Оризови кюфтенца с тученица

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/10207610 Оризови кюфтенца с тученица Оризови кюфтенца с тученица www.24plovdiv.bg
Оризови кюфтенца с тученица

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Едни леки въглехидратни кюфтенца, приготвени със здравословен зеленчук, които могат да се съхранят в хладилника няколко дни”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

1 ч.ч. ориз

1 купа свежа тученица

1-2 яйца

1 шепа магданоз

5-6 листенца свеж джоджен

щипка млян черен пипер

щипка чубрица

сол на вкус

олио за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Сваряваме ориза и го промиваме в гевгир със студена вода. Отцеждаме го от течността. Попарваме тученицата, отцеждаме и нея. Нарязваме я на дребно с остър нож. Прибавяме я към ориза.

Добавяме яйцата и посочените подправки. Омесваме всички продукти добре. Мокрим ръцете си с вода и оформяме кюфтета, като големината им зависи от предпочитанията ни.

Нареждаме ги на разстояние в намазана с олио тава. Печем ги в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на около 30 минути.

Хапваме ги по желание топли или охладени. Ако решите да ги оставите за по-дълго време в хладилника, знайте, че ще издържат 3-4 дни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Сьомга с кориандър

Сьомга с кориандър

Пълнен шаран с лук, орехи и моркови

Пълнен шаран с лук, орехи и моркови

Запеканка с ориз и зеленчуци

Запеканка с ориз и зеленчуци

Тиквеник с червени боровинки

Тиквеник с червени боровинки

Постна яхния с грах и моркови

Постна яхния с грах и моркови

Рибена саламура

Рибена саламура

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Пъстърва със спанак

Пъстърва със спанак

Пастет от патладжан

Пастет от патладжан

Постна картофена яхния

Постна картофена яхния

Картофи със зеле на фурна, 
подправени с куркума, листа целина и чубрица

Картофи със зеле на фурна, подправени с куркума, листа целина и чубрица

Сладки охлюви с тиква и круша

Сладки охлюви с тиква и круша

Али назик кебап

Али назик кебап

Последно от

Последно от

Най-важното