Доброволци събраха над 10 000 лв. в помощ на малтретираното момиче от Цар Калоян

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/11105773 Доброволци събраха над 10 000 лв. в помощ на малтретираното момиче от Цар Калоян Доброволци събраха над 10 000 лв. в помощ на малтретираното момиче от Цар Калоян www.24plovdiv.bg
Доброволци събраха над 10 000 лв. в помощ на малтретираното момиче от Цар Калоян

Хиляди доброволци се обединиха в благотворителна инициатива, за да помогнат за лечението на 17-годишното момиче от Цар Калоян, което беше малтретирано и подпалено от свой братовчед. То беше настанено в русенска болница с множество травми и 1/3 изгаряния по тялото. Кампанията за набиране на средства е по инициатива на Българския червен кръст в Разград.

Трагедията се разигра на 16 ноември миналата година. 25-годишният Ниязи Якуб нападна и запали братовчедка си. Вследствие на травмите 17-годишното момиче загуби едната си ръка. Две седмици по-късно нейни приятели, съученици и учители започнаха благотворителна акция за събиране на средства за последвалото лечение.

"Включиха се граждани, фирми, отрганизации, магазини. Благодарение на тяхната човещина успяха децата да съберат тази сума над 10 000 лв, която ще подпомогне лечението на нашата ученичка", обясни Нели Тодорова /директор СУ „Христо Ботев“ - гр. Цар Калоян.

Лечението на пострадалото момиче ще е продължително и ще се наложи да бъдат поставяни последователно две различни протези.

"Вече са преведени парите, надяваме се, че те ще бъдат използвани, когато е нужно", каза Д-р Милена Кехайова, директор на БЧК-Разград.

Семейството е заминало да живее в Германия, където бащата на момичето работеше преди инцидента. Планират там да продължи лечението на пострадалото момиче.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Съседите

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Съседите

Последно от

Последно от

Най-важното