Харалан Александров: Травматичният опит тегли хората към диктатора

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10982010 Харалан Александров: Травматичният опит тегли хората към диктатора Харалан Александров: Травматичният опит тегли хората към диктатора www.24plovdiv.bg
Харалан Александров. Кадър Нова нюз
Харалан Александров. Кадър Нова нюз

Според социалния антрополог се спуска нова желязна завеса, а тиранията се връща

"Все още много хора одобряват и се възхищават от силния човек, от диктатора. Те не го виждат като такъв, бъркат силата и насилието. Такова е отношението и на много българи към Владимир Путин", това каза в "Офанзива“ по Нова нюз социалният антрополог Харалан Александров.

"Това не е само наша народопсихология, травматичният ни опит нормално води към по-силния, но това не е изключително наш феномен. Всички, които имат травматичен опит, търсят по-силния", отбеляза той.

Александров добави, че много българи се чувстват жертви и неуспели, което също е една от причините да търсят начин да се справят с това си състояние чрез силния човек.

"Конспиративните теории са много добре приети от такива хора", каза социалния антрополог.

За него на фона на Путин Западът изглежда слаб, макар неговите действия да са ужасяващи и трябва да се осъдят категорично, но светът не се противопоставя адекватно.

"Спуска се нова желязна завеса, ограничават се правата на хората, тиранията се връща. част от най-мрачните кошмари започват да се реализират", каза още Харалан Александров.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от България

Последно от

Последно от

Най-важното