Кланиците започват кандидатстване по de minimis за реализация на агнешко месо

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/11374404 Кланиците започват кандидатстване по de minimis за реализация на агнешко месо Кланиците започват кандидатстване по de minimis за реализация на агнешко месо www.24plovdiv.bg
Снимка: Държавен фонд "Земеделие"
Снимка: Държавен фонд "Земеделие"

Отваря се приемът по помощта de minimis за компенсиране на разходите от транспорт, логистика и реализация на месо от дребни преживни животни в търговията за тази година, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". Срокът за кандидатстване е в периода между 18 април и 20 май 2022 г. Това ще помогне на животновъдите да реализират голяма част от агнетата и яретата си на пазарни цени по време на великденските празници и Гергьовден. Определеният бюджет за de minimis е в размер на 1 млн. лв., а крайният срок за изплащането на помощта е 20 юни 2022 г.

Единичната ставка за подпомагане на кланица е 10 лв. за едно закупено и заклано дребно преживно животно. За да получи подпомагането кланицата трябва да е купила от земеделски стопанин дребно преживно животно на цена не по-ниска от 7,50 лв./кг. живо тегло без ДДС.

Кандидатите по схемата ще се подпомагат за разходи за постъпили в кланица живи животни след 22 март 2022 г.

Земеделските стопани, от чиито животновъдни обекти ще бъдат изкупени животните, следва да са били допустими за подпомагане по една от следните схеми през Кампания 2021 - преходна национална помощ за овце-майки и/или кози-майки, необвързана с производство, схема за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки в планински райони, схема за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол.

Максималният брой на агнетата или яретата, за които кандидатстващите могат да получат подпомагане, е равен на броя на животните на съответните земеделски стопани, към дата 02.02.2022 г. в системата на БАБХ ВетИС, умножен с коефициент 1.8.

Указанията за държавната помощ са публикувани на сайта на Държавен фонд "Земеделие".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Съседите

Писателят Радослав Бимбалов

Писателят Радослав Бимбалов: Разказът от матурата е бездарен, непохватен и неграмотен

Разкриха причината защо спим по-кратко

Разкриха причината защо спим по-кратко

Картина на Васил Василев-Зуека е сред творбите, които ще бъдат показани в Пловдив.

Зуека наравно с Чапа и още 26-има художници в изложба

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Съседите

Последно от

Последно от

Най-важното