Започна традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

https://www.24plovdiv.bg/region/article/10179947 Започна традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ Започна традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ www.24plovdiv.bg
Започна традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

От утре - 15 до 22 септември продължава Седмицата на детската пътна безопасност под надслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“, !“, а 21 септември е обявен за Ден без загинали на пътя

От 1-ви септември до 31 октомври на територията на цялата страна се провежда традиционната полицейска акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Двумесечната акция е изпълнена с множество превантивни мероприятия, чиято цел е гарантиране сигурността на децата и обезпечаване безопасността на участниците в движението по пътната и уличната мрежа в районите на детските градини и училищата.

Преди старта на новата учебна година служителите на ОДМВР Монтана и РД ПБЗН Монтана са извършили 48 охранителни проверки на сградите на 27 училищата, 20 детски градини и една сграда с учебна дейност. Проведени са работни срещи с ръководствата на охранителните фирми, извършващи охрана и пропускателен режим в учебните заведения.

В дните преди 15 септември служителите на Пътна полиция са направили оглед на пътните участъци около учебните заведения – проверени са пешеходните пътеки, тяхното осветление и изграждането им съгласно нормативните изисквания. Проверена е сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, предпазните огради на детските градини и училищата и пешеходните ограждения /парапети/ от висок или нисък тип, които не позволяват пресичането на уличните платна на нерегламентираните места. Направен е оглед и на обезопасеността на входовете на всички детски градини и училища. Изпратени са 40 сигнални писма до кметове, директори на училища и детски градини за отстраняване на установени пропуски и предприемане на допълнителни мерки за охрана и сигурност. Проведени са 26 срещи за планиране на мерки за опазване на обществения ред и сигурността на учениците и децата в областта.

В първия учебен ден и по време на Седмицата за превенция на детската пътна безопасност при присъствено обучение и при спазване на противоепидемичните мерки ще проведат беседи с първокласниците и техните родители за рисковете при тежки пътни произшествия с участието на деца. Служителите, подпомагащи пътното движение, ще регулират трафика на автомобили и пешеходци, с цел осигуряване на безопасното пресичане на децата и техните придружители.

По съгласувани с РУО Монтана графици през учебната година са планирани беседи на пътните полицаи с учениците и техните родители за правилата за безопасност на пътя.
Планирани са системни проверки в питейни и увеселителни заведения, при които ще се контролира спазването на Закона за закрила на детето. Контролът ще се извършва и в търговски обекти в близост до детски градини и училища с цел недопускане продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни. Полицейски наряди следят и за недопускане разпространението на наркотични вещества в районите на учебните заведения.
През периода на предстоящата учебна година ще се осигури полицейско присъствие, с превантивен ефект преди и в края на учебните часове.

Седмицата от 15 до 22 септември е обявена за Седмица на детската пътна безопасност под надслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“, а 21 септември ще бъде Ден за превенция. Той е обявен от министъра на вътрешните работи за Ден без загинали на пътя в контекста на Дните на безопасността на пътя и на ROADPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Партиите се събраха на конкултации, но не постигнаха съгласие

ЦИК ще определя състава на районната комисия в Търново, партиите не се разбраха

1260 лв. бяха събрани в кампанията на младите търновски ротарианци. Снимка - Ротаракт- Велико Търново

50 деца в нужда получават учебни пособия с кампанията „Шанс за равен старт"

Отново назначават РИК в Монтана служебно

Отново назначават РИК в Монтана служебно

Представителите на партиите се разбраха за шефа на 16 РИК.

Човек на ГЕРБ оглави 16 РИК в Пловдив, партиите не се разбраха за шефа на 17 РИК в областта

Само 13% ползват градски транспорт в Добрич

Само 13% ползват градски транспорт в Добрич

Полицаите ще регулират от понеделник хаоса около Стоматологичния факултет.

Полицаи ще регулират трафика на кръстовището до Стоматологичния факултет в Пловдив

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Регионални

Свлачище във Варна се движи с 30 см на ден

Свлачище във Варна се движи с 30 см на ден

Проф. Овчаров предава ценна находка на Варна

Проф. Овчаров предава ценна находка на Варна

Илияна Йотова

Илияна Йотова открива академичната година в Стопанската академия в Свищов

Служителите на ВиК работят за отстраняването на повредите.

Избиха водопроводи в Пловдивско, стотици на сухо

Броят на учениците под карантина в Търновско расте, COVID и в Езиковата

Броят на учениците под карантина в Търновско расте, COVID и в Езиковата

Още 2 училища във Великотърновско минават на дистанционно обучение

Още 2 училища във Великотърновско минават на дистанционно обучение

Последно от

Последно от

Най-важното