Шницели от глиган

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/10228360 Шницели от глиган Шницели от глиган www.24plovdiv.bg
Шницели от глиган

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Откри се сезонът на лов на едър дивеч и ви предлагам една рецепта за шницели от глиган. Месото е сходно с телешкото. Задължително е предварителното му мариноване. То става по два начина - в прясно мляко и в смес от вино и подправки”, пише ни Пепа Стоева.

ПРОДУКТИ 

За маринатата: прясно мляко или 150 мл червено вино, 150 мл вода, зърно счукан бахар, дафинов лист, срязана на 4 глава лук и голяма щипка сушена целина

около 1,5 кг месо от глиган, мариновано и добре подсушено, 1 ч.ч. брашно,1 ч.ч. галета, 3 яйца, сол и черен пипер, по 3-4 с.л. олио и масло + още бучка масло за сервиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме месото на шницели. Мариноваме ги по два начина. Първият - в прясно мляко за 24 часа. Вторият е, като кипнем виното, водата и изброените съставки. Оставяме ги да се охладят и потапяме в тях шницелите. Слагаме ги в хладилник за 12 часа. Независимо кой начин сме избрали, накрая подсушаваме много добре месото.

Подготвяме три купи. Първата пълним с брашното, втората - с разбитите яйца и с щипка сол, а третата - с галета. Начукваме шницелите между два листа фолио, за да добият дебелина около 3 мм. Подправяме ги на вкус със сол и черен пипер и от двете страни. Овалваме ги в брашното, като изтупваме излишното.

Потапяме ги в разбитите яйца и веднага след това - в галетата. Нареждаме ги върху фолио или хартия за печене. Когато всички са готови, започваме пърженето.

Загряваме маслото и олиото. Пържим шницелите от двете страни до златисто. Изваждаме ги върху кухненска хартия, за да се отцедят. Върху горната страна на шницела поставяме тънка филия масло. Сервираме ги по желание с резен лимон и картофи.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Сьомга с кориандър

Сьомга с кориандър

Пълнен шаран с лук, орехи и моркови

Пълнен шаран с лук, орехи и моркови

Запеканка с ориз и зеленчуци

Запеканка с ориз и зеленчуци

Тиквеник с червени боровинки

Тиквеник с червени боровинки

Постна яхния с грах и моркови

Постна яхния с грах и моркови

Рибена саламура

Рибена саламура

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Пъстърва със спанак

Пъстърва със спанак

Пастет от патладжан

Пастет от патладжан

Постна картофена яхния

Постна картофена яхния

Картофи със зеле на фурна, 
подправени с куркума, листа целина и чубрица

Картофи със зеле на фурна, подправени с куркума, листа целина и чубрица

Сладки охлюви с тиква и круша

Сладки охлюви с тиква и круша

Али назик кебап

Али назик кебап

Последно от

Последно от

Най-важното