Младен Шишков: Водите са мътни и някои ловят риба с пълни шепи, време е да ги пречистим

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/14096872 Младен Шишков: Водите са мътни и някои ловят риба с пълни шепи, време е да ги пречистим Младен Шишков: Водите са мътни и някои ловят риба с пълни шепи, време е да ги пречистим www.24plovdiv.bg
За шести път Младен Шишков се явява на избори.

- Г-н Шишков, в последната седмица на предизборната кампания какви препоръки и критики отправят към вас избирателите от Пловдивска област, с които се срещате очи в очи?

Младен Шишков отново се бори за вота на избирателите в Пловдивска област.
Младен Шишков отново се бори за вота на избирателите в Пловдивска област.

- Единственото, което искат хората, е стабилно управление. Ако допреди две години можеха да си позволят да експериментират, да предоставят възможност на нови партии и формации да решават съдбата им, то днес са категорични. Време за експерименти вече няма. Защото, докато умните се наумуват и лудите се налудуват, държавата ще погине. Критикуват ни за липса на разбирателство. Затова, че не успяваме да намерим общ език. Затова, че противопоставянето не води до нищо градивно и е време да се успокоим. Да започнем да мислим как за изведем страната от кризата и да прекъснем негативната тенденция. Да прекъснем спиралата от избори.

- Цените на храните са най-болезнената тема за хората. Имате ли рецепта в ГЕРБ как да ги "укротите"?

- Разбира се. Високите цени на храните са породени от спекула. Това го призна и служебното правителство. В държавата са изградени достатъчно органи, които трябва да противодействат на спекулата и монополите. За съжаление обаче от две години тези органи са поставени на трупчета. Защото държава няма. Защото безвремието ражда хаос. А хаосът ражда криза. Кризата води до нестабилност. Рецептата е проста -

рестарт на всички държавни институции и спешното им въвеждане в експлоатация

 Само със силна държава, може да се постигне стабилност и нормализиране на цените. Абсурдно е, че в момента цената на една стока в България е в пъти по-висока от тази на същата стока в Германия, Италия и т.н. В момента водите са мътни и някой ловят риба с пълни шепи. Време е вече водите да бъдат пречистени от калта и тинята.

- За вас това са шестите поред избори. Как мотивирате избирателите да отидат до урните, защото много хора загубиха всякакъв интерес?

- От ден на ден имам усещането, че хората нямат кой знае каква нужда от мотивация. Поне тези, с които разговарям. Сравнявайки срещите с предходните кампании, като че ли се наблюдава едно пробуждане. Истината е, че планът ни беше на тази кампания

да не агитираме твърде агресивно, за да не отблъснем и малкото, които са решили да гласуват

 Но този план се провали. Защото почти навсякъде където ходим, чуваме повече и повече въпроси и препоръки. И се получават безкрайно интересни дискусии. Виждам все повече хора, които познават политическата ситуация в детайли. Все повече говорим за национални проблеми, за разлика от предишни кампании, където местните проблеми вземаха превес. Мотивацията е честен разговор. Хората чудесно различават истината от лъжата и знаят кой е добронамерен и честен с тях и кой цели да ги манипулира. А най-интересното е, че вече получаваме покани за срещи на места, на които не сме ходили до сега. Това е много добър индикатор.

- Какво отговаряте на хора, които казват, че като не гласуват, наказват политиците?

- Че наказват себе си! Политиците не могат да бъдат наказани с негласуване. Напротив. Единственият начин да бъдат наказани е чрез масово отиване до урните. След две, три седмици местата в Народното събрание ще бъдат заети. С или без гласуване. Въпросът е дали тези места ще бъдат заети от хора, които сме изпратили там, или ще оставим някой друг да решава вместо нас. Защото точно това се случва. Когато, не гласуваме, оставяме друг да определя бъдещето ни. А и статистиката е категорична. Колкото по-малко гласуваме, толкова по-зле става. Колкото по-ниска е избирателната активност, толкова повече държавата затъва. Справка - последните две години.

- Запазената марка на ГЕРБ са пътищата и строителството. Привържениците ви казват за вашите опоненти, че докато са били на власт, не са построили и 1 километър. Кои обекти в Пловдивска област не търпят отлагане?

- През 10-те години управление на ГЕРБ, голяма част от пътищата в Пловдив област бяха ремонтирани и рехабилитирани. Особено от първокласната и второкласната мрежа. Немалка част и от третокласните пътища бяха обновени, но останаха и редица четвъртокласни между населените места, които вече не търпят отлагане. Такъв например е

пътят между селата Болярино и Чоба, който не е ремонтиран от няколко десетилетия

 Освен ремонтите, важна е и поддръжката на пътищата. Две години пътната мрежа е забравена от управляващите. Една дупка не е запълнена, мантинелите не могат да подменят.

- Мнозина предричат, че и тези избори отново няма да доведат до съставяне на редовно правителство. Накъде върви България?

Аз съм оптимист. Не вярвам на мрачните прогнози. Защото ние имаме само една родина. И нямаме право да я унищожаваме. Нямаме право да лишаваме децата си от бъдеще. Трябва да направим всичко възможно да съставим редовен кабинет и да стопираме негативните тенденции. Да върнем стабилността. Да отблокираме европейските фондове, да задвижим отново икономиката. Силната икономика означава силна социална политика. Означава силна държава, високи доходи, достойни пенсии за родителите ни.
А всичко това минава през масово и непоколебимо гласуване. През подкрепа за тези, които знаят и могат. За тези, които са доказали, че искат да работят. И които градят, а не рушат.

CV

 Избори за Президент и Вицепрезидент и за Народни представители на 14.11.2021 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Пловдивски

Кметът на Пловдив Здравко Димитров

Здравко Димитров: Наше задължение е да запазим славянската писменост и култура

Деница Чингарова

Деница Чингарова: Обади ми се главният секретар на МВР, ще му разкажа всичко как фалшифицирах изборите в Пловдив

Пепа Деведжиева

Бивша съветничка: Казаното от Чингарова за нагласени избори в Пловдив е след дъжд качулка

Тодор Тодоров е бил член на ОИК в Пловдив през 2015 г., а след това става председател.

Наследникът на Чингарова за твърденията й, че вотът в Пловдив е бил фалшифициран: Става сериозно!

Евгений Тодоров

Право на отговор на Евгений Тодоров: Очаквах “Книга за Нери” да провокира дебат за журналистиката

Кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Здравко Димитров: Нека силата на молитвите ни бъде насочена чрез смирение

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Пловдивски

Проф. Андрей Пантев: Политици въртят  300 думи - еднакви, униформени - обидно е

Проф. Андрей Пантев: Политици въртят 300 думи - еднакви, униформени - обидно е

Градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев при регистрацията на листата.

СНИМКА: НИКОЛА МИХАЙЛОВ

Иван Тотев до последно се надявал ГЕРБ да бие в Пловдив

Главният секретар на МВР Петър Тодоров дава модерно оръжие в Пловдив.

Полицаите в Пловдивско като Самуиловите воини - на всеки 100 по един с нов "Валтер"

За шести път Младен Шишков се явява на избори.

Младен Шишков: Водите са мътни и някои ловят риба с пълни шепи, време е да ги пречистим

Кметът на община "Марица" Димитър Иванов

Кметът на община "Марица" за 35-ата й годишнина: Непрекъснато се разраства

Евгений Тодоров

Евгений Тодоров: Политици уволниха Нери от БНТ, Хачо беше само изпълнителят

Последно от

Последно от

Най-важното