Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Рецептата е лесна за изпълнение, а месото става изключително сочно и ароматно”, ни пише Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
500 г пилешко месо от бут, 3 с.л. олио, 1 с.л. мед, 1 с.л. кафява захар, 1 голяма скилидка чесън, 1/2 малка глава кромид лук, 2 с.л. вино, 1 с.л. натурално нишесте, щипка млян черен пипер, щипка джинджифил
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на ивици и го запържваме от двете страни в тиган, за да се запечата добре, след което го изваждаме. В същия съд слагаме нарязаните на ситно лук и скилидката чесън, меда, захарта, двата вида подправки и виното.
Готвим соса на котлона, като го бъркаме непрекъснато. Когато лукът омекне, връщаме месото в тигана.
Оставяме ястието да покъкри, сгъстяваме го с нишестето, разтворено в малко вода, и го отстраняваме.
Сервираме го топло.