трети парламентарни избори за една година.

- Нищо актуално не е станало. Миналото възкръсва и се превръща в безкрайното настояще. Ние продължаваме да живеем в миналото.

- Искате да кажете, че още сме в блатото ли?

- Точно така. Ние сме в блатото и се надяваме тези блатни хора - управници, да ни извадят от него.

- Добре, но нали народът ги избира. Следователно вината на народа ли е?

- Ааа... не. Не. Народът ни е много свестен. Той е богатство. Той е сила. Той е милиони пъти по-умен от всекиго от нас.

Същият този народ даде доверие на демократичните сили през 1991 г., за да се отърве от комунизма, и тогава

не народът се

провали, провалиха

се демократичните

сили

Същият този народ вдигна ли се срещу глада и комунистическата партия? Да, и отново даде доверие на демократичните сили. И в резюме. Дълги години този народ, подобно на другите европейски народи, даваше доверие на тези, от които очакваше добро.

- Това, че управляващите партии се сменяха, е вярно. Но е вярно и това, че последните 12 г. народът даваше политическо доверие на една партия - ГЕРБ.

- Това не е вярно. ГЕРБ не е политическа партия. Тя е само формално партия, тя е само регистрирана като партия. ГЕРБ парекселанс е престъпна организация, създадена да ограбва чрез публичната, политическа власт, да ограбва народа. За нея гласуването не е политическо, властта си получава от няколкостотин хиляди души, получаващи директно облаги от организацията.

- Д-р Панайотов, видяхме мощните протести, видяхме в парламента партиите на протеста. Но те помежду си се изпокараха.

- Много впечатляващо е следното. Протестите се одобряваха силно от повече от половината българи. И това е факт. А партиите, свързани с протеста, се оказаха слабички, получиха слабо доверие. Оказа се, че една от тях е доста мръсна. Мръсно създадена. И ето какво е налице. Огромна част от народа не одобрява т.нар. статукво и същият този народ не одобрява и т.нар. партии на протестите. А защо? Просто защото не си спечелил доверието им. Впрочем

тези два милиона

българи, които

не гласуват, са

онези, готови да

гласуват само

политически. Не да

гласуват за някакви

лични облаги,

парички, постове

и служби, далавераджийски поръчки и т.н. Готови са да гласуват, но само политически. Само ако им спечелиш политическото доверие. А очевидно тези партии,протестните, не са успели да спечелят това доверие.

- След тези два избора алтернативите на статуквото по-силни ли излязоха?

- Аз мога да кажа само за себе си. Само ще уточня, че на ГЕРБ, ДПС, БСП не разчитам. Те са блатните партии, на които целта е да ни държат в блатото. Моите емоции, надежди, са свързани с настоящите наследници на синята идея. Днес това е “Демократична България” - коалиция от три партии. Но вече ме изгубиха. Простих, преглътнах, когато председателят на “Да, България” крещеше публично - ние не сме нито леви, нито десни. Това не са думи на лидер. Това са думи на измамник чукундур.

Простих, преглътнах, когато същите “сини демократи” се съешиха, станаха партньори на сикаджията. И това простих и им помагах лично на последните два вота. Но съм дотук. Финито. Този измамник нанася щети на демокрацията, компрометира я. Няма как да получи доверието ми.

Само последните няколко дни този никаквец съсипа дясното, демократичното. Отказа разговори за правителство. Изпусна шанса. Умното ти говорене, добрите предложения няма да са с Нинова, а ще са с онези два милиона българи. Изпусна шанса да спечелиш доверие, да станеш сила. Може ли да изречеш подобна глупост, нелепост - “може да говорим с ГЕРБ, ако се разграничат от сикаджията”. Това е нонсенс, глупако. И този “боец” преди няколко дни, когато Гешев дойде в Народното събрание, се скри. Крещи от години - Гешев лош, Гешев оставка, а

когато този Гешев

дойде в парламента,

той се скри. Вместо

да организира,

да подготви атака

срещу Гешев, тоя изчезна. И Гешев ги направи смешни. Дотук бях.

- Д-р Панайотов, как ще коментирате като лекар ковид пандемията?

- Ще кажа, че този проблем не е медицински. В генезата му стоят политически, финансови, икономически грандинтереси. Със своята вирулентност този вирус не е по-опасен от останалите многобройни аерозолни вируси. Напротив. Смъртността, която се обявява, е фалшива. Тя се обявява по клинични диагнози, а с тази диагноза не може да се установи истинската причина за смъртта. Тази истинска причина се установява само и единствено от патолозите след смъртта.

Твърдението, че смъртността в България е най- висока, е вярно, но не се дължи на смърт от корона вирус.

Смъртността в

България е два пъти

по-висока от

западноевропейските

страни от десетки,

десетки години

и е резултат на други неща и на първо място - здравеопазна система.

От това следва, че ограниченията трябва да се махнат. На по-специално внимание трябва да са само хората със сериозни придружаващи заболявания. Всички, които се ваксинират, трябва да са наясно, че този нов модел “ваксини” са в изпитателен срок и затова производителите документно не носят вина за тежки последици.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Кирил Домусчиев е председател на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България ( КРИБ ) от 2014 г.

Кирил Домусчиев: Да, токът е скъп в цяла Европа, но никой не си позволява лукса да държи бизнеса без дългосрочни договори

Николай Мелемов: Със смяна на горивната база и саниране животът в Смолян става по-качествен

Николай Мелемов: Със смяна на горивната база и саниране животът в Смолян става по-качествен

Николай Пенчев работи в една от най-натоварените пожарни в Лондон.

Николай Пенчев, пожарникар в Лондон: Когато принц Уилям ме поздрави, знаеше факти за мен

Юлиан Вергов

Юлиан Вергов: Играя Вазов, когото не сме виждали - и с хипохондрията, и с хумора му

Флоранс Робин е посланик на Франция у нас. Родена е на 12 август 1959 г. Доктор по епистемология и история на точните науки и научните институции от парижкия Университет. Кавалер на Националния орден на Почетния легион, офицер на Националния орден за заслуги, Кавалер на Ордена на изкуствата и литературата, Командор на Ордена на академичните палми.

Флоранс Робин: Апелът на Виктор Юго за Батак е основата на българо-френските отношения

Лидерите на Републиканци за България Цветан Цветанов и на КОД д-р Петър Москов подписаха коалиционно споразумение за общо явяване на президентските и парламентарните избори на 14 ноември.

Цветан Цветанов и Петър Москов: Десният отговор срещу скока на тока - мораториум върху въглеродните квоти и до 2050 г. затваряне на ТЕЦ-Марица

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Тихомир Безлов

Тихомир Безлов: Банди от София гастролират в страната, преди беше обратното

Димитър Ганев: Най-опасният противник на Радев са токът и инфлацията, не Герджиков или Панов

Димитър Ганев: Най-опасният противник на Радев са токът и инфлацията, не Герджиков или Панов

Ангел Михайлов е работил в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН и “Топлофикация Враца”. В момента е адвокат на свободна практика с висока експертиза в областта на енергийното право и защита на потребителските права.

Ангел Михайлов: За да избегнете шока от сметките за парно, изберете плащане на равни вноски

Депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев: Няма лична вражда с Методи Лалов, обвиненията в клиентелизъм не почиват на нищо реално

Невяна Митева: В моята България Орлин Горанов казва “Обичам ви!” на Богдана и Стефан - нищо че са от конкурентни инициативни комитети

Невяна Митева: В моята България Орлин Горанов казва “Обичам ви!” на Богдана и Стефан - нищо че са от конкурентни инициативни комитети

Ники Кънчев: Представих си, че дъщеря ми не може да говори. И си казах: И тези деца са наши

Ники Кънчев: Представих си, че дъщеря ми не може да говори. И си казах: И тези деца са наши

Последно от

Последно от

Най-важното