Петър Кънев с рекорден вот в Управителния съвет на БФВ – 93,33%

https://www.24plovdiv.bg/sport/article/14093938 Петър Кънев с рекорден вот в Управителния съвет на БФВ – 93,33% Петър Кънев с рекорден вот в Управителния съвет на БФВ – 93,33% www.24plovdiv.bg
Петър Кънев
Петър Кънев

Продължава дългосрочно и подкрепата си за женското направление

Българската федерация по волейбол избра нов Управителен съвет. С най-голям вот за влизане в оперативния ръководен орган се оказа човек, който не е собственик на волейболен клуб и не е звезда от близкото минало, а е един от вицепрезидентите на Българската федерация по волейбол - Петър Кънев. Той получава рекордните 93,33% процента от гласовете на делегатите. При 94 регистрирани, от които 90 гласували делегати на общото събрание на волейболната федерация, Петър Кънев получава 84 гласа.

Управителният съвет на БФВ беше намален от 25 на 17 души. За 16-те места, освен сигурната позиция в УС на президента Любомир Ганев, се бориха общо 28 души. Кънев стана абсолютен рекордьор по вот. Последният, 16-и, влязъл в управата на волейбола след гласуването, получава 54,44% от вота.

Петър Кънев благодари специално на всички клубове за признанието. С неговите усилия бе спасено женското волейболно първенство. Воден от желанието си да продължи да се бори за тази своя лична мисия и допълнително вдъхновен от отличната работа с хората, работещи за развитието именно на това направление, Кънев обяви, че ще продължи финансовата подкрепа, като предстои да бъде подписан нов дългосрочен договор за подпомагане на женското първенство.

“Това е голяма оценка на моята работа. Тепърва ще се борим да се чуват добри неща за женския волейбол в България, за женското направление. По груба оценка имаме над 4000 дечица - момичета, които тренират активно, играят и имат нужда от мотивация, като наблюдават каките в първите гарнитури на България, да влизат в тях, да играят в тях. В настоящото женско първенство - “Демакс лига”, преобладават млади, изключително перспективни състезателки. Тяхното успешно развитие е наша отговорност”, заяви Петър Кънев.

Като своя генерална мисия във волейбола рекордьорът по вот определя “стабилна федерация - финансово, управленчески, институционално и авторитетно”.

“Финансирането ще бъде ускорено. Целта е да се допринесе максимално за добри резултати и успехи на мъжките и женските национални отбори, за да предизвикаме още по-голям интерес - от една страна, на подрастващите, но от друга - на рекламодатели и партньори”, заяви Петър Кънев.

Той е свързан с волейбола от ранна възраст - като млад състезател в юношеските гарнитури в Ямбол, в спортната рота, в младежкия национален отбор. След периода му на ръководител в ЦСКА дълги години е с дейно участие в спортния живот на волейболната федерация. Член е на УС на БФВ с различни президенти - от 1995 до 2016 с Валентин Заяков, Димитър Златанов и Данчо Лазаров, както и с Любомир Ганев от 2020 г. Дълги години е вицепрезидент, каквато позиция заема и в момента. Подпомага волейбола и докато има активно участие в обществения живот на България - и като съветник на президента Георги Първанов, и като дългогодишен депутат, и като председател на Комисията по икономическа политика на България. В бизнес дейността си - като собственик на полиграфическа група “Демакс” е основен спонсор на женската волейболна лига на България. Именно тази директна подкрепа Петър Кънев обяви, че ще бъде продължена дългосрочно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Волейбол

Теодор Салпаров Снимка: Румяна Тонева

Салпаров: Ще се съобразя с плана на треньора кога да играя

Матей Казийски при представянето си в Милано Снимка: клубен фейсбук

Казийски в "Милано": Имам сили да играя поне още 2 г.

Цветан Соколов Снимка: FIVB

Соколов: Бяхме се разбрали да се чуем с Пламен Константинов за състоянието ми, не се обади

Селекционерът Пламен Константинов разговаря с Алекс Николов по време на тренировката. Снимка: Румяна Тонева

Алекс Николов: Казийски ми каза - приключих с титлите, следващите са за мен

Пламен Константинов: Ще преценя дали да викам Цветан Соколов за Евро 2023

Пламен Константинов: Ще преценя дали да викам Цветан Соколов за Евро 2023

Ева Янева

Ева Янева: Догодина спирам с волейбола

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Волейбол

Националите по волейбол с открита тренировка

Националите по волейбол с открита тренировка

Легендата Тодор Алексиев сложи край на кариерата си

Легендата Тодор Алексиев сложи край на кариерата си

Снимка: FIVB

Станаха ясни програмите на националните отбори в квалификациите за Париж 2024

Даниела Дашева.

Федерацията по волейбол организира треньорски семинар

Снимка: БФВ

Без България във финалите за купата на нациите по плажен волейбол

Пламен Константинов говори на националите.

Пламен Константинов призова: Оставете го на мира Матей Казийски!

Последно от

Последно от

Най-важното