Пъстърва със спанак

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/10411990 Пъстърва със спанак Пъстърва със спанак www.24plovdiv.bg
Пъстърва със спанак

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Въпреки че са по време на коледния пост, на празниците Въведение Богородично (21 ноември) и Никулден (6 декември) се сервират риба и вино. Ето едно рибно предложение за тази неделя”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

1 пъстърва - около 700 г

250 г спанак

100 г заквасена сметана

80 г краве масло

1 лимон

1 глава червен кромид лук

20 г кедрови ядки

по желание кашкавал за поръсване

черен пипер и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Почистваме пъстървата, измиваме я добре и я подсушаваме. Отвътре и отвън я осоляваме и я поръсваме с лимонов сок. Оставяме я да престои 15 минути.

Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Почистваме спанака, измиваме го и нарязваме и него. Лука запържваме леко в 30 г масло. Добавяме спанака.

Поставяме рибата в намазана с 20 г масло форма. Подправяме спанака с черен пипер и сол и с него пълним пъстървата. Останалото масло слагаме на бучки върху рибата. Добавяме сметаната.

Печем в загрята фурна на 200 градуса. Малко преди да е готова, поръсваме отгоре с кедровите ядки, така че леко да се запекат. По желание може да отстраним кожата и да сложим отгоре част от плънката, поръсена с настърган кашкавал. Поднасяме с резени лимон.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пълнена каракуда, поднесена върху сочни моркови и картофи

Пълнена каракуда, поднесена върху сочни моркови и картофи

Сьомга с кориандър

Сьомга с кориандър

Пълнен шаран с лук, орехи и моркови

Пълнен шаран с лук, орехи и моркови

Запеканка с ориз и зеленчуци

Запеканка с ориз и зеленчуци

Тиквеник с червени боровинки

Тиквеник с червени боровинки

Яхния с фасул "Черно око"

Яхния с фасул "Черно око"

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Рибена саламура

Рибена саламура

Пъстърва със спанак

Пъстърва със спанак

Пастет от патладжан

Пастет от патладжан

Постна картофена яхния

Постна картофена яхния

Картофи със зеле на фурна, 
подправени с куркума, листа целина и чубрица

Картофи със зеле на фурна, подправени с куркума, листа целина и чубрица

Сладки охлюви с тиква и круша

Сладки охлюви с тиква и круша

Последно от

Последно от

Най-важното