Георги Гергов пред "24 часа" след скандала за панаира: Не жилища, курник няма да построя там!

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/13146578 Георги Гергов пред "24 часа" след скандала за панаира: Не жилища, курник няма да построя там! Георги Гергов пред "24 часа" след скандала за панаира: Не жилища, курник няма да построя там! www.24plovdiv.bg
Георги Гергов
Георги Гергов

Минути, след като Георги Гергов придоби пълния контрол над "Международен панаир Пловдив", "24 часа го потърси за коментар. По-рано от парламентарната трибуна градският лидер на БСП и депутат Иван Петков заяви, че "алчността на един олигарх е на път да бъде материализирана". А пловдивчани изразиха опасения на днешната сесия, че след като придобие контрола, той ще застрои с жилищни кооперации огромния имот от 360 декара и ще разпродаде апартаментите.

- Г-н Гергов, акциите на Варна вече са при вас. Какво става оттук нататък? На общинската сесия се чуха опасения, че ще застроите панаира с жилищни кооперации и ще се превърне в един квартал?

- Курник няма да направя, камо ли да застроя панаира. Всъщност аз спасих панаира и сега бера плодовете на това, че съм вложил средства, за да го има.

- Тоест, изложенията ще си останат?

- Никакви планове нямам да го застроявам. Правят си политически кампании на мой гръб. Те нямат понятие какво съм свършил през тези години, за да го запазя този панаир. 16 години съм в него и не съм нарушил по никакъв начин ангажимента Пловдив да има панаир.

- Какво става всъщност с него сега?

- Панаирите в цяла Европа са в криза. Но аз съм оптимист, че ще има панаирна дейност. Всичко останало са клишета и политически пушилки. На гърба на Георги Гергов поне четирима-петима души станаха депутати. Като почне кампания, а напоследък непрекъснато има избори, и повтарят: "Гергов, Гергов". Добре, аз приемам да съм черната овца, но нека кажат кое не е поддържано в панаира.

- Така или иначе вече имате пълен контрол над панаира. Досега другите акционери пречеха ли ви?

- Не са ми пречили, но не са ми и помагали. Платил съм 32 млн. евро на панаира с мои лични пари. Те говорят, че Гергов е откраднал панаира. Но преди Пловдив и общината не са притежавали и 1% от панаира. Аз съм този, който вкара общината в международния изложбен център. Какво да коментирам повече? Следвам закона. Плюха ме, заливаха ме с помия, но законът си е закон. И в този момент вместо Пловдив да застане зад мен, защото хората виждат какво става в панаира, ме атакуват. Вкараха 20 души на сесията днес да приказват глупости. Съветниците не искат да приемат устройствения план на града, какво вършат всъщност? На гърба на целия град правят политика, за да ги изберат отново.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Хосейн Амир-Абдолахиан е роден през 1964 г. Завършил е Техеранския университет. Дипломат от кариерата, служил като посланик в Бахрейн (2007-2010), зам.-министър по въпросите на арабските и африканските страни (2011-2016), а също и специален съветник по външните работи на председателя на иранския парламент. От 25 август 2021 г. е министър на външните работи на Иран

Външният министър на Иран пред "24 часа": Военното сътрудничество на Техеран и Москва не е в ущърб на Украйна

Марек Слачик

Марек Слачик: Сделката за “Булсатком” трябва да бъде внимателно проверена

Иво Величков

Психотерапевтът Иво Величков: Поколенията Y и Z са “снежинки” – паник атаки и депресия, ако не им харесат поста в мрежата

Яна Маринова
Снимка: Архив

Яна Маринова: “Игра на доверие” е филм за личната ми история с домашно насилие

Д-р Дечо Дечев: Освен парите и леглото да върви с пациента

Д-р Дечо Дечев: Освен парите и леглото да върви с пациента

Красимир Вълчев

Красимир Вълчев: Повече знания, отколкото умения дава сега образованието ни

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Адриан Николов

Адриан Николов: Само високи заплати вече не стигат, за да сменят квалифицираните хора регион или държава – влияят средата и услугите

Директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков СНИМКА: "24 часа"

Любомир Кючуков: В Скопие победи македонизмът - от държавна доктрина стана национално верую

Доц. Христо Паунов: Референдумът на Слави Трифонов виси на косъм, другите два са под въпрос

Доц. Христо Паунов: Референдумът на Слави Трифонов виси на косъм, другите два са под въпрос

Симеон Караколев: Фермери остават без пасища заради фотоволтаици. Това е абсурдно!

Симеон Караколев: Фермери остават без пасища заради фотоволтаици. Това е абсурдно!

Момчил Андреев

Момчил Андреев: Банката не ви плаща лихва по депозита? Купете краткосрочни държавни ценни книжа

Иван Бърнев

Вместо да ограби или насили испанските си домакини, героят на Иван Бърнев оправя мивката им

Последно от

Последно от

Най-важното