Принципите на “Петков&Василев”, които днес се очаква да бъдат обявени

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10196620 Принципите на “Петков&Василев”, които днес се очаква да бъдат обявени Принципите на “Петков&Василев”, които днес се очаква да бъдат обявени www.24plovdiv.bg
Кирил Петков и Асен Василев
Кирил Петков и Асен Василев

Бившият министър на икономиката Кирил Петков и бившият министър на финансите Асен Василев в миналото служебно правителство ще обявят официално днес в 11 часа новия проект "Промяната продължава", с който ще участва в парламентарните избори на 14 ноември.

"24 часа" ще предава на живо пресконференцията им.

 Очаква се Петков&Василев да заложат на няколко принципа в политическата платформа.

Десни инструменти, с които се постигат леви цели. Това означава, че няма да увеличават данъци, за да съберат повече приходи в бюджета, а ще оптимизират разходите. Целта ще бъде да запушат пробойните, през които изтичат държавни пари и да ликвидират корупцията. В резултат на това ще бъдат постигнати "левите цели" - хората и бизнесът ще усетят реална подкрепа в кризата.

Публичност. Част от тази политика ще бъде и пълната прозрачност на разходите. От досегашните им изказвания личи, че един от принципите им ще бъде държавата не само да харчи парите по най-ефикасния начин, но и да се отчита през тези, на които са парите - данъкоплатците.

Кредити, не помощи за бизнеса. Когато държавата взима чрез данъците, тя има задължението да даде тези пари по най-ефикасния начин, защото не са нейни. В този смисъл помощта не трябва да е безвъзмездна, а като кредити, които той ще трябва да върне.

 Експорт. Очаква се да предложат икономически мерки, с които България може да стане богата държава (по израза на Кирил Петков), като се ориентира към износ на външни пазари и като привлече инвестиции, произвеждащи продукти с висока добавена стойност.

Почтеност и широк кръг привърженици. Идеята е да бъдат привлечени възможно най-много хора с различни убеждения, които искат в политиката, икономиката и обществото да има промяна. Затова е избрано в името на проекта да има думата промяна. С "продължава" Петков и Василев се рекламират като успешни министри.

Само 4 години. Очаква се Кирил Петков и Асен Василев да представят платформа и програма, които ще осъществят за един мандат от 4 години, и да декларират, че след това ще се върнат към бизнеса си.

Идеите на "Промяната продължава" вероятно ще бъдат разпознати като най-близки до идеологията на "Демократична България". И в събота активисти на ДБ се надпреварваха да признават, че разчитат на евентуална коалиция с новата формация, след като влязат в парламента. Мартин Димитров в пряк текст заяви "Виждаме в политически проект на Петко и Василев партньори"

Според социологическите сондажи още преди проектът да е обявен официално, 8-9% от анкетираните твърдят, че са готови да го подкрепят на изборите.

  Двете големите тайни, които ще се разкрият

днес в 11 часа, са с коя регистрирана партия ще се яви на вота "Промяна продължава". Прогнозите са, че това ще бъде МИР.

Другата загадка е ще има ли трето популярно лице. Говори се за предприемач, който има дълги години международен опит. Освен в София е живял и работил в няколко държави, владее 5 чужди езика.

Кирил Петков показа в събота логото на новия политически проект

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Новини

Бившият депутат от Златоград Сирко Станчев (вляво) и двама министри - на правосъдието Илия Кожухаров и на просвещението физикът проф. Георги Манев, сред керван камили в центъра на Златоград през 1938 г. Снимката е публикувана в книгата на Ефим Ушев “Златоградски страници”.

В Златоград има улица на прадядото на новия шеф на парламента

Първите трима в ПП Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер обясниха, че коалиционното споразумение за правителство е готово.

Всяка партия сама в министерство, за да е лично отговорна при провал

Иван Демерджиев

Демерджиев: Има сигнали срещу Гешев за деяния, които може да се третират като престъпления

Ердоган говори пред митинга в Сирт. Жена му Емине го придружаваше.

Залагат бомба за Ердоган, обезвреждат я минути преди негов митинг (Обзор)

Калин Каменов

И Враца сред проверяваните от КПКОНПИ - 9 тролея, вече в движение, и 13 електробуса

Хиляди сърби блокираха основни пътища в страната.

Сърбия разбунена заради мина за литий, блокират пътища в 50 града (обзор)

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Новини

Кирил Петков

"Продължаваме промяната" с 8 министерства, ИТН и БСП с по 4, "Демократична България" с 3

Асен Василев е съпредседател на “Продължаваме промяната” и номинация на партията за бъдещ финансов министър. Той бе на поста и в предишния служебен кабинет на Румен Радев.

СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Асен Василев: Съкращения за 30 000 чиновници до края на 2022 г.

снимка pixabay

Тежки времена за неваксирините срещу COVID-19

снимка pixabay

В Южен Египет откриха човешки останки със златни езици

Работник не може да смогне да чисти шарани на един от живарниците край Пловдив. Снимки: Авторът

Опашки на живарниците около Пловдив, народът граби едри шарани (снимки)

Доц. Николаева-Гломб снимка Архив

Доц. Гломб: Ваксините вероятно ще защитават и от Омикрон

Последно от

Последно от

Най-важното