Бойко Борисов: Или аз ще съм кандидат за премиер, или неутрална личност, не виждам конкуренция (Видео) (видео)

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13225524 Бойко Борисов: Или аз ще съм кандидат за премиер, или неутрална личност, не виждам конкуренция (Видео) (видео) Бойко Борисов: Или аз ще съм кандидат за премиер, или неутрална личност, не виждам конкуренция (Видео) (видео) www.24plovdiv.bg
Бойко Борисов: Или аз ще съм кандидат за премиер, или неутрална личност, не виждам конкуренция (Видео) (видео)

Правителството трябва да е с кратък мандат, за да се решат кризите - няма значение с кой мандат е

По-добър от мен за премиер няма. Вариант №2 да е неутрален, който да мине

Арестуваха пиарката на една партия пред детето ѝ - в ЕС гледат, в Нидерландия такова нещо струва главата на правителството, каза още лидерът на ГЕРБ

Показателите на България бяха толкова добри, че нас ни приеха в Европейския банков съюз. Сега нашето място вече е заето от Хърватия, Румъния и Гърция. Казвам го с прискърбие, защото преди 2 г. бяхме преди тях. Лидерите на Европа идваха, за да видят как се справяме с охраната на границата. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща на младежите на партията във Враца.

2 г. безвремие, експерименти. Тотален удар в системата на МВР, само чистки доведоха до този резултат, каза още Борисов. Той обясни, че ГЕРБ не са съгласни да се отправят контраудари срещу Нидерландия. Трябвало най-бързо да се направи правителство. Румъния не ни е виновна, това което казва премиера на Холандия е абсолютна истина, в момента границата ни е разграден двор, каза още Борисов. Той обясни, че това е един от най-големите донори в ЕС и било нормално да искат "ред, законност и справедливост и да се пази добре границата". В Австрия пък имало 75 хил. мигранти. Канцлерът казва - откъде дойдоха? А знаете, че те като отидат в центровете там, казват откъде са минали, каза още той.

Да арестуваш пиарката на една партия пред детето ѝ. В Холандия такова нещо струва главата на правителството. Те дойдоха и гледаха. Това не е правова държава, каза още Борисов.

Изходът е незабавно правителство с кратък срок. Има вариант да се направи и с първия мандат, и с втория, и третия, само трябва воля и правила, каза още Борисов.

Бонус от 50 депутата за първата партия в Гърция. Това ти дава основание веднага да отидеш и да предлагаш правителство. Прагът на влизането в парламента. Имаме ли полза от 7-8-9 партии. Ние като първа политическа сила как можем да направим правителство - само на малцинство. ГЕРБ си имаме премиер. По-добър от мене няма, колкото и нескромно да звучи. Правителство на малцинството надали е най-добро. И Меси и на възраст, ама като влезе и вкарва, каза Борисов.

Премиер си имаме, мисля, че по-добър от мен няма. Такова правителство на малцинството надали е най-доброто за стабилност и разбирателство. Още не е узрял политическият ни елит. Вторият вариант е все пак да излъчим премиер, който да мине... Можещ, знаещ и гарантиращ, че ще ви изведе от кризата - това съм аз. Или друг премиер, който да им даде възможност да не се обвързват с нас така. Той да може да подпише един морален документ с другите партии, с който да излезе пред парламента и да минем зимата. Всичко останало е див популизъм, заяви Борисов.

Вторият вариант е да намерим вариант за премиер, който все пак да мине и да обясни на колегите в парламента, че катастрофата ще доведе до непосилни последици, каза още лидерът на ГЕРБ.

Да се подпише документ с няколко точки, които да се спазват, казва Борисов. Имаме 10-15 дни, защото Радев проява разбиране, каза още той. Без значение в кой мандат е, но за мен - най важното е да направим правителство с кратък мандат, за да имаме бюджет, мерки. Повече от месец преговаряхме с "Реформаторския блок", така беше и с патриотичния фронт. Ако има някой, който може да ни изведе от кризата - то това съм аз, каза още Борисов.

Да монтираме едно правителство и с тези плаващи мнозинства да се случват законите. Въпросът е как и кой пръв ще мигне, за да може да инсталираме такова правителство, което да отиде при Рюте и да поеме ангажимент за границата, каза още Борисов. И обясни, че по-работещ парламент от този не е имало.

При това изкривяване на пенсионните модели има пенсии по 3400 лв., а работещия по 1000 лв. Това е изкривен модел, каза Борисов.

Радев правилно отбеляза, че който не е доволен от служебните министри - да направи правителство. И завърши с думите: "Отивам на друга - по-отговорна работа".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Новини

Падна сайтът за е-услуги на НАП

Падна сайтът за е-услуги на НАП

СНИМКА: Pixabay

Почина Игнат Димитров, който 35 г. съобщаваше нивото на река Дунав по БНР

Полиция
СНИМКА: Архив

Дърво падна върху кола в прохода Шипка

Исус от Айтос. Кадър БНТ

Исус от Айтос, върнал преди 1 г. изгубен портфейл с пари: Имам си всичко

Февруари няма да се отличава много от януари, но според климатичните модели ни очакват повече снеговалежи.
СНИМКА: Богомила Костадинова

Месечната прогноза за февруари – полярен вихър, циклони, валежи

Полиция СНИМКА: Архив

Полицаи хванаха своя колежка с трева в колата

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Новини

Разораните дюни на плажа в Несебър

Министерството на туризма тръгва на проверка за разораните дюни в Несебър

Районният съд в Асеновград.

Шофьор от Асеновград спря автобуса, за да крещи пред всички на напуснала го приятелка

Стефан Янев. Кадър NOVA NEWS

Стефан Янев: Налагане на президентска република в този момент не е работещо

Един от последните живи политзатворници бил осъден на смърт чрез разстрел (Видео)

Един от последните живи политзатворници бил осъден на смърт чрез разстрел (Видео)

Йордан Иванов в "Говори сега". Кадър БНТ

Йордан Иванов от ДСБ за коалиция с ПП: По-добре късно, отколкото никога

МИЛЕН МАТЕЕВ

Милен Матеев: Отговаряме с консолидация на обединението на статуквото

Последно от

Последно от

Най-важното