Петя Буюклиева, Тони Димитрова и Маргарита Хранова с първата награда на Международния фестивал за поп и рок музика "София" 2021

https://www.24plovdiv.bg/ojivlenie/article/10192312 Петя Буюклиева, Тони Димитрова и Маргарита Хранова с първата награда на Международния фестивал за поп и рок музика "София" 2021 Петя Буюклиева, Тони Димитрова и Маргарита Хранова с първата награда на Международния фестивал за поп и рок музика "София" 2021 www.24plovdiv.bg
Петя Буюклиева, Тони Димитрова и Маргарита Хранова с първата награда на Международния фестивал за поп и рок музика "София" 2021

Петя Буюклиева, Тони Димитрова и Маргарита Хранова са големите победители на Международния фестивал за поп и рок музика "София" 2021. За първи път в 11-годишната история на конкурса три песни получиха еднакъв брой точки и се наредиха на първото място.

„Завърни се, приятелю“ е в изпълнение на Петя Буюклиева. Музикалата и аранжанжимента са на Александър Савелиев, а текстът е дело на Димитър Керелезов.

Тони Димитрова изпя песента „Любов в сегашно време“. Светослав Лобошки създава музиката и аранжимента на парчето, а Красимир Трифонов - текста.

Третият носител на първата награда е Маргарита Хранова с „Моя късна любов“ по музика на Иван Кръстев. Текстът е дело на Джина Дундова, а аранжиментът - на Димитър Гетов.

Журито, което класира трите песни на първо място, бе съставено от поета проф. Михаил Белчев, композитора проф. Захари Георгиев, музикалния редактор и автор на предаването "Бъди какъвто си" по БНР Жени Монева, композитора Любомир Дамянов, автора на песни Иван Тенев, създателят на предаването "Музикална стълбица" Йордан Георгиев, музикалния редактор на БНТ Розмари Драгнева, Здравко Петров и основателя на група "Сигнал" Христо Ламбрев.

Втората награда на фестивала бе връчена на две песни с равен брой точки. Едната е „Кажи“ в изпълнение на група Delta Roostrs, по музика и текст на Антон Серкеджиев. Втората е на бандата „Хоризонт“ и се казва „Младостта на се продава“. 

Третото място бе присъдено на парчео „Не спи градът”, изпято от Богдан Томов. Музиката и аранжимента му са на Асен Драгнев. Текстът е дело на на Добромир Банев.

Наградите бяха връчени в навечерието на празника на София, под патронажа на г-жа Албена Атанасова в Зала 1 на НДК, където събра творци, в подкрепа на обществено-значимата социална кауза „Да сверим биологичния си часовник на време“. Тя е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Наградата за цялостно творчество и принос в българската музика се присъди на Иван Тенев, който тази година посрещна 70-ия си юбилей.

По случай празника на София, Росица Кирилова поздрави гостите с емблематичната песен „Вяра, надежда, любов“, заедно с прекрасните изпълнители с увреден слух от група „Жестим“. С магията на жестовете те предадоха посланията на песента.

Каузата подкрепиха и Председателят на Държавна агенция за закрила на детето – д-р Елеонора Лилова, директорът на Столичната организация на „Българския червен кръст“ – Петранка Недялкова, Елиянка Михайлова – директор на дирекция „Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“, както и представители на други институции.

Фестивалът се организира от Столична община и Сдружение „Спринт Продакшън” и с подкрепата на Министерство на културата, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националния дворец на културата и в партньорство с Българска музикална асоциация /БМА/ и Сдружението „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Оживление

ХРИСТО МУТАФЧИЕВ

Христо Мутафчиев в красива песен на Стенли и Любо Киров за възрастните актьори

Пол Маккартни
Снимка: Уикипедия

Пол Маккартни спрял да дава автографи

Алек Болдуин СНИМКА: Ройтерс

Отложиха филм с Алек Болдуин заради трагичния инцидент (ВИДЕО)

Ива Дойчинова на миналогодишната церемония на кампанията "Будител на годината"
СНИМКА: БНР

Десетима финалисти на финала на кампанията "Будител на годината"

Леонид Илич Брежнев

По 1500 лв. взема “Герой на НРБ” , Живков е 2 пъти

Николай Вълканов вярва, че всичко най-добро, което може да се случи на един човек, се случва и на него

Николай Вълканов вярва, че всичко най-добро, което може да се случи на един човек, се случва и на него

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Оживление

Eмил Кошлуков с поне две причини да не празнува рождения си ден

Eмил Кошлуков с поне две причини да не празнува рождения си ден

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ

Красимир Каракачанов стана дядо на Гоце Делчев

Бисера Прахова - брилянтна художничка на 84 години!

Бисера Прахова - брилянтна художничка на 84 години!

Проект за "Шипка"

Иван Милев - човекът на банкнотата от 5 лева

Никол Станкулова показва първите дрешки за момиченцето, което чака
Снимка: Инстаграм

Никол Станкулова стана майка за втори път на момиченце

Един истински мъж на 99 години...

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Борецът за социализъм Анжел Вагенщайн успя, след като той рухна

Последно от

Последно от

Най-важното