Славчо Атанасов: Слагат скоби на коли с инвалидни стикери в Пловдив. Редно ли е?

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/11610491 Славчо Атанасов: Слагат скоби на коли с инвалидни стикери в Пловдив. Редно ли е? Славчо Атанасов: Слагат скоби на коли с инвалидни стикери в Пловдив. Редно ли е? www.24plovdiv.bg
Славчо Атанасов

Споделям с вас болката на група хора с увреждания, които ме запознаха с един много сериозен проблем, на който стават потърпевши напоследък.

Всички знаем, че част от хората с инвалидност ползват автомобили, които имат право да паркират безплатно в синята зона на Пловдив. Това, разбира се, е стриктно регламентирано, срещу телковото решение се получава специален талон от Община Пловдив, който задължително се поставя на видно място в автомобила и така хората с увреждане имат право да паркират на отредените за тях места пред болници, поликлиники и различните институции.
Това добре, но с изненада хората научават, че Община Пловдив е променила наредбата си и от първи май тази година нещата са различни. По новите правила, ако инвалидното място е заето, човекът с увреждане няма право да паркира безплатно на друго място, ползвайки специалния инвалиден талон за обозначение на автомобила си, както беше досега.
„Неприятно бяхме изненадани, на много от нас поставиха скоби, въпреки че си имаме инвалидни талони, а глобата за скобата е непосилна за инвалидните ни пенсии – 40 лева струва да я махнат. Оказва се също, че вече трябва да плащаме за паркиране на неинвалидно място. То струва 2 лева на час. Само че ние сме трудноподвижни, като отидем в болница на рехабилитация или при джипито за лекарства, прекарваме там по няколко часа. През това време часовникът цъка и трябва да платим по 6-8-10 лева за паркинг. Това също не е по джоба ни", оплакаха се потърпевши.
След разказа им трябва да ви уверя, че изпаднах в недоумение. Ако ще ги карат да плащат, след като няма достатъчно свободни инвалидни места, защо изобщо им дават тези социални предимства? Тези хора се придвижват наистина трудно, бавно и за тях всяко малко препятствие е сериозна пречка. Не мога да проумея, на кого му хрумна тази недоумица да кара инвалидите да обикалят града в търсене на свободно място за паркиране, като то може да се окаже на километри далеч. Как да се придвижат при това положение. И защо трябва общината да ги ощетява, като ги кара да плащат наравно с останалите?!?
Виждам тежка несправедливост в създалата се ситуация и горещо апелирам към Община Пловдив да прояви управленска мъдрост и да поправи веднага допуснатата административна недоумица. Защото хората с увреждане не заслужават подобно отношение. А всеки от нас може да се окаже един ден в тяхното положение. Затова е редно градската администрация да върне старото положение и инвалидите да имат право да паркират, както е най-удобно според техните ограничени възможности за придвижване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Пловдивски

Областният управител Йордан Иванов (вдясно) със своя партиен лидер Атанас Атанасов.

Областният: 53 дни община Пловдив не изготвя важен документ, засягащ здравето на хората

Д-р Иван Томбашки: Не сме върнали пациент, колегите в болницата на Раковски са всеотдайни

Д-р Иван Томбашки: Не сме върнали пациент, колегите в болницата на Раковски са всеотдайни

Елена Гунчева

Елена Гунчева: Очаквах повече разум от Костадинов, помисли се за кумир

Владимир Темелков

Съветник: Стимули за електромобили ще помогнат за чист въздух в Пловдив

Никола Минчев беше посрещнат от протестиращите, които скандираха “подкрепа”пред Народното събрание.

СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Депутатът от ГЕРБ Младен Шишков за протеста: зомбирани, свирепи, опиянени

Вдовицата на майор Терзиев - Димитрина Попова

Съпругата на загиналия пилот подполк. Терзиев: Преди полета Валентин повтаряше, че нещо лошо ще стане в авиацията много скоро

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Пловдивски

Ейми Бърнет, вицепрезидент на Локхийд Мартин.

Ейми Бърнет, вицепрезидент на "Локхийд Мартин": Почваме F-16 за България още тази година

Почит пред паметника на Ботев, не поздрави.

Що за глагол е "поздравявам" на 2 юни, г-н областен управител на Пловдив?

Стефан Стоянов

Обрат: Повече софиянци се заселиха в Пловдив, отколкото майни в столицата (Обзор)

Израелският премиер Нафтали Бенет 
СНИМКА: Ройтерс

Израел: Иран е откраднала поверителни документи на МААЕ

Лидия Величкова

Младата пловдивска учителка Лидия Величкова: Старомодно е да се изпитва на дъската, урокът вече е спектакъл

Славчо Атанасов

Славчо Атанасов: Слагат скоби на коли с инвалидни стикери в Пловдив. Редно ли е?

Последно от

Последно от

Най-важното