Пощенска банка обяви победителите в своята КСО платформа „Вселена от възможности“

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10179358 Пощенска банка обяви победителите в своята КСО платформа „Вселена от възможности“ Пощенска банка обяви победителите в своята КСО платформа „Вселена от възможности“ www.24plovdiv.bg
Пощенска банка обяви победителите в своята КСО платформа „Вселена от възможности“

Проектите на първо място във всяка от категориите „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“ спечелиха финансиране за общо 30 000 лв.

На 14 септември по време на специално събитие в Университетската ботаническа градина в гр. София бяха наградени победителите в иновативната дигитална платформа на Пощенска банка „Вселена от възможности“. Тя бе създадена по случай 30-годишния юбилей на финансовата институция, за да насърчи интересни идеи, свързани със социално предприемачество в полза на обществото. 30 от общо 238 проекта с потенциал в ключовите области „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“ достигнаха до финалния етап на състезанието, а в началото на септември след решителния вот на авторитетно жури бяха избрани тримата победители – по един проект във всяка от тях. Стойността на финансовата подкрепа, която получи всеки победител, е 10 000 лв., с което авторът се ангажира със срок за реализиране на проекта си в рамките на 6 месеца от датата на получаване на финансирането. Водещ на церемонията по награждаване бе Ники Кънчев.

На локацията на събитието бяха обособени три сензорни устройства с интуитивен интерфейс – по един за всяка категория, където гостите имаха възможността сами и в детайли да разгледат същността на презентираните проекти. Церемонията стартира с кратко въведение и представяне на финалистите с видео визитки, след което се пристъпи към официалното награждаване на победителите.

Първото място в категория „Дигитални иновации“ спечели проектът Infinity Toy Box – платформа за наемане на детски играчки, книги и игри. Тя цели да запознае децата и техните родители с по-екологични начини на потребление и ползите от кръговата икономика. С помощта на платформата родителите ще могат да наемат различни образователни артикули за своите деца, които да използват за определен период и лесно да заменят за нови. Разработката на платформата стартира в началото на годината, като с помощта на спечеленото финансиране предстои да бъдат направени специални образователни кутии, подходящи за деца от 0 до 2-годишна възраст.

Проектът, заслужил отличие в категория „Образование“, е идея за изграждане на Софийски планетариум „Андромеда“, в който се планира да се прожектират астрономически и научнопопулярни филми, подходящи за всички възрасти, както и да се провеждат курсове за деца и юноши. Основната цел на проекта е да популяризира естествените науки сред жителите и гостите на столицата, използвайки иновативни прожекционни методи.

Победител в третата категория „Зелени проекти“ е инициативата „Чиста вода“ на социалното предприятие „Чудната градина“, в което работят 21 души с увреждания. Целта на проекта е да осигури собствен водоизточник чрез дълбочинен сондаж на чиста вода за градината, в която се отглеждат цветя и зеленчуци.

Специална поощрителна награда от 2 500 лв. получи проектът „Зелена класна стая“, който има за цел да стимулира включването, изграждането на идентичност и откриването на алтернативи за житейска реализация на деца и младежи от изолираните села в района на Велинград.

„Тази година е по-специална за Пощенска банка, тъй като празнуваме своята 30-годишнина. И сме щастливи, че именно сега успяхме да реализираме проекта „Вселена от възможности“, като част от нашата активна политика за корпоративна социална отговорност, с който надграждаме действията ни в сферите на образованието, опазването на околната среда и популяризираме иновациите в съвременното общество. Платформата предизвика изключително голям интерес сред обществеността, откроявайки множество проекти и добри идеи в полза на обществото, които заслужават да бъдат представени. Категориите, които подбрахме при стартирането на инициативата, отговарят изцяло на мисията и ценностите на нашата банка, тъй като не сме спирали да предлагаме иновативни дигитални решения за удобство на клиентите ни, да развиваме различни зелени инициативи и да допринасяме за постиженията в образованието. Вярваме, че настоящето днес предоставя вселена от възможности за бъдещето ни утре. Всички тези добри проекти, които видяхме, го доказват напълно. Благодарим на участниците, които бяха достатъчно смели и споделиха своите креативни идеи с нас“, коментира Димитър Шумаров, изпълнителен директор, главен финансов директор и член на Управителния съвет на Пощенска банка.

Проектите, които бяха допуснати за участие в състезателния характер на програмата, трябваше да отговарят на редица критерии, сред които за новаторство, качество и приложимост. На ексклузивно създадената иновативна онлайн платформа www.30yearspostbank.bg всеки желаещ (гражданин или организация с нестопанска цел) имаше възможност да представи своята атрактивна идея с фокус върху социалното предприемачество. 238-те проекта в полза на обществото, които участваха в надпреварата за безвъзмездно финансиране, бяха разпределени съответно – 39 кандидатури в категория „Дигитални иновации“, 136 кандидатури в категория „Образование“ и 63 в категория „Зелени проекти“. До края на месец юли потребителите имаха възможност да гласуват за избран от тях проект през платформата, с което определиха 30-те най-добри идеи. През последния етап независимо жури разгледа и оцени финалните кандидатури, чиято методика се основаваше на подробен анализ с проверка на всяка идея за съответствие и допустимост – техническа, финансова и творческа.

Експертното жури бе в състав:

Повече информация за дигиталната платформа, както и за победителите в трите категории, можете да откриете на www.30yearspostbank.bg.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Наука и технологии

Снимка Радио Китай

Тайконавтите от „Шънджоу-12“ се прибраха в Пекин

Американски учени използваха алгоритми, за да анализират 800 000 визуални произведения от 2128 творци и да определят как са достигнали до най-успешния период в творчеството си.

Учени откриха формулата на творческия успех

Изкуственият интелект е недостатъчно изследван

Кралският колеж в Лондон и "Глаксо" изследват рак с изкуствен интелект

Започват продажбите на новия Huawei Watch 3 Elite в България

Започват продажбите на новия Huawei Watch 3 Elite в България

СНИМКА: Pixabay

Трима тайконавти се приземиха в Северен Китай

Компанията "Спейс Екс" изстреля първия изцяло
цивилен екипаж в орбита

Компанията "Спейс Екс" изстреля първия изцяло цивилен екипаж в орбита

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Наука и технологии

Пощенска банка обяви победителите в своята КСО платформа „Вселена от възможности“

Пощенска банка обяви победителите в своята КСО платформа „Вселена от възможности“

СНИМКА: Pixabay

Великобритания започва мащабни изпитания на кръвен тест за 50 вида рак

Компанията "Спейс Екс" е готова да изстреля първия изцяло цивилен екипаж на орбита

Компанията "Спейс Екс" е готова да изстреля първия изцяло цивилен екипаж на орбита

СНИМКА: РАДИО КИТАЙ

В Пекин се провежда Световната конференция по роботика

Странният астероид и неговите две луни.
(ESO/Vernazza, Marchis et al./MISTRAL algorithm [ONERA/CNRS])

Разгадаха тайната на астероида Клеопатра, загубил 35% от масата си

Китай изстреля сателит за предавания с 4К и 8К резолюция

Китай изстреля сателит за предавания с 4К и 8К резолюция

Последно от

Последно от

Най-важното