Договорено: всеки сам си убива жената, а джендърите на сапун

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/10445788 Договорено: всеки сам си убива жената, а джендърите на сапун Договорено: всеки сам си убива жената, а джендърите на сапун www.24plovdiv.bg
Кирил Петков и Корнелия Нинова имаха и индивидуални разговори докато течаха работните групи. В тях лидерът на ПП можеше да информира колежката си какво всъщност означава джендър.
Кирил Петков и Корнелия Нинова имаха и индивидуални разговори докато течаха работните групи. В тях лидерът на ПП можеше да информира колежката си какво всъщност означава джендър.

Със съобразяването с Корнелия Нинова и нейния страх от джендъра Кирил Петков и Асен Василев се поставиха в същата зависимост като Бойко Борисов от ВМРО

“Това бяха 18 много интензивни разговора, но нямаше тема, в която да сложим българския интерес и да не постигнем огромно съгласие. Това означава, че няма значение дали сме леви, център или десни. Пожелавам да изпълним всички точки с реални действия и след четири години България няма да изглежда по този начин.”

С тези думи на задоволство съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков обяви края на първия тур от преговорите за правителство с БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България”. Но забрави, че всъщност в тези 18 интензивни разговора липсваше една много важна тема - домашното насилие и как бъдещото правителство ще опита да спре тази българска епидемия. Забрави и че докато течаха преговорите за правителство стана ясно, че млада жена е убита от съпруга си и разфасована с помощта на татко му, а друга бе пребита до смърт от приятеля си.

Втренчени в целта да има правителство, което да изчегърта наследството на Бойко Борисов и ГЕРБ, лидерите на “Продължаваме промяната” не усетиха, че всъщност се превръщат в Бойко Борисов и ГЕРБ. Защото именно той забрани ратифицирането на Истанбулската конвенция и говоренето за домашно насилие, за да запази съюза си с ВМРО и да изкара третия си мандат докрай. В момента Петков и Василев забравиха темата по искане на Корнелия Нинова, която превърна социалистическата партия в тежко шовинистична организация. Уж уплашена, че България ще бъде превзета от някакви митични джендъри. И забравяйки, че последният, чиято партия имаше социалистическа в името си, но мразеше различните, се казваше Адолф Хитлер. Същият прогласил и принципа, че добрата арийска жена има три цели - деца, кухня, църква. Не е ли доста приличащо на желаната от Нинова добра българка - бременна по пеньоар до печката?

От началото на годината до 24 ноември на горещия телефон на фондация “Анимус” са постъпили 1280 сигнала за домашно насилие. По повече от 4 на ден. С този темп само за шестте дни преговори за правителство пряко от насилие са пострадали поне 25 жени в България. Които, за да не развалят рахатлъка на Нинова останаха незабелязани за Петков и Василев. Очевидно изчегъртването на Борисов си заслужава 25 живота.

През 2001 г. Симеон Сакскобургготски обяви, че българите трябва да сменят чипа си. Много му се смяхме тогава, но всъщност премиерът цар бе прав. Лидерите са отговорни да променят обществото. И те трябва да задават посоката, а не да се съобразяват с “народопсихологията”, която пък ИТН изтъкнаха като причина да се остави общественото здраве на заден план и за ваксинация срещу коронавируса да се говори срамежливо.

Петков и Василев обаче изпуснаха шанса да сменят чипа на българина. И поне, като добре образовани млади хора, които говорят чужди езици, да обяснят на Корнелия Нинова какво означава джендър на английски език. Изпуснаха шанса и да ѝ обяснят, че при очевидното нежелание на партиите като БСП, ГЕРБ, ВМРО и кой ли още не да защитят адекватно жертвите на домашно насилие, ратифицирането на Истанбулската конвенция е комай единственият начин тази доста изостанала цивилизационно територия да се промени.

Да, Корнелия Нинова сега може да се гордее с постижението си. За правата на жените, за борбата с домашното насилие, че и за правата на хората с различна сексуална ориентация в правителственото споразумение няма да има и дума. Неизказаната договорка обаче е, че всеки е свободен сам да убие жена си от бой. А джендърите в лагери и на сапун.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Възрастни хора на опашка за пенсии пред пощенски клон.

Коментар на седмицата №1: Голямото прецакване на пенсиите е национален консенсус

Владимир Сиркаров

Офис имоти и акции на стабилни компании - с добра доходност

Членки на руския танцов ансамбъл на Черноморския флот танцуват на проруска демонстрация в Симферопол.

"Дойче веле": Прави се опит България да бъде натикана обратно в руска сфера на влияние

Проф. Николай Овчаров

Коментар на седмицата №3: Проф. Николай Овчаров: Македония - национално предателство

19-годишната Татяна Иванова: Голямата ми цел е да съм първата българка в Космоса

19-годишната Татяна Иванова: Голямата ми цел е да съм първата българка в Космоса

Проф. Николай Овчаров

Проф. Николай Овчаров: Македония - национално предателство

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Мнения

Акад. Константин Хаджииванов

Акад. Константин Хаджииванов: Младите бягат от науката - 500 лв. стипендия, а след 30 г. - 1200 лв. професорска заплата

Божидар Божанов в предаването "Лице в лице". Кадър Би Ти Ви.

DW: Скоро в България - с чипове и електронни карти, без стикери, талончета и печати

Министър Божанов. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Скоро в България: с чипове и електронни карти, без стикери, талончета и печати

проф. Ивайло Дичев

Защо еврото е добре за България. Кратка история на българския лев

Протестът на "Възраждане" пред сградата на парламента. Лидерът на партията Костадин Костадинов говори карантиниран от вкъщи. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Интелектуалното високомерие към протеста на "Възраждане" наторява бъдещи бури

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора

Живко Тодоров: Усеща се издевателство върху местната власт вместо диалог

Последно от

Последно от

Най-важното