Боб по манастирски, кавърма и козунак в 100 рецепти на Иван Звездев

https://www.24plovdiv.bg/ojivlenie/article/10437526 Боб по манастирски, кавърма и козунак в 100 рецепти на Иван Звездев Боб по манастирски, кавърма и козунак в 100 рецепти на Иван Звездев www.24plovdiv.bg
Боб по манастирски, кавърма и козунак в 100 рецепти на Иван Звездев

Какъв е вкусът на България според известния кулинар - коледно вкусно предложение на ИК "Сиела"

Иван Звездев представя “Вкусът на България” в юбилейно издание със 100 рецепти – книга за 20 години след началото на “Бон апети” (ИК “Сиела”).

В луксозното издание с твърди корици популярният български кулинар е подбрал 100 от най-обичаните родни рецепти.

Иван Звездев е един от най-популярните и обичани родни кулинари. Телевизионните му предавания и книги са послужили като въведение в готварството на цяло едно поколение, а днес усмихнатият водещ ни радва от най-гледания български кулинарен канал в YouTube – “Кухнята на Звездев”.

20 години след завръщането на Звездев от Аржентина в България и старта на кариерата му на малкия екран в книжарниците се появява луксозното юбилейно издание “Вкусът на България”, което събира 100 традиционни и придошли рецепти, издържали изпитанието на времето и настанили се трайно на трапезата на българина.

В настоящото издание са включени емблематични ястия от различни краища на България, които не са известни в цялата страна и такива, които идват извън българското землище, но са част от националната ни кухня - “ като дрипави першоре”.

Ще откриете класически гозби като кавърма, козунак и боб по манастирски. Други включени ястия са навлезли съвсем наскоро, но вече са неразделна част от ежедневното ни меню – например спагетите с кайма. Нещото, което ги обединява, е вкусът, който идва от подправките, както и усещането за завръщане у дома.

В своята юбилейна книга Иван Звездев успява да създаде ярък и запомнящ се кулинарен портрет на България - автентичен и запомнящ се.

Moже ли воденето на дневник да

подобри психичното ни здраве?

“РАЗниМисли” от психолога Детелина Стаменова предлага ежедневна терапия за преоткриване на нов път към себе си (ИК "Сиела").

Воденето на дневник е добре приета практика в различни психотерапевтични школи с това, че помага на този, който я води осъзнато включи самонаблюдението си, което подпомага менталното здраве и възможността човек да се вгледа по-внимателно в предизвикателствата в живота си. Създаден с цел да подпомогне този личен процес, този дневник би имал ползотворно влияние независимо дали го правите сами или сте в терапия. Лечебното действие на писането се е утвърдило като един от най-достъпните начини наблюдавате себе си и своите мисли.

На български език се появява “РАЗниМисли” от популярния психотерапевт Детелина Стаменова – красив и детайлен вариант на дневник, с който да полагате ежедневна грижа за себе си и вътрешния си свят. Огледало на пътя ви, което подсказва вярната посока тогава, когато сякаш сте я загубили.

Базирайки се на своята практика през годините, Детелина Стаменова е съумяла да обобщи впечатленията си от психотерапевтичните сесии и да оформи лесен и подреден инструмент, в който са включени въпроси и упражнения, с които да се опитате да откриете път към вътрешното си аз.

Разделен на 12 теми и 12 части, дневникът може да бъде списван през цялата година или да бъде отварян тогава, когато има нужда. Заложени различни упражнения и въпроси, както и достатъчно пространство, за да може всеки сам да разгърне творческия си потенциал.

Изданието успява да обхване сложната мозайка на ума, да ви даде пространство сами да погледнете по различен начин към ежедневието и неговите проблеми, но и радости; да насочи личността към нови прозрения и открития. В свободата, които тези страници носят, човек може да избере дали да списва дневник на навиците, на благодарността, на храненето, на настроението. Да се види чуплив или силен, да си спомни за онова „себе си“, което понякога изчезва в бега на часовете, дните и големите им сестри и братя – седмиците и месеците.

В този процес на саморазкриване списващият няма да бъде сам – на сайта на книгата читателят може да открие образци и примери, които може да използва за насоки при попълването на темите. А може и да опита нещо съвсем ново. Има пълна свобода.

“РАЗниМисли” е възможност да останете насаме със себе си в края на деня. Той е съкровищницата, в която се крие ключът към загадките на индивидуалната вселена, която съзнанието на всеки един от нас представлява.

Истинската

история на Мечо Пух

“Мечо Пух: Имало едно мече” от Джейн Риърдън е написана в оригиналния стил на Алън Милн и с илюстрации в стила на Ърнест Шепърд.

Тя е в стила на Алън Милн, “Мечо Пух: Имало едно мече” от Джейн Риърдън е вдъхновена от живота на истинския Кристофър Робин (ИК “Сиела”). Мечо Пух неоспоримо е един от най-обичаните герои и може би най-известното мече в света.  Това е първата предистория за героите на Голямата гора, официално одобрена от наследниците на Милн. 

Класация

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Култура

Здравка Евтимова

Моето любимо стихотворение: Здравка Евтимова е почитателка на Димчо Дебелянов

Забранена любов в прокълнато бунгало на остров Бора Бора

Забранена любов в прокълнато бунгало на остров Бора Бора

Тежките наказания за тежките престъпления

Тежките наказания за тежките престъпления

Нови Сад. Снимка lonelyplanet.com

Официално Нови Сад е Европейска столица на културата

Иван Налбантов изигра последната си филмова роля във “Февруари”.

Пак скандал за пари в родното кино навръх празника му

Любимият поет на България Пейо Яворов

В Чирпан запалиха Огъня на Яворовата поезия

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Култура

Три непоказвани произведения на Владимир Димитров – Майстора, в галерия "Нюанс"

Три непоказвани произведения на Владимир Димитров – Майстора, в галерия "Нюанс"

Кметът Генчо Генчев награди Христо Карастоянов

Снимка: Община Свищов

Христо Карастоянов е лауреат на конкурса за къс хумористичен разказ "Алеко"

Класиките, преразказани за учениците от 10-и клас

Класиките, преразказани за учениците от 10-и клас

“Георги Димитров поздравява нова България”, 1983 - Виеслав Гарболински (1927-2014), Полша

Ретро: Световната соцпропаганда в 29 платна

"168 часа": Скандал за парите за кино! Виктор Божинов: Проблемът не е с “Чамкория”

"168 часа": Скандал за парите за кино! Виктор Божинов: Проблемът не е с “Чамкория”

Пламен Карталов прави нов прочит на „Княз Игор“ от Александър Бородин

Пламен Карталов прави нов прочит на „Княз Игор“ от Александър Бородин

Последно от

Последно от

Най-важното