Фризьорките му намериха цаката - тръгнаха по домовете (снимки)

https://www.24plovdiv.bg/ojivlenie/article/8339475 Фризьорките му намериха цаката - тръгнаха по домовете (снимки) Фризьорките му намериха цаката - тръгнаха по домовете (снимки) www.24plovdiv.bg
Най-напред подстрига Мирела в банята.

Фризьорските салони са затворени от седмица, но не и фризьорките. Те бързо се ориентираха и вече обслужват по домовете.

"Ако не работя, няма как да си платя наема на студиото", казва Петрана Вранкова, докато подстригва и боядисва поредната си клиентка.

Тя пристигна точно в уречения час в неделя с "пълно бойно снаряжение". От раницата извади ножици, бои, четки, сешоар, гребени, престилки и всичко необходимо. Преди това е била на друг адрес - правила е прическа на зъболекарка и е подстригала съпруга й в жилището им.

Стоматоложката разказала, че тя и колегите й се чудят как да обслужват пациентите си в дните на извънредни мерки. Имала такива с арсен в зъбите, който трябва да се махне. Звъняла в РЗИ да иска разрешение. След като Пепа я разкрасила, фризьорката си тръгнала  с подаръци - 10 броя предпазни маски и подправка за салата.

Следващата й клиентка Мирела Василева не крие радостта си от домашното посещение на Вранкова. "Умирах от ужас как ще се появя в понеделник на работа. Корените на косата ми прораснаха и спешно се нуждаеха от боя. А това е съпроводено с професионално подстригване, боядисване и изсушаване. Щом разбрах, че Пепа се отзовава вкъщи, веднага я извиках", разказа Василева.

Разкрасяването й се осъществи в две помещения на апартамента й. Най-напред в банята я подстригаха. А самото боядисване се извърши във всекидневната. На масата, където семейството й се храни, Пепа нареди бои и четки. И започна поредната процедура. Най-напред я намаза с черна боя, а кичурите надолу - с лилава.

"Работя в полеви условия, но принудата какво не прави. Десетки редовни клиенти ми звънят и се молят", разказа фризьорката. Докато боядисваше Мирела, по телевизора слушаха извънредното изявление на премиера Бойко Борисов, провокирано от поредното вето на президента.

"Много е прав министър-председателят. Напълно го подкрепяме", бяха единодушни двете. И в същото време се питаха кога ще приключи извънредното положение. "Не се живее под домашен арест, но трябва да спазваме мерките", казаха двете.

Боядисването приключи, но по челото на Василева останаха следи. Фризьорката се затюхка, че не е взела препарат. "Момент, дай ми мокри кърпички и пепел от цигара", рече Пепа. И за нула време почисти боята от лицето на клиентката си. "Това е новост, ще знам вече", каза Мирела.

След час престой, последва измиване и изсушаване. Докато чакаха - пиха кафе и се черпиха с тиганици, приготвени от гостоприемната клиентка. За разкош към тестените изделия тя предложи сладко от диви ягоди и овче кисело мляко.

През това време пристигна братовчедът на Василева. Щом видя, че има фризьорка в дома на своята роднина, моментално поиска и него да го подстрижат. Пепа не отказа. Бързо извади машинката и го мина, а след това го изми.

"Следващият месец, ако още не е отменено извънредното положение - отново у дома", заръча й Василева. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Новина в снимка

Константин Георгиев позира пред убитите от собствената му пушка фазани.

Общински съветник от Пловдив покоси три красиви фазана, ще ги готви

Рибарите се наредиха край Марица
Сн. Забелязано в  Пловдив

Рибари окупираха Марица на дистанция и без джипове

Жена с дете е сред първите клиенти, която си купи мартенички. Снимки: 24plovdiv.bg

Извадиха мартениците на Главната в Пловдив (снимка)

СНИМКА: ФЕЙСБУК НА КРИСКО

Криско показа снимка от студентските си години

Диляна Попова с кожени белезници

Диляна Попова се съблече за нова фотосесия

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Новина в снимка

Последно от

Последно от

Най-важното