Цветанов: Парламентаризмът може да гарантира сигурността и просперитета на държавата

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/10295601 Цветанов: Парламентаризмът може да гарантира сигурността и просперитета на държавата Цветанов: Парламентаризмът може да гарантира сигурността и просперитета на държавата www.24plovdiv.bg
Цветанов: Парламентаризмът може да гарантира сигурността и просперитета на държавата

Обединението между партиите КОД и Републиканци за България дава възможност по-силно да бъде чут десният глас - искаме да има лустрация, искаме да има икономика, правила и свобода на медиите. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Цветан Цветанов, водач на листите на Национално обединение на десницата във Великотърновския и Благоевградския избирателен район.

По думите на Цветанов Национално обединение на десницата е за семейните ценности (традиционно семейство между мъж и жена), за образование, което дава по-добра перспектива за хората и икономиката, създаваща добри условия за бизнеса.

„Дясната политика винаги дава повече възможности за икономика и просперитет. Това, което искаме, е да не бъде размивана политическата координатна система ляво-дясно. Ние сме в дясното и всички, които казват, че са десни, нека се присъединят към Националното обединение на десницата. Защото това е автентичното дясно. И Петър Москов, и аз, в действията си сме показали, че сме такива – през всичките години сме доказвали, че имаме този път“.

Като пример Цветанов даде 2010 г., когато като вицепремиер и министър на вътрешните работи, той, заедно с екипа си, предаде на Комисията по досиетата над 1 милион информационни единици на бившата ДС, съхранявани дотогава в архива на МВР. „Тогава казваха: „Защо ровите в нещо, което вече е старо и забравено?“, но се оказа, че хората имаха необходимост да прочетат тази страница, за да бъде затворена тази тема“.

По думите на Цветанов няма изненада в дясното обединение на партиите КОД и Републиканци за България, защото ценностно и идеологически двете формации си партнират и съвпадат, което е видно и от посланията им в предходните две предизборни кампании. „Тази платформа е с голяма перспектива“, убеден е председателят на Републиканци за България.

Той изрази мнение, че в една правова държава е важно да има правила и те да важат еднакво за всички. „Дали тези, които искат да въведат нов модел на управление ще се придържат към правовия ред и правовата държава“, попита Цветанов. Национално обединение на десницата може да бъде алтернатива на тези, които говорят, че няма ляво и дясно, категоричен бе Цветан Цветанов.

„Ние няма да залагаме на модела, който наблюдавахме в 45-ия и 46-ия парламент, защото това беше пример за отрицание и противопоставяне. Видяхме невъзможност да се води диалог, да се говори за политики по важните национални приоритети. Това, което предлагаме ние е нашата консервативно дясна платформа с ясни правила“, каза Цветанов.

По повод настоящата икономическа ситуация в страната той коментира: „Днес някой излиза и казва „събираемостта е много по-голяма“. Но не отчита, че това е на база инфлационния процес, който има в страната. Защото, ако токът е струвал 100 лв. преди една година, тогава ДДС е бил 20 лв., но ако сега той е над 500 лв., ДДС е на 100 лв. Приходната част в бюджета расте, но това по никакъв начин не прави българските граждани по-богати. Най-потърпевш от всичко това е потребителят. Никой не дава механизъм как ще бъдат компенсирани хората и визия как ще бъдат очертани стратегическите ни решения в енергетиката“.

Националното обединение на десницата има един от най-качествените енергийни експерти – Христо Казанджиев, който е и част от листите в 24 и 25 МИР, припомни Цветанов и изрази надежда хората да гласуват за личности, които могат да дадат правилните решения и да говорят експертно, а не популистки.

По повод кризата в енергетиката и цената на тока Цветанов обясни: „От Националното обединение на десницата казваме, че трябва да се защити националният интерес и въглищните ни централи и мини да работят до 2050 година, защото в момента България не е готова за тази трансформация. Много добре е, че парите, които ще дойдат от Плана за възстановяване и устойчивост, над 37% от тези 13 милиарда, ще са за трансформация в енергетиката, но България пропусна много време – може би, две десетилетия, за да можем да сме готови и да търсим друг възможен вариант за този микс, формиращ ценообразуването в енергийния сектор“.

Политическата нестабилност веднага генерира напрежение във всички останали отрасли в обществения живот, а парламентаризмът е този, който може да гарантира сигурността и просперитета на държавата, убеден е още Цветанов.

„Нека да отидем и упражним конституционното си право на глас, защото високата избирателна активност е най-силната превенция срещу купения и контролиран вот“, призова Цветан Цветанов.

Повече за Национално обединение на десницата ще откриете тук:

https://republikanci.bg/bg/1634465406.html

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров Кадър: БНТ

Д-р Иван Маджаров, БЛС: Електронна система в здравеопазването ще осветли проблемите

Десислава Атанасова Кадър: Би Ти Ви

Десислава Атанасова: Всяка намеса на полиция в медия е недопустима

Георг Георгиев Кадър: Нова тв

Георг Георгиев: Ще се създават министерства по интереси

Иво Христов: Изборите развенчаха мита, че държавният глава се определя от ДПС

Иво Христов: Изборите развенчаха мита, че държавният глава се определя от ДПС

Николай Димитров: Признателен съм на моите съграждани, заедно работим за Несебър

Николай Димитров: Признателен съм на моите съграждани, заедно работим за Несебър

ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ

Георги Първанов: Оставиха много мини, които лесно ще взривят коалицията

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Мнения

Анри Кулев нарисува решението на суверена за коалиция

Анри Кулев нарисува решението на суверена за коалиция

Следващата грешка към Скопие предстои

Следващата грешка към Скопие предстои

Димитър Радев: България е в добра позиция за приемане на еврото

Димитър Радев: България е в добра позиция за приемане на еврото

Димитър Николов: Изпращаме трудна година, но вярвайте в доброто и правете добро

Димитър Николов: Изпращаме трудна година, но вярвайте в доброто и правете добро

Венелина Гочева Снимка: Йордан Симеонов

Министрите днес са в аквариум: при грешка лидерите им обещават затвор, а ДПС и ГЕРБ - да ги схрускат

Михаил Билалов с участничка в новия сезон на “Стани
богат”

Михаил Билалов: "Стани богат" е игра на личности и нерви

Последно от

Последно от

Най-важното