Евелин Парасков: Расте недоволство от спрения ремонт на ул. "Даме Груев" в Пловдив

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/11308070 Евелин Парасков: Расте недоволство от спрения ремонт на ул. "Даме Груев" в Пловдив Евелин Парасков: Расте недоволство от спрения ремонт на ул. "Даме Груев" в Пловдив www.24plovdiv.bg
На 15 декември миналата година кметът на "Южен" Костадин Язов /вляво/ и зам.кметът по строителството в община Пловдив дадоха старт на мащабната реконструкция пред погледа на градоначалника Здравко Димитров. Снимка: Ваня Драганова

Няма как реконструкцията да приключи за 10 месеца, след като на обекта има по трима работници, казва съветникът

Под съмнение е приключването на реконструкцията на ул. "Даме Груев" в Пловдив за срок от 297 дни, тъй като работата е спряла от зимата, заяви в питане до кмета Здравко Димитров общинският съветник от "Съюз за Пловдив" Евелин Парасков. От името на цялата група той настоява ремонтът да бъде възобновен по най-бързия начин.

"Сред пловдивчани и особено сред хората, които живеят в район „Южен“ расте основателно недоволство. Изминаха повече от три месеца, откакто беше даден старт, но дори и първият етап на строителството не е завършен. Това поставя под съмнение спазването на поетото от фирмата задължение да приключи ремонта за 10 месеца", коментира Парасков.
По думите му тази улица е била символ на управленското безхаберие. "От "Съюз за Пловдив водехме дългогодишна борба за решаването на проблема. Изключително щастлив бях, когато в първата година от мандата на кмета Димитров успяхме да го постигнем", допълва той.
Договорът за инженеринг беше подписан в средата на 2021 г. С него избраната фирма „Парсек груп“ ЕООД пое ангажимент да изпълни обекта срещу 7,4 млн. лв. с ДДС в срок от 297 дни. Разширението на пътната връзка между бул. „Македония“ и надлез „Родопи“ се изпълнява на три етапа – от бул. „Македония“ до ул. „Охрид“, от ул. „Охрид“ до ул. „Тодор Александров“, от ул. „Тодор Александров“ до надлез „Родопи“ и бул. „Кукленско шосе".
Парасков припомня, че стартът на разширението беше даден на 15 декември 2021 г., като първият участък си остава и до днес изцяло затворен. Две седмици след старта строителството беше спряно за цяла зима почти до края на март, но и в момента на обекта се работи в минимален състав – по трима-четирима строители.
"По каква причина беше спряно изпълнението на договора, по какъв начин е уредено разплащането за строително – монтажните работи, дали са предвидени неустойки в договора за забавяне на сроковете за изпълнение и на плащанията", пита съветникът от името на групата.
Безпокойство придезвиквал и още един факт – отчуждаването на имоти, които попадат в регулацията на разширението на ул. „Даме Груев“. По този повод съветниците искат да получат от администрацията отговор колко имота трябва да бъдат отчуждени в следващите участъци на обекта, на какъв етап са процедурите и дали е издадено строително разрешение за работа в останалите отсечки от пътя.
Според Парасков след изграждането на пробива под Централна гара ул. "Даме Груев" ще придобие още по-голямо значение като алтернатива на ул. „Кукуш“ и „Скопие“. "Недопустимо е ремонтът да се бави, блокирайки трафика", категорични са от "Съюз за Пловдив".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Пловдивски

Областният управител Йордан Иванов (вдясно) със своя партиен лидер Атанас Атанасов.

Областният: 53 дни община Пловдив не изготвя важен документ, засягащ здравето на хората

Д-р Иван Томбашки: Не сме върнали пациент, колегите в болницата на Раковски са всеотдайни

Д-р Иван Томбашки: Не сме върнали пациент, колегите в болницата на Раковски са всеотдайни

Елена Гунчева

Елена Гунчева: Очаквах повече разум от Костадинов, помисли се за кумир

Владимир Темелков

Съветник: Стимули за електромобили ще помогнат за чист въздух в Пловдив

Никола Минчев беше посрещнат от протестиращите, които скандираха “подкрепа”пред Народното събрание.

СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Депутатът от ГЕРБ Младен Шишков за протеста: зомбирани, свирепи, опиянени

Вдовицата на майор Терзиев - Димитрина Попова

Съпругата на загиналия пилот подполк. Терзиев: Преди полета Валентин повтаряше, че нещо лошо ще стане в авиацията много скоро

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Пловдивски

Ейми Бърнет, вицепрезидент на Локхийд Мартин.

Ейми Бърнет, вицепрезидент на "Локхийд Мартин": Почваме F-16 за България още тази година

Почит пред паметника на Ботев, не поздрави.

Що за глагол е "поздравявам" на 2 юни, г-н областен управител на Пловдив?

Стефан Стоянов

Обрат: Повече софиянци се заселиха в Пловдив, отколкото майни в столицата (Обзор)

Израелският премиер Нафтали Бенет 
СНИМКА: Ройтерс

Израел: Иран е откраднала поверителни документи на МААЕ

Лидия Величкова

Младата пловдивска учителка Лидия Величкова: Старомодно е да се изпитва на дъската, урокът вече е спектакъл

Славчо Атанасов

Славчо Атанасов: Слагат скоби на коли с инвалидни стикери в Пловдив. Редно ли е?

Последно от

Последно от

Най-важното