Агресията не може да бъде свещена, тя е сатанинска

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/12625512 Агресията не може да бъде свещена, тя е сатанинска Агресията не може да бъде свещена, тя е сатанинска www.24plovdiv.bg
Братоубийствената война в Украйна продължава
Братоубийствената война в Украйна продължава

Обявен е митинг. Казват ни, че свещен дълг на всеки е да защитава родината. Но думата "свещен" предполага вярност към Свещеното. И никой не е свят освен Бог. И само онова, което е свято с Бога, е това, което Му съответства. И лъжата не е едновременно с Бога. Тя е равносилна на сатана. А изземването на някой друг не е в съответствие с Бога. Желанието да притежаваш чужда собственост е пряко нарушение на две заповеди - не кради и не желай чуждото - а също съвсем съответства на Сатаната.

Никой не е нападнал Русия. По заповед на Путин Русия нападна Украйна на 24 февруари и започна жестока и кървава война на земята на съседната държава. Агресията не може да бъде свещена - тя е сатанинска. И за какво ни е агресията? - Заради завладяването на земите на Украйна, нейните провинции и райони. За това се води война от седем месеца. Народът на Украйна смело брани земята си, родния си дом. И неговата война е наистина патриотична и свята, а войната на Русия срещу Украйна е агресивна и сатанинска по своята същност.

Убийството на хора заради притежаване на собствеността им не може да бъде свещено - това е грабеж.

Гражданите на Русия сега са принудени по заповед да участват в една сатанинска кауза - война на чужда земя заради притежаването ѝ против волята на гражданите ѝ. Ако украинците наистина искаха страната им да е част от Русия, не биха дали живота си защитавайки я. И дават назад, и се бият толкова смело, че на Путин не му стигна кадровата армия и доброволци, а той, наруши обещанията си, призова цивилните хора на Русия да воюват с украинците.

Какъв е смисълът да проливаш кръв? Историческите и геополитическите си представи, че Украйна е несъществуваща държава, че е част от Русия, възгледите, които са дълбоко заблудени и осмивани от научната общност, руският диктатор се опитва да осъзнае с ръцете на хун дредове на хиляди руски х мъже и жени, хвърляйки ги в пламъците на войната, водена от тях.

Путин, неговите министри, неговите политици, неговите пропагандатори лъжат в лицето народите на Русия ден и нощ, казвайки, че Украйна е пълна с фашисти, които мразят народа ни, че Западът, който подкрепя Украйна, също е вечно враждебен към Русия и се бори срещу това в Украйна. Вижте вашите близки и приятели - колко от тях са украинци. Каква позната вражда, за какви фашисти говорим? Украинците са ни най-близкият народ по историческа съдба - и двойно престъпно е да се започне война срещу тях. Но Путин продължи това и наложи тази война с лъжи и насилие на всички нас.

Вижте западните страни - те са наши съюзници в най-тежките години от живота ни, наши съюзници в Антантата, Антихитлеровата коалиция, която ни храни по време на глада от 1921-22 г. и по време на бедността в началото на 1990-те.

И сега воюваме срещу Украйна, срещу Запада, срещу целия цивилизован свят от Япония до Канада, от Нова Зеландия до Норвегия. И губейки тази война, която е съвсем естествено, Путин хвърля в гърлото стотици хиляди мобилизирани хора, хвърляйки против волята им, само за да задоволи суетата си, само за да отстоява принципа, че той, Путин, никога не отстъпва. Той иска да утвърди този принцип с кръвта на народа на Русия, техния живот и щастие.

Готов е да използва оръжия за масово унищожение, готов е да изпепели по-голямата част от света в ядрена битка, за да задоволи желанията си да възстанови света по начина, по който му харесва. Той твърди, че „не е блъф. ” Точно като компютърна игра, той играе с живота ни, играе с живота на децата ни, играе с бъдещето на страната ни и целия свят.

Скъпи приятели, пред очите ни се случва голямо бедствие и на нас ни се предлага да станем част от него - едновременно жертви и беззаконие. Да не бъде така!

Всеки от нас наистина има свещен дълг, но този дълг не е към Путин и неговите политически фантазии, а към Този, Който е дал живот на всеки от нас. Нека изпълним този свещен дълг към Бога. Нека спасим както живота си, така и живота на тези, които са изпратени да ни убият. Нека не извършваме престъплението на дявола!

Нашият живот и нашата воля са в нашите ръце. Да го направим за добро, за творение, за истина, а не за зло, разрушение и смърт.

Дойде време, когато всеки сам прави своя избор. Не се заблуждавайте, скъпи приятели и сънародници. Правилният избор се състои от нашия свещен дълг към Всемогъщия и към собствената ни съвест.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Лични

През 2011 г. ЕП прие законодателна резолюция, в която отчете, че България и Румъния са готови да бъдат приети в Шенген 
СНИМКА: Архив

За първи път България е отделена от Румъния по пътя към Шенген

Шенген
Снимка: Архив

Страх от България или от гръцките пристанища ни спира за Шенген

Гласуване Снимка: Архив

Юлиан Попов иронично: Така да е гласуването, че избирателите да останат 720. И няма фалшификации!

Велосипед на улицата Снимка: Архив

Новото колело - електрически хибрид между кола, товарен автомобил и велосипед

"Лукойл Нефтохим" трябва да спре износа от 5 март догодина.

Целият проблем, че "Лукойл" ще плаща данъци в България е, че е доброволно

Снимка: Pixabay

Хартиената бюлетина иска политическа работа и контакти с хората. Задължава партиите да са партии, а не стартъпи

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Лични

В началото на ноември с 12 гласа "за" депутатите от икономическата комисия приеха на първо четене удължаването на сегашния бюджет и за догодина.

Пари има, но се харчат неефективно

Второто поколение на най-продавания електромобил в света (над 300 хил. бройки) - Nissan Leaf, идва у нас през пролетта.

Новото при електромобилите от изложението в Лондон

Опашка пред книжарница 
СНИМКА: ПИЕР ПЕТРОВ

Станаха точно 15 години. Започваме пак! Подари книга за Коледа

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова се снимат в залата на "Дондуков" 2 с новоназначеното служебно правителство на Гълъб Донев. 
СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Служебното правителство се самозабрави - тази военизирана хунта няма да се спре пред нищо

Русия твърди пред ООН, че в Украйна се извършват забранени биологични дейности.
Снимка: pixabay

Посланик Бони Дженкинс: Биологичните оръжия не признават граници

ГЕРБ-СДС влизат на консултации при президента Радев Кадър: Facebook/ NOVA NEWS

Харалан Александров: ПП ще канибализира ДБ

Последно от

Последно от

Най-важното