Кметът на Русе Пенчо Милков поздрави новия областен управител Анатоли Станев

https://www.24plovdiv.bg/region/article/10647909 Кметът на Русе Пенчо Милков поздрави новия областен управител Анатоли Станев Кметът на Русе Пенчо Милков поздрави новия областен управител Анатоли Станев www.24plovdiv.bg
Кметът Пенчо Милков поздрави новоназначения областен управител на Област Русе Анатоли Станев /в дясно/. Снимка: Община Русе
Кметът Пенчо Милков поздрави новоназначения областен управител на Област Русе Анатоли Станев /в дясно/. Снимка: Община Русе

Кметът Пенчо Милков поздрави новоназначения областен управител на Област Русе Анатоли Станев за встъпването му в длъжност, съобщиха от общинския пресцентър.

В обръщението си към него Пенчо Милков подчерта важността от взаимодействието между държавната и общинската администрации и декларира своята увереност, че заедно с новия областен управител ще работят за развитието на Русе.

„Сигурен съм, че приемате тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължите добрите традиции в управлението на Област Русе. Надявам се, че добрите отношения между Общината и Областната администрация ще се запазят и развият в интерес на просперитета и благоденствието на жителите на Русе и региона. Уверен съм, че заедно ще реализираме бъдещи планове за развитието на прекрасния ни град и за постигане на по-висок стандарт на живот за жителите в общината“, каза още Пенчо Милков.

От своя страна Анатоли Станев заяви, че Областна администрация под неговото ръководство ще продължава да бъде институция, която е близо до гражданите. По думите му, той ще работи активно и за това доверието в държавната власт да бъде възстановено.

„Дългогодишното познанство между мен и г-н Милков, засилените контакти през последната година и половина между Общината и РИОСВ, както и професионалната ни биография в областта на правото, допълнително ще засилят интензитета на съвместните ни действия и доброто сътрудничество“, подчерта Станев.

По време на срещата двамата начертаха първите стъпки във взаимодействието си, като изведоха основните приоритети и предизвикателства, които стоят пред областната и общинската администрация. Кметът и областният управител се обединиха около разбирането, че Северна България трябва да получи нужното внимание от държавата, която през последните десетина години е инвестирала недостатъчно публични средства за инфраструктурни и икономически проекти.

Обсъден бе и проблемът с чистотата на въздуха, която двамата определиха като ключова за подобряване на условията за живеене в Русе.
Пенчо Милков подари на новия областен управител  икона с лика на Св. Георги Победоносец, който е закрилник на Русе, и му пожела сили и идеи за реализирането на политики в интерес на гражданите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Полицаите отцепиха мястото на инцидента.

Кола блъсна 32-годишна в Пловдив, пресичала на червено

Снегорини почистват пътищата.

Общо 45 машини почистват пътищата в Пернишка област

В кметството на район "Източен" не могат да намерят архитект.

Районни кметства в Пловдив закъсаха за кадри, никой не иска за 1000 лв.

Снегорини чистят улиците на София.
СНИМКА: АРХИВ

170 снегорина чистят в София

СНИМКА: Pixabay

2 товарни влака се сблъскаха в София, локомотивите са дерайлирали

Атанас Чернаев

Шефът на труда в Пловдив: До 15 000 лв. глоба за работодатели, неосигурили условия за хората на хоум офис

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Регионални

Пожарна
Кадър: Нова тв/Архив

Пожар в къща до НДК

Тир се обърна и блокира напълно път Е-79 край Мездра
Снимка: Фейсбук

Тир се обърна и блокира напълно път Е-79 край Мездра

Малките ученици остават да се обучават в класните стаи.

Ученици от Пловдив, Раковски, Карлово, Куклен, Сопот и "Родопи" - на ротация

Всеки четвърти положителен тест за COVID-19 във Варна е на ученик

Всеки четвърти положителен тест за COVID-19 във Варна е на ученик

Община Смолян въвежда ограничения в уличното осветление

Община Смолян въвежда ограничения в уличното осветление

Столичната Регионална здравна инспекция - СРЗИ
Снимка: Фейсбук/Столична регионална здравна инспекция - СРЗИ

Обсъжда се новите противоепидемични мерки в София да влязат в сила от 26 януари

Последно от

Последно от

Най-важното