Ура! Меркурий отново е ретрограден

https://www.24plovdiv.bg/ojivlenie/article/11577788 Ура! Меркурий отново е ретрограден Ура! Меркурий отново е ретрограден www.24plovdiv.bg
Стилиян Иванов
Стилиян Иванов

Има реална опасност да бъдете по-мързеливи отвсякога

От 14 часа на 10 май до 11 часа на 3 юни Хермес/Меркурий ще извърви в “обратен ход” от 4.51 градуса в Близнаци до 26.6 градуса в Телец.

И какво от това? Ми нищо! Само повод на хората без работа да си намерят занимание, коментирайки някого, който дори не знае за тяхното съществуване, камо ли да влияе на живота им. За Меркурий иде реч и за гадателите на звездите...

За да внеса доза рационалност - Меркурий е планетата на рационалното, ще припомня, че според представата на духовните учители на човечеството, Душата се преражда за нов живот, за да опознава себе си. Ние приемаме хуманоидни форми в различни светове, за да усъвършенстваме ума си. Преди това в поредица от реинкарнации сме овладявали емоциите си в животински тела. А като растения сме изучавали съществуването на чисто физическо ниво, като обмен на вещества и енергия. И толкоз. Не си губете времето да четете тази статия, а се захващайте да усъвършенствате ума си, защото сте на училище, а изпитът никой не знае кога точно ще бъде, тъй като това е моментът на смъртта на нашето тяло. Или както казват истинските астролози - животът е по-кратък, отколкото предполагате, затова

не гледайте звездите, а погледнете в себе си!

За упоритите читатели ще припомня, че Меркурий/Хермес показва как е устроен умът ни. Как мислим и взимаме решения. От какво зависи нашата самооценка. Начинът, по който натрупваме знания и обменяме идеи. Как тълкуваме информацията, набавена от всичките ни сетива.

Вижте в кое съзвездие и в кой дом попада вашият Меркурий, за да разберете умствения си потенциал. Осъзнаването му ще ви даде яснота през какви очила гледате на света, какво забелязвате и възприемате в заобикалящата ви среда. Меркурий е детето, което живее в нас, дори когато сме на преклонна възраст. Грижата за него ни прави вечномлади. Меркурий сочи доколко сме любопитни, изобретателни и гъвкави. Какви са вродените ни дарби и умения. Освен това Меркурий подсказва доколко и как осъзнаваме и изживяваме бисексуалността, която е заложена във всяко живо създание. Както и границите, които сме в състояние да преминем - емоционални, умствени и духовни. Дори елините в своите представи за боговете още в древността твърдели, че именно от сексуалната връзка между Хермес (Меркурий) и Афродита (Венера) се родило създанието Хермафродит, съчетаващо в себе си двата срещуположни полюса на битието: мъжкия и женския. А днес всички престижни музеи на света притежават в колекциите си поне една скулптура на

божественото създание, плод на ума (Хермес, Меркурий) и чувствата (Афродита, Венера)

Към меркуриевия ни умствен потенциал трябва да прибавим и разположението на зодиакалните съзвездия Близнаци и Дева в личната ни астрокарта: кои домове очертават сферите им на изява; кои планети обитават тези пространства; в какви аспекти са те спрямо управляваните от тях домове и знаци; в какви аспекти е Меркурий спрямо знаците Близнаци и Дева... Спирам дотук, защото ориентирите, разкриващи нашата меркуриева същност, клонят към плюс безкрайност.

Важно е да знаем, че знаците Близнаци и Дева сочат как, къде и защо сме хитри и аналитични, склонни да се колебаем и критични. Според очертанията на дома, в който попадат Близнаци и Дева в личната ни натална карта, знаем как, къде и защо сме любопитни, интелигентни и мислещи; свенливи, приспособими и логични; бързи, сръчни и адаптивни; трудолюбиви и практични; наблюдателни и изобретателни; почтени и лоялни; остроумни и находчиви; педантични и изпълнителни; какво ни впечатлява и как служим на другите...

И отново, за да не си помислите, че току-така ще опознаете себе си, прибавете още няколко щриха към Меркурий, подсказани от 3-и и 6-и дом: кои са зодиакалните знаци разположили се тук, къде са планетите управители на тези знаци, както и какви планети живеят в очертанията им.

3-и и 6-и дом сочат нашето близко обкръжение, съседите, братята и сестрите; здравето, работата, колегите и подчинените. Тези са домовете на търговските, писателски и ораторски способности; на свободното време и домашните любимци; кратките пътувания и превозните средства; взаимоотношенията с околната среда. Дом на извънбрачните връзки; на образованието и курсовете. Дом на растенията и животните.

Та разбирате ли сега, че ако наистина трябва да вземете под внимание ретроградния ход на Меркурий, още колко неща трябва да са ви известни? Не може с лека ръка да обявим какво ще ни донесе или какво ще отнесе от нас обратният ход на тази планета. Но!

За да възнаградя упоритостта ви в четенето на тези тинтири-минтири, ще ви дам един практически съвет:

ако почувствате болки в раменете,

ръцете, плешките и/или ключиците, ако се появят проблеми с белите ви дробове или нервната система, това означава, че именно този период ви е тласнал към меркуриевите сенки: неблагодарност, непостоянство, разсеяност, повърхностно възприятие или интригантство. Сега повече от всякога сте мрънкащи, дребнави, критикуващи, скептични, плахи или хипохондрични. Спрете се!

Но какво означава Меркурий в ретрограден ход в съзвездието Телец?

Меркурий е поел в обратна посока в стихията на парите и удоволствия. Има реална опасност да харесате и обикнете чуждата представа за красота, както и да бъдете по-мързеливи от всякога; да бъдете пагубно упорити или прекалено привързани към материалните неща, стремящи се към разточителни удобства; да сте сластолюбиви и поддаващи се на изкушения...

И отново практически ориентири: при проблем с врата, шията, ларинкса, ушите, сливиците, щитовидната жлеза и лимфната система е добре да се замислите в какво сте станали по-мързеливи, къде сте започнали да проявявате повече инат или да робувате на старите си навици, защо сте станали по-стиснати и по-алчни.

Толкоз! Ретроградният Меркурий ще изправи хода си само след броени дни, но тежко ни, ако не сме се научили, че никакви богове и герои, тъмни сили и светли ангели, заклинания и проклятия са виновни или имат заслугата за нашите робство и свобода, нищета и добруване, възход и падение. Днес сме там, където сме избрали да бъдем с активността или мързела си, със смелостта или страха си, със себеуважението или със себепредателството.

*Стилиян Иванов е автор и режисьор на 58 документални филма за историята, културата, философията и вярванията на човечеството. Неговият най-нов филм “Орфей и Златното руно” ще има премиера на 14 май в София и на 22 май в Атина, а на 24 май от 17,00 ч БНТ ще излъчи неговия предпоследен филм “Изповед с музика” за известния български челист Анатоли Кръстев.

Иванов е водещ на семинари по “Астрология на себепознанието” у нас и зад граница. Негови ученици има в България, Гърция, Германия, Италия, Франция, Канада и САЩ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Новина в снимка

"24 часа" изпрати абитуриентката София Симеонова

"24 часа" изпрати абитуриентката София Симеонова

Вълкът и изработен от бял мрамор и тежи 2 тона

Снимки: Община Девин

Поставиха каменен вълк край панорамна площадка "Вълчи камък" в Родопите

Актьорският състав на филма "Елвис" СНИМКИ: Ройтерс

Фурор на филма за Елвис, звездите го аплодират в Кан

75-ият филмов фестивал в Кан - Прожекция на филма "L'innocent" и юбилейно събитие. СНИМКА: БТА

Кинофестивалът в Кан чукна 75

Силвия Аздреева на слизане от Еверест Кадър: Фейсбук

Вижте как изглежда Силвия Аздреева на слизане от Еверест (Видео)

СНИМКИ: Авторката

Трендът на баловете в Търново: Дълбоки цепки и маратонки под роклите (Снимки)

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Новина в снимка

На класическата черна рокля заложиха съпругата на държавния глава Десислава Радева и вицепрезидентът Илияна Йотова за приема за 24 май.
СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

Радева и Йотова - две дами в класическа черна рокля

С каляска се появи абитуриентът Рашко от Столипиново на бала си в Пловдив миналата вечер. Снимки: Фейсбук

Абитуриент от Пловдив се появи със златна каляска на бала (Снимки, видео)

Многохилядно шествие заля главните улици на Търново

Улиците на Велико Търново отесняха, над 5000 на шествие за 24 май (Снимки)

Президентът Румен Радев се снима в кулоарите на театъра заедно с Владо Пенев, директора Васил Василев, режисьорката Диана Добрева (вдясно), актрисата Теодора Духовникова и дъщеря си Дарина (вляво).

Румен Радев с дъщеря си гледа "Бащата" в Народния театър (СНИМКИ)

Вижте първите абитуриенти на червения килим в Търново, кметът брои с тях до 12

Вижте първите абитуриенти на червения килим в Търново, кметът брои с тях до 12

Абитуриентите не приемат идеята да си стоят кротко на седалката.

Въпреки призивите на КАТ абитуриентите в Пловдив пак стърчат от колите (Снимки и видео)

Последно от

Последно от

Най-важното