Хлебни рулца със сладка и солена плънка

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/10299424 Хлебни рулца със сладка и солена плънка Хлебни рулца със сладка и солена плънка www.24plovdiv.bg
Хлебни рулца със сладка и солена плънка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Изпращам ви рецепта за хлебни рулца с плънка - солена и сладка, много подходящи за закуска, а сладките - и за десерт”, пише ни Пепа Стоева.

ПРОДУКТИ

Тънко нарязани филии мек хляб, тостерният е много подходящ

олио и масло за пържене, като пропорцията е 3:1

2-4 яйца за паниране, разбити с щипка сол и прясно мляко

За плънките:

крема сирене и мармалад, шунка, колбас и кашкавал, топено сирене на листчета

банан и течен шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Изрязваме корите на хляба. Останалата част на филиите разточваме до около 2 мм. По средата поставяме от плънката - сладка или солена, приготвена от изброените продукти.

Завиваме ги с помощта на свежото фолио на стегнато руло, сякаш са бонбон. Плънката трябва да остане вътре.

Прибираме ги в хладилника за 2 часа или във фризер за 30 мин. Загряваме мазнината, като избираме по-тесен съд за това. Достатъчно е да събираме по 3-4 рулца наведнъж. А мазнината е 3 части олио с 1 част масло.

Пържим ги, като махаме фолиото и ги потапяме в разбитите яйца с прясно мляко. Изчакваме да придобият загар от всички страни. Изваждаме ги да се отцедят от мазнината на кухненска хартия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Сьомга с кориандър

Сьомга с кориандър

Пълнен шаран с лук, орехи и моркови

Пълнен шаран с лук, орехи и моркови

Запеканка с ориз и зеленчуци

Запеканка с ориз и зеленчуци

Тиквеник с червени боровинки

Тиквеник с червени боровинки

Постна яхния с грах и моркови

Постна яхния с грах и моркови

Рибена саламура

Рибена саламура

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Пъстърва със спанак

Пъстърва със спанак

Пастет от патладжан

Пастет от патладжан

Постна картофена яхния

Постна картофена яхния

Картофи със зеле на фурна, 
подправени с куркума, листа целина и чубрица

Картофи със зеле на фурна, подправени с куркума, листа целина и чубрица

Сладки охлюви с тиква и круша

Сладки охлюви с тиква и круша

Али назик кебап

Али назик кебап

Последно от

Последно от

Най-важното