Община Ловеч с отличие за популяризиране на културно-историческия туризъм

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/9551973 Община Ловеч с отличие за популяризиране на културно-историческия туризъм Община Ловеч с отличие за популяризиране на културно-историческия туризъм www.24plovdiv.bg
Община Ловеч с отличие за популяризиране на културно-историческия туризъм

Община Ловеч бе удостоена с отличие в категорията "Популяризиране на културно-историческия туризъм в България", съобщиха от пресцентъра на ведомството.

В Балната зала на Националната галерия - Двореца се състоя официална церемония, на която бе представен справочникът "София и Софийска област - бизнес, култура, туризъм". В него са включени значими културно-исторически и туристически обекти от цялата страна.

На страниците на изданието Община Ловеч представя някои от най-значимите културно-исторически обекти в региона - Деветашката пещера, Зоопарка в Ловеч, Средновековната крепост, старата градска баня "Дели Хамам", Покрития мост и музей "Васил Левски".

"Ловеч успешно се развива като популярна дестинация за културен и исторически туризъм. Това е залегнало и като приоритет в управленската програма на екипа на Общината. Ние пазим и се гордеем с нашите културно-исторически паметници", каза при получаването на приза Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч.

"Покритият мост в Ловеч е единствен по рода си на Балканския полуостров, превърнал се в символ на града ни. Делото на създателя му - архитектурният гений Колю Фичето прескочи границите на България и достигна до далечна Америка. Ана Хендрикс, студентка по архитектура, 3 курс в MiamiUniversity, Oxford, Ohio го избра от 34 моста от цял свят и го включи в дипломната си работа. Неоспоримият талант на един българин и неговото дело преминаха границите на страната ни и бяха оценени далеч извън нея", добави още Маринова.

На събитието бяха отличени общини, райони и фирми в определени категории, като критериите от които комисията се ръководеше бяха постигнати високи резултати в управлението и работата на кметствата в направленията бизнес, култура, туризъм и екология.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от България

Последно от

Последно от

Най-важното