Маскиран свидетел разпознал биячите на Слави Ангелов в полицията

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10300834 Маскиран свидетел разпознал биячите на Слави Ангелов в полицията Маскиран свидетел разпознал биячите на Слави Ангелов в полицията www.24plovdiv.bg

Посочил близнаците Георги и Никола Асенови, както и Бисер Митрев сред други мъже, наредени до тях

Мъж с маска на главата е участвал в разпознаването на тримата подсъдими за побоя над Слави Ангелов. Това стана ясно на заседанието по делото в Специализирания наказателен съд в четвъртък.

Бяха разпитвани три от поемните лица, които са ползвани като граждански контрол по време на разследването.

През пролетта на 2020 г. братята Георги и Никола Асенови, както и Бисер Митрев са арестувани и обвинени за нападението над Слави Ангелов. Едно от действията по разследването е било разпознаването им в сградата на СДВР.

Трайко Александров и приятелят му Христо били до сградата на столичната дирекция на полицията. При тях дошли двама цивилни полицаи и ги помолили да станат поемни лица за разпознаване. Вкарали ги в сградата. Влезли в стая, където имало мъж с маска на главата. В коридора останала адвокатката, която поемното лице разпозна по-късно в съдебната зала. През стъкло се виждало какво става в другата стая. Там вкарали 4-ма души, всеки от тях с номер. Маскираният ги огледал и посочил номер 2, който държал единият от близнаците. Разпознал го по телосложението и лицето. Казал, че това е лицето, което е участвало в побоя над журналиста.

След това вкарали в съседната стая други 4-ма мъже. Маскираният отново посочил един от номерата, който държали мъжете на разпознаването. Посочил го като другия от братята, които са участвали в побоя.

Протоколите съставил разследващият полицай, а поемните лица Христо и Трайко ги подписали. Адвокатката на близнаците имала възражения и те били записани. В съда Трайко Александров обяви решението на приятеля си Христо Арсов, че няма да дойде на заседанието.

Пенсионерът Младен също е бил поемно лице при разпознаването. Извикали го от близкия строеж, където тогава работел като технически ръководител. По същия начин влязъл в сградата на СДВР. Отново в стаята, където го поканили, имало мъж с маска. Повече от година след разпознаването мъжът не успя да се сети за много подробности, но заяви, че е участвал в разпознаване. В залата посочи един от двамата близнаци като човека, когото мъжът с маската е разпознал през стъклото. Всъщност той е участвал в разпознаването на Бисер Митрев сред други трима с номера в ръцете, стана ясно от показанията му от досъдебното производство, прочетени в съда по искане на прокурора. 

След това поемното лице посочи и адвоката на Митрев, който е бил в коридора. На следващото заседание ще бъдат разпитвани анонимни свидетели, но още не е ясно дали маскираният мъж от разпознаването на тримата ще бъде един от тях, нито кой е той. Четвърто от поемните лица - Христиан, заяви, че е бил задържан за побой, но когато го извикали за разпознаването, бил свободен. Според него е бил в ролята на статист, защото е било ясно кой ще бъде разпознатият от мистериозния маскиран мъж. Двама от разузнавачите, които са работили по разкриването на случая, също дадоха показания в четвъртък. Те разказаха как е локализиран сивият опел, с който извършителите са се придвижили до местопрестъплението и който са изоставили в кв. “Подуяне”. Точно в него бяха намерени следи от Никола Асенов, Георги Асенов и Бисер Митрев дни след побоя над Слави Ангелов. Колата била зарязана в тревна площ и отключена. Оперативните работници запазили автомобила до пристигането на експертите за огледа.

Близо до сивия опел, също в тревната площ, бил паркиран ван. Оказало се, че това е млад французин, който е свободен артист и наскоро пристигнал в България. В съда той каза, че не е виждал хора около опела, а повечето от подробностите вече е забравил.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

2 426 нови случая на COVID-19 - 6,93% от тестваните

2 426 нови случая на COVID-19 - 6,93% от тестваните

Корабът "Вера Су"
Снимка: "24 часа"

Продължава операцията по изваждането на "Вера Су" на сушата

Президентът Румен Радев се ръкува с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ преди срещата.
СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

“По законите на физиката” ДПС може да подкрепи кабинета и пак си проговори с Радев (Обзор)

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков

Велислав Минеков: Знам кой пусна списъка на проектокабинета, верен е на 33%

Кабинетът “Станишев” полага клетва в парламента през 2005 г.

Коалиционният модел “партия сама в министерство” изгоден за тази, която излъчва премиер

В пленарната зала депутатите седят на много близко разстояние един от друг.

Депутатите да ходят на работа със сертификат, обсъждат партиите

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от България

Разделиха по 10:4:4:3 министерства и фирми - “Терем” и ремонтите на жп линии отиват при Нинова (Обзор)

Разделиха по 10:4:4:3 министерства и фирми - “Терем” и ремонтите на жп линии отиват при Нинова (Обзор)

Николай Денков

И баби могат да подпишат за тестване на внуците, ако родителите са на гурбет

Първата среща на Радев вчера бе със съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Радев “забрани” еднолична премиерска власт, ГЕРБ го обяви за 5-ия в четворната коалиция (Обзор)

Опасни отломки падат от покрив на жилищна сграда в столицата

Опасни отломки падат от покрив на кооперация в София

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров Кадър: БНТ

Д-р Иван Маджаров, БЛС: Електронна система в здравеопазването ще осветли проблемите

"Демократична България" с нови искания за коалицията, Петков и Василев при тях

"Демократична България" с нови искания за коалицията, Петков и Василев при тях

Последно от

Последно от

Най-важното