Славчо Атанасов: Президент и премиер да намерят общ език

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/8158270 Славчо Атанасов: Президент и премиер да намерят общ език Славчо Атанасов: Президент и премиер да намерят общ език www.24plovdiv.bg
Славчо Атанасов
Славчо Атанасов СНИМКА: Снимка: Фейсбук

"На всяка цена президент и премиер трябва да намерят общ език помежду си в името на държавата", написа вчера във фейсбука си народният представител от групата на Обединените патриоти Славчо Атанасов. Той изяви твърда позиция по повод прехвърчащите изкри между двамата, основавайки се на сходни събития в историята.

"Сякаш България е орисана да има конфликт между двете институции през годините. Ще припомня така наречените Боянски ливади на покойния президент Желев, напрежението между президента Първанов и Станишев, Росен Плевнелиев също свали своето доверие от кабинета на Орешарски, а сега и Румен Радев прави същото. България е парламентарна република, но въпреки това се ръководи от двете институции, които сега отново влизат в остър конфликт. За стабилността на държавата е най-добре те да работят в синхрон.

Ще припомня, че един от основните принципи на международната и вътрешната дипломация е известен като „рицарски коридор“. Дори когато отношенията между държавите или между политическите партии са крайно влошени, те запазват един канал за комуникация. Съвсем скорошен пример за това е кризата между САЩ и Иран, които бяха на ръба на войната, след отстраняването на генерал Сюлеймани, но успяха да запазят комуникацията и успокоиха конфликта. Този принцип трябва да работи и в България.

И президент, и премиер изтърваха нервите си, но в името на държавата и нейната стабилност, трябва да намерят на всяка цена общ език помежду си. Защото структурата на институциите е пирамидална и напрежението на върха веднага се предава надолу, което не е в полза на никой. И двамата висши държавници трябва да намерят мъдрост, сила и добър тон в името на държавата.

Защото България е над всичко", написа в профила си бившият пловдивски кмет.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Наши в мрежата

Насладете се на тръпката от безплатните онлайн слот игри: как да играете, без да похарчите нито стотинка

Насладете се на тръпката от безплатните онлайн слот игри: как да играете, без да похарчите нито стотинка

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Наши в мрежата

Последно от

Последно от

Най-важното