Не стихва интересът към покупка на ваканционен имот по Черноморието

https://www.24plovdiv.bg/ojivlenie/article/11854947 Не стихва интересът към покупка на ваканционен имот по Черноморието Не стихва интересът към покупка на ваканционен имот по Черноморието www.24plovdiv.bg
Не стихва интересът към покупка на ваканционен имот по Черноморието

Активността на пазара на ваканционни имоти у нас се запазва стабилна през 2022 г. въпреки предизвикателствата в международен и икономически план. Българите продължават да бъдат мотивирани да се сдобият с имот, за да съхранят спестяванията си, а ваканционните апартаменти продължават да са по-бюджетно решение от градските. Това сочат наблюденията на строително-инвестиционната компания Green Life Development & Resorts.

„Противно на очакванията за по-слаб сезон, динамиката на пазара на ваканционни имоти към момента се запазва. Инфлацията влияе на поведението на хората, като ги кара да търсят сигурно вложение на парите си. Много потребители разглеждат ваканционните имоти като изгоден  вариант, тъй като цените им, макар да нарастват леко през 2022 г., запазват значително по-ниски нива от тези на градските жилища“, коментира Теофил Петров, изпълнителен директор на Green Life Development.

По думите му, това дава възможност на хора, които имат налични спестявания, макар и по-скромни, да ги вложат в сигурен актив, който освен това да ползват по време на семейните  ваканции.

„По време на пандемията много българи преоткриха българското Черноморие. Като ключово предимство те посочват близостта му, ведно с удобството, което притежанието на собствен имот предоставя. Много от българските собственици в нашия комплекс ползват ваканционните си апартаменти на принципа на лятната вила извън града – в някои случаи прекарват цялата си ваканция тук, а в други -  идват само за уикенда, избягвайки необходимостта от предварително планиране и резервации”, посочва Екатерина Желяпова, търговски директор Ваканционни имоти, Green Life Development.

Бюджетът за покупка на втори дом се движи в интервала между 60 и 120 хил. евро. Купувачите са основно семейства с малки деца, които държат на разположение на комплекса да има детски кът, екстри като басейни и релакс зони, както и другите възможности за спорт и активност извън традиционните занимания на плажа. Клиентите търсят възможност за покупка на имот, който да ползват за семейните си ваканции, без да са ангажирани с неговата поддръжка. Основната група клиенти разчитат на собствени средства за покупката. За разлика от инвестицията в градски имот, където хората често ползват банков кредит за финансиране на сделката, то, за да купят имот за почивка, купувачите традиционно финансират изцяло сделката.

„В момента не наблюдаваме разпродаване на имоти от страна на руските граждани, въпреки опасенията това да се случи заради ограничения им достъп до страната ни. Повечето от тях предпочитат да запазят собствеността си, тъй като техният престой традиционно е дълготраен. Освен това, много от тях очакват през следващия сезон затрудненията да са отминали и те да могат свободно да ползват имотите си”, допълва Желяпова.

В отговор на продължаващия интерес от купувачите, от строително-инвестиционната  компания Green Life Development & Resorts изграждат нова фаза – Secret Garden, който е на етап Акт 14. Проектът се намира в близост до гората, изцяло в унисон с природата – ниско строителство, много зеленина, множество пешеходни и велоалеи.

Green Life Beach Resort Sozopol e комплекс от затворен тип на първа линия на плаж Каваци. Разполага със собствена плажна ивица и богато озеленяване. За пълното спокойствие на собствениците, Green Life Beach Resort Sozopol предлага цялостна поддържка и управление на имотите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Път

В Хонконг може да се опита не само традиционната кантонска кухня, но също и японска, корейска, индийска, тайландска и дори европейска.

Източникът на разнообразието в кухнята на Хонконг

Пламъците правят невъзможно преминаването на Камино

Пътят Камино затворен заради огромни пожари - там ли е Деси Радева?

Малкото островче Капрера, където умира Гарибалди
Снимки: Инстаграм

Вижте райския остров Капрера, където преди 140 г. умира Джузепе Гарибалди

Екип от пожарникари достигна до купола, за да извади американския турист
СНИМКИ: Италиански пожарникари

Турист изкачи 463-те стъпала на купола на Брунелески във Флоренция и почина

Остров "Света Анастасия" Снимка:Архив

На остров Света Анастасия ще има тридневен "Биле фест"

Не стихва интересът към покупка на ваканционен имот по Черноморието

Не стихва интересът към покупка на ваканционен имот по Черноморието

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Път

Египет Снимка: Pixabay

По-евтини билети за забележителности и музеите в Египет до края на август

Ивинела Самуилова и Венци на нулевия километър, т.е. на края на Камино
СНИМКИ: АВТОРКАТА И ЛИЧЕН АРХИВ

В края на Камино човек се разплаква (Снимки)

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева (вдясно) с посланика на Сърбия у нас д-р Желко Йович и представителите на сръбската туристическа агенция.

Бум на български туристи в Сокобаня

Британският музей разполага с над 92 000 квадратни метра изложбена площ, но тя е недостатъчна, за да бъдат показани всичките му експонати.

Британският музей пази най-дълго използваната ни двулевка

СНИМКИ: НАЙДЕН ТОДОРОВ.
ВИДЕО: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

Силвия Аздреева: На върха си покорил себе си! Щастлива съм за Петрич и България!(Видео)

Орвието се намира в центъра на Италия и през него минава всеки маршрут, който води от Рим. СНИМКИ: ВИОЛИНА ХРИСТОВА

Орвието в Умбрия е на 3000 г. и е прелестен като Рим, но двойно по-евтин

Последно от

Последно от

Най-важното