Защо „Дзили“ влиза на пазара на мобилни телефони?

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10289079 Защо „Дзили“ влиза на пазара на мобилни телефони? Защо „Дзили“ влиза на пазара на мобилни телефони? www.24plovdiv.bg
Защо „Дзили“ влиза на пазара на мобилни телефони?

Наскоро, китайският производител на автомобили „Дзили“ (Geely Holdings) обяви, че влиза в бизнеса със смартфони, като за целта формира дъщерна компания. Тя ще бъде с централа в Ухан и ще се фокусира върху „интегриране на технологии и ресурси за разработката на първокласни интелигентни устройства, включително смартфони, за глобалните потребители“.

Стъпката на „Дзили“ идва в момент, когато компании за мобилни телефони, като „Сяоми“ започват да предлагат автомобилни решения, и логично повдига множество въпроси. В момента глобалният пазар на мобилни телефони е прекалено наситен, а 96% от китайския се държи от няколко гиганта – „Сяоми“, „Хуауей“ и „Епъл“, и опитите на външни компании като Gree и 360 да влязат на него завършиха с провал, защо „Дзили“ смята, че може да обърне тенденцията?

На първо място, прагът за производство на мобилни телефони е много по-нисък от този в автомобилостроенето. Например, за разработката на автомобил са необходими няколко милиарда юана, докато да нов смартфон – няколко стотин милиона. Очевидно е , че разработването и производството на мобилни телефони е по-лесно от това на превозни средства.

Но това не е основната причина. С ускоряването на новия кръг на технологичната революция и индустриална трансформация, включването на всичко в интернет вече е обща тенденция. Смартфоните, като средство и ключ за свързване на всичко, са тясно свързани с интелигентните автомобили. Ако успеят да създадат своя собствена екосистема с мобилни телефони и интелигентни коли, за да се реализират споделянето на данни, това несъмнено ще помогне на автомобилните компании да предоставят на потребителите по-добри продукти и услуги, да подобрят техния опит и конкурентоспособността си.

Мобилните телефони са терминални устройства и съдържат приложения за проверка на пазара на електронни продукти и софтуерни иновации. Тъй като те включват безопасност на движението като колата, технологии, които не могат да бъдат изпробвани в автомобили, могат да бъдат приложени първо на смартфоните. По този начин потребителите на мобилни устройства могат да споделят иновационни резултати възможно най-скоро, а тези те на свой ред да бъдат приложени при разработката на интелигентни автомобили, за да се осъществи ефективното взаимодействие.

Проблемът е, че в момента, независимо дали става въпрос за компания за мобилни телефони или за автомобили, те не желаят да споделят информация и данни помежду си. Неотдавна Чън Хун, президент на SAIC Motor, подчерта на събранието на акционерите, че компанията му няма да разглежда цялостното решение на „Хуауей“ за автономно шофиране. От една страна, това отразява притесненията на автомобилните компании относно събирането и съхранението на данни и технологии, от друга страна, на подобни позиции са и производителите на мобилни телефони, заради собствените си данни и технически предимства.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Наука и технологии

В Чунцин пуснаха тестово три автономни автобуса

В Чунцин пуснаха тестово три автономни автобуса

СНИМКА: Pixabay

Златни бижута от времето на Нефертити са открити в две гробници в Кипър

СНИМКАТА Е ИЛЮСТРАТИВНА

Учени създадоха хидрогел за възстановяване на увредени тъкани

СНИМКА: Pixabay

Пълно слънчево затъмнение над Антарктида - последното в света до април 2023 г.

Новата планета е с размерите на Марс

Откриха нова планета с размерите на Марс

СНИМКА: Pixabay

"Байонтех" ще създаде ваксина срещу Омикрон за 100 дни

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Наука и технологии

СНИМКА: pixabay

Мегакомета в Слънчевата система е започнала да отделя отровен газ

Астронавти на НАСА излязоха в открития Космос

Астронавти на НАСА излязоха в открития Космос

Изригващият вулкан на испанския остров Ла Палма

Испански остров се превръща в лаборатория на открито за вулканолози

Астронавти. Снимката е илюстративна Източник: Архив

Американски астронавти смениха антена на МКС

С този елегантен смартфон нямате нужда от предпазен калъф

С този елегантен смартфон нямате нужда от предпазен калъф

Интерфейс мозък-компютър помага на възрастен китаец да играе мадзян

Интерфейс мозък-компютър помага на възрастен китаец да играе мадзян

Последно от

Последно от

Най-важното