Кампанията #ПромениКартинката продължава с изложба до НДК

https://www.24plovdiv.bg/ojivlenie/article/10438978 Кампанията #ПромениКартинката продължава с изложба до НДК Кампанията #ПромениКартинката продължава с изложба до НДК www.24plovdiv.bg
Кампанията #ПромениКартинката продължава с изложба до НДК

Всяка секунда по света се изхвърлят неправилно десетки хиляди фасове, за чието разграждане са нужни между 3 месеца и 15 години. За да алармира за този проблем, през лятото на тази година, Филип Морис България стартира информационната кампания #ПромениКартинката, която цели да повиши информираността за замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени цигарени фасове и да провокира към отговорно потребителско поведение.

Кампанията стартира с провокативни визии по 40 плажа на българското Черноморие, а през есента бяха организирани доброволчески акции по почистване в 5 български града: Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас и Русе.

Близо 180 доброволци, служители на Филип Морис България, медийни партньори и поддръжници от местните общини се включиха в акциите, като събраха общо 620 кг фасове и други отпадъци от градските плажове и паркове.

На Световния ден на почистването на околната среда, 18 септември, бе открита и едномесечна изложба с информационни пана на #ПромениКартинката в централния градски парк в Пловдив.

Сега кампанията продължава в София с откриването на изложба на #ПромениКартинката със съдействието на в. Стандарт в градинката на НДК пред „Кино Кабана“. Информационните пана, включващи атрактивни визии и данни за замърсяването на околната среда с фасове, ще могат да се видят от 22-ри ноември до 5-и декември. Изложбата се реализира със съдействието на Столична община.

Информационната кампания продължава и през пролетта на 2022 г. с почистващи и други местни акции в София и страната под надслов “#ПромениКартинката в твоя квартал“.

“Свикнали сме да виждаме фасове навсякъде около нас, защото всяка четвърта изпушена цигара попада в парка, на улицата или на плажа, вместо в кошчето”, разказва Диляна Якова, мениджър регулации и устойчиво развитие във Филип Морис България по време на събитие за медиите, на което бяха представени резултатите до момента и плановете за разгръщане на инициативата. Вярваме, че е наша отговорност да променим нагласите в обществото към този проблем и да провокираме промяна в поведението на потребителите, за да се справим с него. Това е целта на всички инициативи и акции в страната, които организираме като част от информационната кампания #ПромениКартинката.”

През пролетта на 2022 г. инициативите продължават с призива да променим картинката и в кварталите на София, както и в други градове в страната. В #ПромениКартинката в твоя квартал  ще се включат с призив за активност известни лица, които припознават каузата на информационната кампания. Сред тях са певицата Рут Колева, писателката, музикантка и радиоводещ Гери Турийска, журналистът и радио водещ Ники Кънчев и PR експертът Ива Екимова.

“В информационната кампания #ПромениКартинката ме спечели това, че тя цели да провокира всички да се замислят за това какво оставят след себе си. Както посланията на кампанията ни напомнят: „Ние ще отминем, но те - неправилно изхвърлените боклуци и фасове- ще останат“, сподели пред гостите на събитието Ники Кънчев.

Ива Екимова, която заедно с него се качи на сцената, за да подкрепи инициативата, допълни: „Аз подкрепям кампанията от самото й създаване. #ПромениКартинката въвлича хората да вникнат в посланията и идеята. През професионалния ми път съм забелязала едно – големите промени започват от малките общности. Вярвам, че ако всеки един от нас полага грижа за природата, грижа за заобикалящата ни среда, то тогава неизменно заедно ще променим картинката“.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Култура

ЕМИЛ ТАБАКОВ

Маестро Табаков: Търсим евтиното, слушаемото, такава е държавната политика

Здравка Евтимова

Моето любимо стихотворение: Здравка Евтимова е почитателка на Димчо Дебелянов

Забранена любов в прокълнато бунгало на остров Бора Бора

Забранена любов в прокълнато бунгало на остров Бора Бора

Тежките наказания за тежките престъпления

Тежките наказания за тежките престъпления

Нови Сад. Снимка lonelyplanet.com

Официално Нови Сад е Европейска столица на културата

Сцена от спектакъла "Одисей" 

Снимка: ДТ Пловдив

Хитовият "Одисей" се завръща на сцената в Пловдивския театър

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Култура

Любимият поет на България Пейо Яворов

В Чирпан запалиха Огъня на Яворовата поезия

Три непоказвани произведения на Владимир Димитров – Майстора, в галерия "Нюанс"

Три непоказвани произведения на Владимир Димитров – Майстора, в галерия "Нюанс"

Кметът Генчо Генчев награди Христо Карастоянов

Снимка: Община Свищов

Христо Карастоянов е лауреат на конкурса за къс хумористичен разказ "Алеко"

Класиките, преразказани за учениците от 10-и клас

Класиките, преразказани за учениците от 10-и клас

“Георги Димитров поздравява нова България”, 1983 - Виеслав Гарболински (1927-2014), Полша

Ретро: Световната соцпропаганда в 29 платна

"168 часа": Скандал за парите за кино! Виктор Божинов: Проблемът не е с “Чамкория”

"168 часа": Скандал за парите за кино! Виктор Божинов: Проблемът не е с “Чамкория”

Последно от

Последно от

Най-важното