Десислава Йорданова: Фенка съм на Нинова и хора от БСП стоят зад атаката с фалшивата диплома

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/9061220 Десислава Йорданова: Фенка съм на Нинова и хора от БСП стоят зад атаката с фалшивата диплома Десислава Йорданова: Фенка съм на Нинова и хора от БСП стоят зад атаката с фалшивата диплома www.24plovdiv.bg
Десислава Йорданова. Снимка: Личен профил във Фейсбук.
Десислава Йорданова. Снимка: Личен профил във Фейсбук.

„Историята с фалшивата диплома е абсолютна клевета и зад атаката срещу мен стоят вътрешнопартийни опоненти в БСП“.
Това заяви пред 24plovdiv.bg председателят на партийната организация в район „Западен“ в Пловдив Десислава Йорданова.

Днес Районната прокуратура в Пловдив започна разследване на скандала с дипломата й.

Журналистическо разследване на NOVA твърди, че Йорданова се е сдобила с магистърска степен в Медицинския университет, като е представила преди това подправен документ, че е има завършена бакалавърска степен в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Медицинският университет анулира магистърската й диплома, а партийната шефка на "Западен" досега не е показала бакалавърската си диплома, а само някакви служебни бележки.

„До края на седмицата ще събера всички необходими документи, за да заведа съответните съдебни дела. Нямам притеснения за каквото и да било“, допълни Йорданова.

Според нея тя е жертва на червен заговор, тъй като е известна в БСП като „фенка на Корнелия Нинова“ и я е подкрепила на лидерския вот.

„Не мисля, че е случайно, че тези атаки се случиха след прекия избор на лидера и конгреса на БСП. Същия ден мен и баща ми (народният представител д-р Георги Йорданов – б.р.) бяхме избрани с голямо мнозинство в Националния съвет“, смята социалистката.
Йорданова обясни, че преди време е била приета да следва в Международния славянски институт.

Той обаче загубил акредитацията си и затова студентите били пренасочени към Аграрния университет и филиала на ПУ в Кърджали. Именно от кърджалийския филиал била била бакалавърската диплома на Десислава Йорданова.

Прокурори и полицаи също ще установяват дали е извършено документно престъпление. Те проверяват за съставен неистински официален документ – служебна бележка за завършена бакалавърска образователна степен.

Според разкритията по документи през 2010 г. Йорданова е завършила почти с отличие "Обществено здраве и Здравен мениджмънт" в задочна форма на обучение.

Година преди това тя постъпва в Медицинския университет с молба, в която освен квитанция за платена такса, прилага и копие от диплома за завършено висше образование икономика в ПУ "Паисий Хилендарски". Само че от Медицинския университет не откриват документа в архива си.

В регистъра има служебна бележка, предоставена от другия университет, в която се декларира, че пловдивската социалистка и доскорошен общински съветник е завършила висше образование в ПУ "Паисий Хилендарски" във Факултет "Икономика" - специалност "Маркетинг и мениджмънт".

Документът обаче съдържа правописни и фактологични грешки. Йорданова не е завършила "Икономика", защото такъв факултет не съществува там. Няма и такава специалност "Маркетинг и мениджмънт",  е установила разследване на NOVA.
Десислава Йорданова обаче заявява пред медията, че е завършила "Стопанско управление" в "Стопански факултет" към ПУ. Но отново не показва дипломата.

От Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" обявиха, че не е издавана служебна бележка на Десислава Георгиева Йорданова, защото университетът няма такава практика. Там се издава само "Уверение" върху бланка на вуза.

Новият ректор на МУ професор д-р Мариана Мурджева започна проверка и междувременно Академичният съвет анулира магистърската диплома на Йорданова.

На сайта на БСП-Пловдив във визитката на председателката на организацията в "Западен" е посочено, че е завършила висше образование степен "бакалавър" в ПУ "Паисий Хилендарски", специалност "Стопанско управление".

Десислава Йорданова е дъщеря на депутата от БСП доц. Георги Йорданов. В Пловдив той е заемал различни ръководни здравни постове. При управлението на Жан Виденов доц. Йорданов, който е стоматолог, оглавяваше Районната здравна инспекция. След това бе начело на бившата Окръжна болница и общинската МБАЛ "Св. Мина".

Дъщеря му е записана да учи "Обществено здраве и здравен мениджмънт" в Медицинския университет в Пловдив точно, когато факултетът "Обществено здраве" се оглавяваше от покойния вече бивш лидер на КНСБ проф. Желязко Христов. А ректор на вуза бе проф. Георги Паскалев, известен с близостта си към лявата идея. През въпросния факултет минаха доста деца на пловдивски медици, припомнят паметливи.

Десислава Йорданова освен лидер на БСП в район "Западен" заема и длъжността главен експерт "Здравеопазване и социални дейности" в пловдивската община "Родопи" именна на базата на магистърската си диплома. Тя зае поста, след като кмет стана Павел Михайлов, избран вчера в НС на БСП.

Самата тя от младежки години е сред изявените активисти на БСП. По време на протестите срещу първия кабинет на Бойко Борисов Йорданова скандираше в първите редици "Власт на народа!". В миналия мандат беше общински съветник от БСП в Пловдив. Не пропуска национални партийни форуми, където редовно качва снимки на личната си страница във фейсбук.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Новини

Ужас - 209 нови случая в Пловдив, 2243 са в страната. 42-ма са починали

Ужас - 209 нови случая в Пловдив, 2243 са в страната. 42-ма са починали

Майката на убитата Диана Чона Янкова разказва през сълзи за последните минути на дъщеря си.

Болен ли е Тунджай, който наръга 3 пъти с нож 13-годишната Диана - не му дала запалка

инж.  Коста Янков

Covid-19 покоси шефа на студийния комплекс на БНТ-Пловдив

Затварят нощните клубове и в Кюстендил

Затварят нощните клубове и в Кюстендил

Уилям Келин

Нобелов лауреат изнася лекция на юбилея на МУ-Пловдив

Бюджетът се прости с излишъците заради кризата, за 2 г. ще има 10 млрд. дефицит

Бюджетът се прости с излишъците заради кризата, за 2 г. ще има 10 млрд. дефицит

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Новини

Масово се тества за COVID-19 СНИМКА: Ройтерс

Двама учители починали от COVID в Лудогорието

СНИМКА: Pixabay

Болници вече чакат зареждане с ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд

СНИМКА: Pixabay

13 г. затвор за 29-годишна, убила мъж на 62 г.

Детегледачка опитала да открадне от работодателите си 1176,08 лева в София. Снимка: Пиксабей

Детегледачка, задигала пари и бижута, отива на съд

Здравко Димитров

Кметът на Пловдив: Не зная откъде пипнах вируса

Съветник на Нинова и създател на погребално бюро поема червения пресцентър

Съветник на Нинова и създател на погребално бюро поема червения пресцентър

Последно от

Последно от

Най-важното