Писателят Радослав Бимбалов: Разказът от матурата е бездарен, непохватен и неграмотен

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/11816127 Писателят Радослав Бимбалов: Разказът от матурата е бездарен, непохватен и неграмотен Писателят Радослав Бимбалов: Разказът от матурата е бездарен, непохватен и неграмотен www.24plovdiv.bg
Писателят Радослав Бимбалов
Писателят Радослав Бимбалов

Писателят Радослав Бимбалов избухна с гневна публикация в социалните мрежи срещу разказа "Талисманът" на Красимир Бачков. 

Преразказ на тази творба се падна на матурата в 7-и клас. 

"Изчетох разказа, избран от МОН за матурата днес - пише Бимбалов. - Децата ни са писали по бездарен, непохватен и неграмотен текст, съчинен от последовател на Възраждане, който води яростна битка срещу ЕС, Украйна и (цитирам) "соросоидните писатели".

Всеки има право да се чувства писател. Ето, дори аз от време на време се чувствам такъв, пък макар и “соросоиден”. На мен ми е лесно. Повече никога няма да чета този автор. Но децата ни днес са мислили върху него. А това вече е насилие от страна на МОН."

Изпитът по български език и литература за повече от 60 000 седмокласници започна в 10 часа днес и продължи 150 минути. Децата със специални образователни потребности ще работиха 80 минути по-дълго.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Съседите

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Съседите

Последно от

Последно от

Най-важното