Днес Националната здравна комисия проведе пресконференция, на която Лиу Дзинфън, директор на Отдела за стандарти, мониторинг и оценка на безопасността на храните, съобщи, че в сферата се прилагат „най-строги стандарти“, а поделенията на комисията осъществяват стриктно своите задължения в съответствие със закона, допринасяйки за положителни промени и напредък във всички аспекти на храненето и здравето на китайските граждани, съобщава Радио "Китай".
Той подчерта, че страната е изградила всеобхватна система с най-строги стандарти за гарантиране безопасността на храните и продължава да оптимизира способностите за мониторинг и оценка на риска, както и навременното предупреждение за опасности за здравето на хората. По думите му, в Китай действат 1419 национални стандарта за безопасност на храните.
Лиу Дзинфън посочи също, че цел на властите е да популяризират идеята не само за безопасно, но и за здравословно хранене.