Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Евгения Пантелеева ни изпраща интересна рецепта за коледни бисквити с ванилия, джинджифил, канела и есенция ром.
ПРОДУКТИ
250 г бяло брашно, 100 г масло, 100 г пудра захар, ванилия, джинджифил, канела, 1/2 пакет (5 г) бакпулвер, 1 яйце, 1-2 капки есенция ром, украса за сладкиши
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцето и към него добавяме охладеното на стайна температура, предварително разтопено краве масло. Разбъркваме сместа добре и добавяме пудрата захар, канелата, джинджифила и ванилията.
Омесваме меко тесто с брашното и добавения в него бакпулвер. Разточваме го с точилка до получаване на кора с дебелина около 4 милиметра. Изрязваме с формички бисквити.
Нареждаме вече получените бисквити в тава за печене, покрита с пергаментова хартия.
Печем в предварително загрята до 160 градуса фурна до готовност, при непрекъснато наблюдение. Украсяваме по желание.