Ако на 2 април не променим нещо, оставаме заклещени в матрицата

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/14066164 Ако на 2 април не променим нещо, оставаме заклещени в матрицата Ако на 2 април не променим нещо, оставаме заклещени в матрицата www.24plovdiv.bg
Кадър на черната котка от филма “Матрицата”, която повтаря едно и също движение.
Кадър на черната котка от филма “Матрицата”, която повтаря едно и също движение.

Официалните съобщения за НЛО и извънземен кораб майка в галактиката са сензация за света, но у нас има мижав интерес

България отново е в матрицата. Без да се усетим, пак са ни набутали в изолатор като през социализма, заключили са съзнанието ни и са ни оставили да тъпеем под невидим похлупак. Големите събития, от които се вълнува останалата част от света, не въздействат на нашия иначе любознателен народ, заклещен в отчайващо зациклила реалност.

Сигурно помните най-известното дежавю от филма “Матрицата” - черната котка, която повтаря едно и също движение и така разбираме, че вездесъщият главен мозък, архитектът на фалшивата реалност, прави промени в програмата. Дежавю имаме и ние, на 2 април за пети път

ще участваме в повтарящо се и напълно безрезултатно гласуване

Според любителите на конспиративни теории, сме напръскани с химически агенти от небето, за да ни изпържат мозъците. Фактите обаче водят до малко по-други изводи.

На Запад хората са силно впечатлени от зачестилите съобщения за НЛО, по телевизията говорят за тях със същия монотонен тон, с който съобщават прогнозата за времето, все едно, че е нещо нормално летящи чинии да хвърчат напред-назад.

В началото на февруари т.г. военни свалят странни обекти над САЩ и Канада, за които обаче твърдят, че са китайски балони. Преди 76 години американските власти обясняват мистерията в Розуел с метеорологичен балон, но жителите на малкото градче в Ню Мексико до ден днешен са убедени, че в земите им се е разбил извънземен кораб. Този път за повече достоверност държавният секретар Антъни Блинкен демонстративно отменя планираната си визита в Пекин под предлог, че има съмнения за шпионаж. Китай обаче призовава Белия дом да не преиграва и отрича да има нещо общо с необяснимите цилиндрични обекти.

В края на същия месец летище Пулково в Санкт Петербург преустановява временно кацанията и излитанията на самолети заради забелязан НЛО над града. Онлайн изданието “База” твърди, че по дирите на извънземната машина са били изпратени изтребители, обаче официалната пропаганда дава друго обяснение: провело се било военно учение.

Подозрителните случки разпалват любопитството на медиите, темата става все по-популярна и на 6 март в “Късното шоу със Стивън Колбърт” по CBS е поканен самият Стивън Спилбърг. Едва ли има по-запален от него изследовател на извънземната тема.

Помолен да коментира нещата в небето, които армията, флотът и военновъздушните сили записват на оръжейните си камери, великият режисьор казва: “Какво, ако те не са от напреднала цивилизация на 300 милиона светлинни години оттук? Ами,

ако това сме ние, 500 хил. години напред в бъдещето,

и наследниците ни се връщат, за да документират втората половина на ХХ и началото на ХХI век, защото са антрополози? Те знаят нещо, което ние все още не знаем, че се е случило, и се опитват да проследят последните 100 години от нашата история”.

Според Спилбърг, от една страна, е математически невъзможно да сме сами във Вселената, но от друга, не е много вероятно и някой да се вдигне от 400 милиона светлинни години разстояние, за да ни посети.

Феновете на индийски сериали биха се отнесли с пренебрежение към теорията на Спилбърг, но 11 дни след участието му в едно от най-рейтинговите американски предавания гръмва още една “извънземна” новина. Този път източникът не е режисьор на фантастики, а Пентагонът.

Цитира се доклад от Шон Къркпатрик, началник на Службата за разследване на аномалии във всички области (AARO) и Абрахам Льоб, оглавяващ катедрата по астрономия в Харвардския университет.

Двамата заявяват, че в нашата галактика се спотайва кораб майка, който изпраща “малки кораби по време на близкото си преминаване до Земята”.

Според Льоб през 2017 г. телескопът PanSTARRS в Хавай засича бързо движещ се обект, наречен “Оумуамуа” (разузнавач на хавайски). В доклада на Пентагона пише, че корабът майка изпраща малки кораби разузнавачи, които зареждат батериите си със звездна светлина.

Тази уникална съвкупност от новини за извънземно присъствие на Земята в рамките само на два месеца води до основателното предположение, че от кораба майка пипат програмата на нашата клета фалшива реалност, за да не се развиваме наникъде. Може би нещото, което още не се е случило според Спилбърг, ще се вихри в България, кой знае. Ако обаче на поредните предсрочни парламентарни избори не направим нещо различно, няма изгледи да надхитрим софтуера и да се измъкнем от зациклянето.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Социалният антрополог Харалан Александров СНИМКА: Архив

Харалан Александров: Борисов бащински спаси беладжиите, прости им и им даде ключа от колата - толкова мило и родно

Кирил Петков СНИМКА: Архив

Нека бъда управляван от имена в телефонен указател, вместо от представители на Харвард

Д-р Александър Сираков прилага терапевтичен метод на мозъчни аневризми.

Д-р Александър Сираков, спечелил "Питагор": Научната дейност тренира мозъка, после ръцете манифестират сами

За три години българите са загубили три години от живота си

За три години българите са загубили три години от живота си

Петър Филдишев

Петър Филдишев: Подвеждащо е да мислим, че пазарът на газ се е успокоил – зимните доставки още сега са с 20 по-скъпи

Красен Станчев

Красен Станчев: Бъдещият кабинет не е на ротацията, щафета е - трябва да бъде разписано какво поема първият и какво предава

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Мнения

Румен Радев СНИМКА: Велислав Николов

Президентът си е основал звукозаписна компания и от там сега ще излязат редица нови хитове

Николай Денков и Мария Габриел СНИМКА: Архив

Кабинет на ПП-ДБ само с техни министри не им дава по-добри възможности

Георги Господинов участва в церемонията “Достойните българи” на 21 април 2023 г. и връчи наградата на Никола Байкушев, който потуши пожар до езерото Вая. “Ще връча тази награда на един достоен човек. Казвам човек, защото в момента битката е за това да останем човеци. Ние всички сме малки в сравнение с теб, Никола”, обърна се към него писателят.

“Букър” тежи, колкото и да ръкопляскате или да хулите

Негово превъзходителство Дун Сяодзюн, посланик на КНР в България
Снимка: Радио Китай

Н.Пр. Дун Сяодзюн: Културата, образованието, науката и технологиите са важни области от сътрудничеството между Китай и България

Джими Найденов

Джими Найденов: Голямото, но мълчаливо мнозинство ще надделее над кресливите и властта дълго ще е споделена

Зоран Живкович

Зоран Живкович, бивш премиер на Сърбия: Отговорност за масовата стрелба в Сърбия имат и телевизиите

Последно от

Последно от

Най-важното