Зелените площи са осеяни с кучешки "бижута". Затова не ни взеха в Шенген

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/13605369 Зелените площи са осеяни с кучешки "бижута". Затова не ни взеха в Шенген Зелените площи са осеяни с кучешки "бижута". Затова не ни взеха в Шенген www.24plovdiv.bg
Домашни кучета 
СНИМКА: “24 ЧАСА”
Домашни кучета СНИМКА: “24 ЧАСА”

Поляната пред блока, както и градинката зад него, са осеяни с кучешки лайна. Като вървя, си гледам в краката. Сещам се за едновремешните табели по паркове и градини: "Не гази тревата!". В наше време са излишни. Повсеместните кучешки изпражнения по зелените площи, особено в жилищните комплекси, са по-ефективни.

Кучетата, не бездомните, а водените с каишки, акат и по онова, което се води за тротоар. Неподдържани асфалтови пътеки, някъде хлътнали, другаде изровени и украсени с кучешките бижута. В последната седмица имаше едно много голямо и по средата на тротоара недалеч от нас. Когато го видях за пръв път, беше впечатляващо, да се чудиш дали е от едро куче или от собственика му. Пред мен и зад мен всички го прескачаха или го заобикаляха. Нямаше как да го махна, още меко и наоколо няма нищо подходящо. По-късно като минах от там, в очакване да е на мястото си, но въоръжен с цяла рекламна брошура с много подходящи за такава нужда листа, то вече беше настъпено и размазано. Сега е останало едно бледо петно. В стотици домове и десетки автобуси и метровлакове има микрочастици от него.

Непрекъснато по медиите ни заливат с думи за евроатлантическите ценности и заговорят ли конкретно за тях, пряко или косвено все ги свързват с многото полове и еднополовото семейство.

Искам категорично да възразя! По-съществено за нашата ценностна система от правото на брак между два гея, е дали събираме лайната на кучетата, докато ги разхождаме. И на Австрия, и на Нидерландия им е неудобно да ни кажат защо не ни пускат в Шенген. Ами заради повсеместните екскременти, боклуци, зле поддържани пътища, улици, сгради, огради, размъкнати униформени лица и прочие подобности, всенебрежности и всепозволености.

Рядко гледам телевизия, но ако зависеше от мен, основна тема не само на телевизиите, но и на всички бе-ге медии щеше да бъде редът и чистотата в държавата. А като се говори за работи, дето зависят от отделния човек, първата тема щеше да е събирането на кучешките изпражнения.

Това е така, защото възпитава социална чувствителност! Ако сме хора, които не могат да си позволят кучето им да се изходи и те да подминат лайното му, как ще бъдем безразлични, ако някой шеф оставя лайна след себе си? Няма как. Ще елиминираме негодника.

Тогава поляната пред блока ни ще бъде приятна и за гледане, и за разходка по нея, а аз ще мисля оптимистично за България.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Лични

Политици в очакване на вълна от избиратели - вижте как ги нарисува Анри Кулев

Политици в очакване на вълна от избиратели - вижте как ги нарисува Анри Кулев

Изгорелият вход на клуб “Иван Михайлов” в Битоля

Да кажем на италианците, че са крили фашист с години

Накитите на цар Симеон Велики според представите на създателите на „Войната на буквите”

Облеклото на героите от "Войната на буквите" е далеч от блясъка на българската аристокрация от ІХ-Х в.

Сцена от спектакъла “Три сестри”
СНИМКА: ТЕАТЪР “ВЪЗРАЖДАНЕ”

Наглост и кич обричат залеза на културното общество

СНИМКА: pixabay

Нито Рим, нито Елада са загинали заради сексуалната ориентация

Проф. Николай Овчаров

Проф. Николай Овчаров: Не пропускам да се хваля, че съм търновец, болярин

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Лични

Тодор Живков

Носталгия по соца: когато билетчето от 6 стотинки е висша ценност

Хора от град Кривой Рог в Украйна гледат поразените руски танкове, участвали в нападението на град Бахмут СНИМКА: Орлин Цанев

Русия се предава. И пак по руски

Ке Хюи Куан и Харисън Форд се събраха отново на наградите "Оскар". Снимка: Ройтерс

Коментар на седмицата №2: "Всичко навсякъде наведнъж" - сценарият на този филм е писан на халюционогенни гъби

Иконостас в стила на рисуваната керамика от Велики Преслав (ІХ-Х в.)

В Симеоновата столица не живеели диваци, а тънки ценители на античното изкуство

Владимир Путин

Русия е болният човек на Европа

Протестиращи по улиците на Тбилиси
Снимка Ройтерс

Грузински урок за българските патриоти

Последно от

Последно от

Най-важното