Посолството ни в Лондон във фейсбук утре за правата ни след Брекзит

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10332413 Посолството ни в Лондон във фейсбук утре за правата ни след Брекзит Посолството ни в Лондон във фейсбук утре за правата ни след Брекзит www.24plovdiv.bg
Посолството ни в Лондон
Посолството ни в Лондон

Информационни дни на 28 октомври и 4 ноември за трудовите и социалните права на българите в Обединеното кралство след Брекзит ще се излъчват на живо във фейсбук страницата на посолството ни в Лондон - https://www.facebook.com/bulgarianembassylondon, информират от посолството на сайта си.
От 10:00 до 13:00 часа на 28 октомври ще бъдат разгледани социално и здравноосигурителните въпроси, а на 4 ноември по същото време ще бъдат обсъдени темите, касаещи упражняването на трудова заетост.
Всеки, който има конкретен проблем или въпрос, може да изпрати запитване на следната електронна поща: social@bulgarianembassy.org.uk.
Напускането на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия на Европейския съюз и въвеждането на нова правна рамка на обществените отношения в сферата на социалната сигурност и достъпа до пазара на труда поражда много въпроси относно запазването и ползването на осигурителни права, достъпа до пазара на труда и защита на трудовите права, отбелязват от посолството ни. В тази връзка Службата по трудови и социални въпроси на Министерство на труда и социалната политика към Посолството на България в Лондон организира и информационните дни на 28 октомври и 4 ноември относно трудовите и социалните права на българските граждани в Обединеното кралство след Брекзит.
Всички заинтересовани ще могат да получат информация за условията за придобиване на право на пенсия по българското законодателство, сумиране на периоди и определяне на размера и изплащането на пенсии при наличие на осигурителен стаж в Обединеното кралство и България, както и каква е процедурата, какви са необходимите документи и практическите стъпки.
Ще се разяснят и условията за придобиване право на обезщетение за безработица, как се определя размера на обезщетението, каква е процедурата и необходимите документи за кандидатстване за обезщетение за безработица при завръщане в България, стъпките за актуализиране на здравноосигурителен статус и потвърждаване на здравноосигурителни периоди, как се възстановяват здравноосигурителни права в България.
Българите ще получат информация и за правото на медицинска помощ в рамките на Споразумението за оттегляне и Споразумението за търговия и сътрудничество, Европейска здравноосигурителна карта, какви са възможностите за защита на трудовите права на българските граждани, работещи в Обединеното кралство при използването на посредническа агенция или предприятия, осигуряващи временна работа, кои са най-често срещаните порочни практики, нарушаващи и ограничаващи правата на работниците, както и за какво да внимават, за да не станат жертва на такива.
Защита на трудовите права, достъп до социални обезщетения, право на трудова заетост в контекста на Схемата за уседналост са другите теми, по които ще бъде предоставена информация от експерти от Националния осигурителен институт, Националната агенция за приходите, Националната здравноосигурителна каса, Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", Агенцията по заетостта и неправителствената организация Work Rights Centre.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Новини

Природен газ Снимка: Архив

Иран, Туркменистан и Азербайджан ще обменят природен газ

Кирил и Георги Домусчиеви са първите български бизнесмени, включени в класацията на милиардери на “Форбс”.

Какво ни казва “Форбс” за Домусчиеви, което не знаем

Снимката е илюстративна

Хиляди протестираха срещу COVID ограниченията в Прага

135 решения на новата коалиция са договорени (инфографика)

135 решения на новата коалиция са договорени (инфографика)

Цветан Цветанов поздрави във фейсбук ереите за празника Ханука

Цветан Цветанов поздрави във фейсбук ереите за празника Ханука

Изпълнителният директор на приходната агенция казва пред румънския вестник “Либертатя”, че започва съвместна работа с колегите си от северната ни съседка по казуса с укриване на данъци от голяма руска петролна компания.

Шефът на НАП събира данни за “Лукойл” в Румъния (Обзор)

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Новини

Румен Радев

Радев свиква парламента на 3 декември

Снимката е илюстративна

Германия установи трети случай на варианта Омикрон

Чешкият президент Милош Земан назначи новия премиер Петър Фиала, като по време на цереманията седеше в инвалиден стол в специална пластмасова “стаичка”, защото е болен от COVID-19. Чехия е една от европейските страни, в които е засечен омикрон.

Омикрон носи смазваща умора, болки в мускулите и препускащ пулс

Снимката е илюстративна ИЗТОЧНИК: ПИКСАБЕЙ

Хиляди във Великобритания останаха без ток след бурята Аруен

Крал Мохамед Шести СНИМКА: Ройтерс

И Мароко забранява влизането в страната от понеделник заради новия COVID

Носителят на титлата „Мениджър на годината 2021“ Мирослав Вичев (в средата) минути след връчването на наградата, президентът Румен Радев и издателят на организатора на конкурса списание „Мениджър“, Александра Мирчева

Мирослав Вичев е Мениджър на годината 2021

Последно от

Последно от

Най-важното