Макарони на фурна с вишнево кули

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/10009687 Макарони на фурна с вишнево кули Макарони на фурна с вишнево кули www.24plovdiv.bg
Макарони на фурна с вишнево кули

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Ето една позната рецепта, интересно поднесена с освежаващ вишнев сос - кули”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

400 г макарони, 150 г кристална захар, 4 яйца, 400 мл прясно мляко, 100 г масло, 1 ванилия, сол, сурово белено слънчогледово семе за поръсване

За вишневото кули: 300 г свежи вишни, 50 г пудра захар, 1 с.л. коняк, 1 ч.л. лимонов сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме макароните в подсолена вода до пълна готовност. Измиваме ги със студена вода и ги отцеждаме. Разбиваме яйцата и към тях прибавяме прясното мляко и ванилията.

Разбъркваме добре и в тази смес добавяме макароните. Изсипваме всичко в намаслена тавичка. Отгоре слагаме парченца масло и поръсваме със слънчоглед.

Печем на 180 градуса 20-30 минути до златисто. Измиваме вишните за кулито и отделяме костилките и дръжките им. Слагаме ги в блендер и ги правим на пюре.

Претриваме го през сито и добавяме към него пудрата захар, лимоновия сок и коняка. Разбъркваме, докато захарта се разтвори напълно. Сервираме макароните на порции, залети с плодовия сос.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пълнени гъби с топено сирене и смокини

Пълнени гъби с топено сирене и смокини

Макарони на фурна с вишнево кули

Макарони на фурна с вишнево кули

Бисквитена торта с вишни

Бисквитена торта с вишни

Пълнени ролца от тиквички с ориз

Пълнени ролца от тиквички с ориз

Маслен сладкиш с череши

Маслен сладкиш с череши

Златен фъдж с череши

Златен фъдж с череши

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Патладжанени рулца

Патладжанени рулца

Картофки със сърца и ядки пекан

Картофки със сърца и ядки пекан

Софийският Cinecitta e първият ресторант в региона със „звезди“ (Gambero) в световния кулинарен гид Gambero Rosso International

Софийският Cinecitta e първият ресторант в региона със „звезди“ (Gambero) в световния кулинарен гид Gambero Rosso International

Редени картофи с трюфел паста

Редени картофи с трюфел паста

Торта "Купол"

Торта "Купол"

Тарталети с малинов мус

Тарталети с малинов мус

Последно от

Последно от

Най-важното