Само в 24 часа: С капитал от 4 лв. е фирмата, пратила джип без двигател на предприемача от Царево

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13595666 Само в 24 часа: С капитал от 4 лв. е фирмата, пратила джип без двигател на предприемача от Царево Само в 24 часа: С капитал от 4 лв. е фирмата, пратила джип без двигател на предприемача от Царево www.24plovdiv.bg
Вместо на собствен ход, БМВ-то пристигнало на платформа.
Вместо на собствен ход, БМВ-то пристигнало на платформа.

Днес разпитват съпруга на собственичката на дружеството-длъжник

Той твърди, че оставил колата на сервиз и я намерил разфасована

Днес в полицията в Бургас ще бъде разпитан Виктор К. - това е човекът, изпратил джип без двигател на предприемача от Царево Даниел Николов, разкри "24 часа".

Разпитът е част от образувано досъдебно производство по сигнал на НАП Бургас, след като на 4 август м.г. вместо да получи джип БМВ Х5 в много добро състояние, Николов получава автомобил на платформа без двигател, скоростна кутия, фарове, табло.

Репортерска проверка установи, че сигнал в ОД МВР Бургас е получен на 9 август м.г. Виктор К. вече е бил разпитан веднъж защо джипът, който той и съпругата му трябвало да пазят до приключване на търга в НАП, е бил в този окаян вид. Мъжът е дал повече от странно обяснение, довериха запознати.

Пред органите на МВР разказал, че докато трябвало отговорно да пази колата, я използвал. Автомобилът обаче се повредил и мъжът го закарал на сервиз. Там му поискали 7000 лв. за ремонта. Сумата била непосилна и Виктор решил да остави колата в сервиза. Пак по негови обяснения когато от НАП му се обадили ,че трябва да докара джипа, за да го предаде на новия собственик, отишъл в сервиза. Там обаче заварил автомобила разфасован...

Разследващи тепърва ще проверяват версията на бургазлията, чиято съпруга се води собственик на фирмата-длъжник на НАП. Интересен факт е, че дружеството е с капитал от 4 лв. и според справка в Търговския регистър се занимава с различни дейности, разрешени от закона.

Заради неплатени борчове към държавата  в края на юли м.г. публичен изпълнител от НАП Бургас обявява за продан на търг с тайно наддаване джип БМВХ5, собственост на длъжника. 

В обявата е записано, че колата е в много добро състояние, произведена през 2008 г., с 6-степенна автоматична скоростна кутия, кожен салон и лети джанти. Километражът показвал малко под 180 000 км., а началната тръжна цена била 9500 лв.

Кандидатът за джипа - собственикът на фирма за рента кар от Царево Даниел Николов се явил на търга, наддавал и спечелил БМВ-то за 11 130 лв. Платил му и данъците, но когато дошъл деня да подпише документите за собственост и да си прибере автомобила, разбрал, че джипът всъщност не е в движение и не може да се ползва.

6 месеца измаменият купувач чака да му върнат 11-те хил. лева, пише жалба в НАП и до Административния съд, но тя е отхвърлена.

Според НАП Николов трябва да води битки в съда, тъй като автомобилът е собственост на фирмата-длъжник, а не на Приходната агенция.

От НАП обясняваг, че нямат законово основание да възстановят заплатените по търга суми, тъй като въпросната вещ не е собственост на агенцията, а на фирмата длъжник.

Средствата от продажбата отиват за погасяване на задълженията на длъжника към държавата, той носи отговорност за състоянието на собствеността си, казват от приходната агенция.

Абсурдният казус все още чака решение.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Новини

Полицейски дрегер 

СНИМКА: Архив

Хванаха пиян украинец зад волана в Перник

Ако бъде признат за виновен, стрелецът го грозят до 3 г. затвор. 
СНИМКА: Pixabay

Мъж от Съединение застреля кучето на фермер

Така ще изглежда новата маркировка.


Снимка: Архив

Полагат нова маркировка по улици в пловдивския район "Северен"

Полиция СНИМКА: Pixabay

Арестуваха 28-годишен от Асеновград, набил свой съгражданин

Полиция Снимка: Pixabay

Шофьорка се обърна в дере, пострада детето й

СНИМКА: Pixabay

Европейските борси откриха в червено

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Новини

Видин посрещна първия круизен кораб за сезона

Видин посрещна първия круизен кораб за сезона

"Бърза помощ" СНИМКА: Архив

Непознати пребиха 29-годишен на улицата в Благоевград

Полиция СНИМКА: Pixabay

28-годишен шофьор гърмя по друга кола, докато изпреварва на пътя София-Варна

40-годишен шофьор блъска полицаи и бяга от проверка, но го хванаха

40-годишен шофьор блъска полицаи и бяга от проверка, но го хванаха

72-годишна жена е станала жертва на телефонна измама. СНИМКА: Pixabay

Полицаи от Габрово върнаха 5000 лв. на 72-годишна жена, жертва на ало измама

Нормалната работа на участъка Белград – Нови Сад е доказателство за високото качество на китайските железопътни технологии

Нормалната работа на участъка Белград – Нови Сад е доказателство за високото качество на китайските железопътни технологии

Последно от

Последно от

Най-важното