Клиенти на Георги Енев се оплаквали на местен отец, че не слагал паметник

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/11671305 Клиенти на Георги Енев се оплаквали на местен отец, че не слагал паметник Клиенти на Георги Енев се оплаквали на местен отец, че не слагал паметник www.24plovdiv.bg
Отец Петър от църквата в Банкя 
Кадър: БНТ
Отец Петър от църквата в Банкя Кадър: БНТ

От хората чувам, че в някои неща е бил некоректен. Вече след организацията от негова страна на погребенията са идвали с някои, за мен бяха странни, въпроси, защото в крайна сметка не отговарям за такива неща, от типа: "Отче, той не ми постави паметника", каза отец Петър, свещеник в храм "Св. Св. Кирик и Юлита" - Банкя.

Свещеникът отслужвал опело в гробищния парк на Клисура, когато при него дошли притеснени гробари и го помолили за разговор встрани от опечалените. Те му споделили, че са попаднали на истинска трагедия - има останки от трупове.

"И аз вече с отиването по-навътре гледката беше - нямам думи да опиша", разказва отец Петър, свещеник в храм "Св. Св. Кирик и Юлита" - Банкя.

Веднага след погребението отецът казал на местния кмет за находката в гробищния парк и повикали полиция. Когато се върнали, заварили на мястото и Георги Енев, който бил известен като погребалния агент в Банкя.

Беше много притеснен. Непрекъснато искаше да ходи до тоалетна. Полицаи му казваха: "Недей да мърдаш там". Той отвръщаше, че е от хапчетата. Трепереше. Може и да е от заболяване, не знам, разказва Камелия Димитрова, кметски наместник на с. Клисура, район Банкя.

Задържаният за аферата с мнимите кремации и незаконни погребения Георги Енев остава в ареста, както стана по-рано днес ясно от Софийския районен съд. На този етап има достатъчно доказателства за седем незаконни загробвания и за една измама с мнима кремация.

Като обвиняем обаче, Енев не се признава за виновен и днес пред съда защитата му настояваше, че няма доказателства той да е извършил незаконните погребения, вместо кремации, за които е взимал от опечалените по 1000 лева. Съдът, обаче прие, че доказателства има.

Разследването е в начален етап и към момента се извършват действия. Има постъпили сигнали от много граждани, които се явяват наследници на починали лица. И тази фирма, в която уж е работил обвиняемият Енев, е извършвала погребенията или те са били оставяни за кремация, каза Мима Куцкова, прокурор в СРП.

От услугите на Енев се оплаквали и на свещеника в Банкя.

От хората чувам, че в някои неща е бил некоректен. Вече след организацията от негова страна на погребенията са идвали с някои, за мен бяха странни, въпроси, защото в крайна сметка не отговарям за такива неща, от типа: "Отче, той не ми постави паметника", каза отец Петър, свещеник в храм "Св. Св. Кирик и Юлита" - Банкя.

Бивш съдружник на Енев също е разпитан, тъй като обвиняемият е ползвал траурен автомобил с чужд фирмен надпис.

Той каза, че това е възможно най-безскрупулният човек, с който е имал контакти. Напуснал го преди 10 години ли, 15 години ли. Не знам, аз съм от 4 години кметски наместник, нямам представа, каза Камелия Димитрова, кметски наместник на с. Клисура, район Банкя.

Разследващите работят по версията, че Енев е започнал да прилага измамната схема с мнимите кремации от пролетта на 2020 година.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Новини

Корнелия Нинова проведе среща с неправителствени организации, на която присъстваха и заместникът й Димитър Маргаритов и председателят на КЗП Иван Френкев.

Корнелия Нинова: Колективните искове за обезщетения ще са безплатни

Георги от Севлиево
Снимка: Фейсбук

20-годишен младеж от Севлиево е открит мъртъв, изчезнал преди 20 дни

Премиерът Кирил Петков говори пред протестиращите. Кадър Фейсбук

Премиерът Кирил Петков подал оставка

Самолети на “Луфтханза” на летището във Франкфурт 
СНИМКИ: РОЙТЕРС

Германия спешно търси служители от чужбина за летищата си

Кирил Петков

Кирил Петков назначи свой в регионалното министерство, махна хората на Слави

Пловдивските десетокласници са четвърти в страната по български език и девети по математика.

Пловдивските 10-класници след връстниците си от София, Смолян и Варна по български

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Новини

Надрасканата фасада на театъра в Пловдив.

Заличиха отново драсканици по сгради в центъра на Пловдив (снимки)

СНИМКИ: Радио Китай

Овощната градина на България посреща гости от Китай

Централната сграда на Военномедицинска академия. Снимка Архив

Третият, заразен с маймунска вариола, е в добро общо състояние

Археологическия комплекс "Татул" е едно от най- популярните туристически обекти в Източните Родопи. СНИМКА: НЕНКО СТАНЕВ

Археолози ще правят нови разкопки край тракийското светилище Татул

Къщата на ул. "Ламартин" 22, към която апетит проявявал зам.-кметът Георги Титюков.

Натопиха зам.-кмет, че хвърлил око на общинска съборетина

Първоначално комисията прие да се увеличи акцизът на цигарите и тютюна, като не беше постигнато съгласие от кога това да се случи. СНИМКА: АРХИВ

Комисията за бюджет и финанси засега не променя акциза на цигарите и тютюна

Последно от

Последно от

Най-важното